20 tips til dig, der rejser med børn
20 tips til dig, der rejser med børn

Rejser du med børn, så er det noget helt andet end, at rejse alene. Derfor er det afgjort også noget, du bør forberede dig på. For at forberede dig bedst muligt, finder du her 20 tips til din næste rejse med børn.

1. Tag dig tid

Noget af det vigtigste ved at rejse med børn er, at du er villig til at tage dig god tid. Uanset om du sidder i lufthavnen, besøger en turistattraktion eller blot skal bade ved poolen, så er det vigtigt, at du tager dig tid til dette.

2. Book forud

For mange kan det virke yderst appellerende blot at tage af sted og håbe på, at finde et hotel. Det er dog ikke den rette løsning med børn. Står du pludselig et sted, hvor du ikke kan finde et hotel og skal rejse videre, kan de bliver problematisk.

Overvej et badehotel – Læs mere her: Øget popularitet hos badehotellerne

3. Giv dem et kamera

Der findes flere kameraer, der er børnevenlige og dermed også meget robuste. Ved at give dit barn eller dine børn et kamera, vil de blive mere opmærksomme på deres omgivelser, mens det ligeledes også er med til at holde dem beskæftiget i en rum tid.

4. Vær forberedt på vejret

Ved at give dine børn den rette påklædning på, når I rejser, så får du også gladere børn. Har de det for varmt eller fryser de, så vil de hurtigt vise deres utilfredshed. Sørg derfor også for, at være godt forberedt med vejr og påklædning.

5. Ble kan være nødvendigt

På trods af, at du er i færd med at lære dit barn, at bruge toilettet, så kan en ble være nødvendig på en længere tur. Det er nemmere at skifte en ble frem for at skulle give dem nyt tøj på i flyet eller toget.

6. Download underholdningsapps

Du slipper for at medbringe tonsvis af legetøj ved blot at downloade en række apps til din smartphone eller tablet-pc. Det er en fremragende måde at holde dine børn beskæftiget. Det er særligt aktuelt, hvis der er tale om en rejse med en lang rejsetid.

7. Brug offentlig transport

Mange tror, at det er bedst at gøre det stikmodsatte. Faktum er dog, at det er nyt for baret, at få lov til at rejse rundt med bus, tog eller tilmed båd frem for en bil. Derfor vil de også være optaget af dette i stedet for at larme.

8. Invester i en barnelokator

Det lyder muligvis som en form for overvågning. Det kan dog vise sig at være praktisk. Invester i en barnelokator til dit barn, så du ikke skal være bekymret for, om han eller hun bliver væk. Den bedste løsning er at finde én, der har en app.

9. Hav vådservietter og desinfektionsmiddel med

Børn – særligt babyer – har nemmere ved at blive syge. Derfor er det en god idé, at du altid har både vådservietter og desinfektionsmiddel med i tasken. Det kan medføre, at barnet ikke får for mange bakterier ind på kroppen.

10. Glem ikke medicinen

De færreste regner med, at skulle bøvle med sygdom på ferien. Ikke desto mindre, så er der en risiko for det. Sørg derfor for at medbringe medicin, hvis dit barn skulle blive syg. Det er nemmere end, at skulle finde et lokalt apotek i dit nærområde.

11. Lad ikke barnet pakke sin egen taske

Børn vil helst gerne have alt deres legetøj og alle deres spillekonsoller med. Det kan dog ikke lade sig gøre. Holder du ikke øje, så pakker de det dog alligevel. Derfor bør du heller ikke lade barnet selv stå for at pakke sin taske.

12. Medbring en masse underholdning

Skal I af sted på en længere tur, så sørg for, at du ikke går ned på underholdning. Tag malebøger, puslespil, legetøj og andet med. Uanset hvad, så skal der altid være nok underholdning, så barnet hele tiden er holdt beskæftiget med et eller andet.

13. Hav nogle familiespil med

Sidder I, i en lufthavn og pludselig meldes det ud, at jeres fly er forsinket, så er det oplagt, at du har nogle små familiespil med. Det er en god måde at holde dit barn underholdt og glad, selvom der er længere ventetid.

14. Hold dig fra slik

Mange tror, at det er en god idé, at de giver børnene noget slik til den lange tur. Faktum er dog, at det ikke er en god idé. Sørg i stedet for at medbringe sunde snacks, så I undgår børn, der er blevet helt høje på sukker.

15. Opfordre barnet til at lave en dagbog

Køb en lille dagbog, som dit barn kan skrive og tegne i. Opfordre dem til at gøre det og f.eks. skrive ned, hvad de har lavet, fået at spise og så videre. Ofte er de også noget, der motiverer dem til at engagere sig mere.

16. Skriv dit telefonnummer og navn på deres taske

Hvis I skal rejse med fly, tog eller båd, så er det vigtigt, at du skriver dit navn og telefonnummer på deres taske, jakke eller lignende. På denne måde kan folk komme i kontakt med dig, hvis de støder på dit barn på egen hånd.

17. Tjek altid børnenes pas

Inden du rejser er det vigtigt, at du tjekker om børnenes pas ikke er udløbet. Er det tilfældet, så skal du skynde dig at få det fornyet. Derfor er det også vigtigt, at dette er noget, du tjekker op på i god tid. Det kan tage op til fire uger at få et nyt.

18. Involver dine børn

Hvis du gerne vil undgå utilfredse børn på hele ferien, så involver dem mest muligt i planlægning. Spørg ind til, hvorvidt de har lyst til at opleve noget, se noget eller prøve noget bestemt.

19. Hold dig ikke tilbage

Der er alt for mange, der ender med at blive hjemme, fordi de er bange for at rejse med deres børn. Det skal du ikke gøre. Hold dig ikke tilbage, men spring i stedet ud i det.

20. Vælg en børnevenlig destination

Der findes mange destinationer, der er mere børnevenlige end andre. Eksempelvis et lækkert resort med en stor pool. Hav børnene med i tankerne, når I skal vælge jeres kommende rejsemål. I et sådan tilfælde er Kreta nok bedre end eksempelvis New York.