4 gode råd inden du tager på en afbudsrejse
4 gode råd inden du tager på en afbudsrejse

Der kan være mange penge at spare, hvis du ellers tør vente med at booke din næste ferie og har is i maven. Afbudsrejser er en perfekt løsning til dig, der ønsker at hive så få penge op af lommen hjemmefra for derimod måske at have flere lommepenge at gøre med nede på destinationen. I stedet for at booke din ferie i højsæsonen, kan en afbudsrejse faktisk være med til at gøre det muligt for dig at rejse to gange om året, hvis du ellers rejser udenfor industriferien. Der findes andre gode huskeregler, inden du vælger at flyve mod sydens sol, og derfor har vi lavet denne guide, der giver dig 3 gode råd til, hvordan du finder den bedste afbudsrejse og dermed kan spare penge.

Undersøg udbydere

De fleste rejseudbydere tilbyder en separat kategori på deres hjemmeside, hvor du nemt kan gå ind og danne dig et overblik over deres afbudsrejser. Her kan du vælge dine ønsker af krav for lufthavn, land, dato osv. Husk dog på, at jo mere specifik i din søgning du, jo mere indskrænker du dig i at finde det store udbud af afbudsrejser.
Du kan også oprette en prisagent, der vil holde øje for dig, når rejserne falder i pris, og på den måde bliver du orienteret om ændringer. Alternativt kan du tilmelde dig nyhedsbreve og blive orienteret herigennem.
Det store overblik kan måske virke uoverskueligt, når de fleste rejseselskaber tilbyder denne service, for hvilken udbyder har så de bedste- og billigste afbudsrejser?
Faktisk findes der også udbydere, der udelukkende lægger en samlet oversigt op over afbudsrejser, og på den måde giver det dig et lettere- og mere overkommeligt overblik. tripbuddy.dk har samlet alle afbudsrejser på én side.

Book afbudsrejsen i godt vejr

Som udgangspunkt bør du tjekke afbudsrejser, når vejret herhjemme er varmt og høj solskin. Rejseselskaberne sætter nemlig rejserne ned i pris, når vejret i Danmark er dejligt. Imens alle andre ligger på stranden og nyder det gode sommervejr, bør du i stedet undersøge udvalget af afbudsrejser, for det er nemlig her, der er penge at spare. Tegner vejret sig på regn og kulde, drømmer de fleste af os sig væk til sydens sol, og dermed stiger efterspørgslen af afbudsrejser og ligeså priserne.

Vær fleksibel

Jo mere fleksibel du er, jo større bliver udvalget af afbudsrejser. Tænk i baner som; Flere afrejselufthavne end kun den nærmeste, vent med at booke til 1-2 uger før du ønsker at tage af sted, eller har du meget is i maven, og er du ligeglad med, hvor rejsen fører dig til, så pak kufferten og kør til lufthavnen og hør, hvor den næste tur går til, og til hvilken god pris du kan få den til.
Her kan der altså være gode penge at spare. Du kan også spare mange penge, hvis du er fleksibel i forhold til uspecificeret vs. specificeret. Har du ikke krav til hotellets stjerner, antal pools og barer og lignende, er der gode muligheder for at finde en rejse til en meget fornuftig pris, hvis du vælger uspecificeret.

Sørg desuden for i forvejen at have styr på alle forsikringer, såsom rejseforsirking.

Undgå industriferien

Har du muligheden for at rejse uden for skolesommerferien, eller for den sags skyld andre højsæsoner, hvor efterspørgslen er høj, så kan du også spare penge. Er du ikke afhængig af en særlig ferieperiode, eller sidder du ikke i en børnefamilie, så forsøg at book din afbudsrejse i lavsæsonen eks. maj, september og oktober. Det kan næsten være halv pris, du sparer.