De 40 bedste tips til at rejse i Europa
De 40 bedste tips til at rejse i Europa

Europa byder på mange varianter af historie, kultur, sprog, mad og seværdigheder. Det betyder, at der også er mange årsager til, at rejse rundt i Europa. Er det noget, du har intentioner om, så får du her på siden de 40 bedste tips til at rejse i Europa.

1. Research og planlægning er essentielt

Det er essentielt, at du laver den nødvendige research og planlægning hjemmefra. Det er særligt noget, der er aktuelt, hvis du skal besøge områder med begrænsede transportmuligheder. Uanset hvad, så er det dog anbefalelsesværdigt, at du laver grundig research og planlægning hjemmefra.

2. Book altid forud

Selvom det kan være fristende og anderledes, at du blot hopper på et fly eller tager et tog, så er det vigtigt, at du booker alt forud. Det er ikke morsomt, hvis du pludselig står et sted, hvor du ikke kan finde en ledigt hotelværelse eller lignende.

3. Du bør ikke booke attraktioner via tredjepart

Hvis du ved, at du gerne vil opleve nogle specielle attraktioner eller seværdigheder i den by eller det land, du skal besøge, så er det en god idé, at du bestiller billetter hjemmefra. Det bør dog ikke gøres via en tredjepart, da det vil koste dig ekstra.

4. Lad ikke nogen hjælpe med din taske

Er der nogen, der tilbyder at hjælpe med din taske, så sig venligt, men bestemt nej. Enten vil de kræve en form for betaling for dette eller tilmed løbe afsted med din taske. Derfor bør du også holde dig fra at takke ja til dette.

5. Vær opmærksom på vægtbegrænsning ved flyrejser

Vælger du at flyve på ferie med et billigere flyselskab, så er der nogle vægtbegrænsninger på din bagage, du skal være opmærksom på. Overstiger du grænsen, så kan det hurtigt blive dyrt. Sørg derfor for, at du ikke har fyldt din kuffert for meget.

6. Vælg det rette betalingskort

Du kan bruge de fleste betalingskort rundt omkring i Europa. Nogle af dem er der dog lavere gebyr på. Derfor er det også oplagt, at du bruger disse kort. De fleste steder vil du opleve, at der er lavere gebyr på brugen af MasterCard.

7. Start altid dagen tidligt

Er du ikke blot på badeferie, men vil du ud og opleve noget, så er det en god idé, at du starter dagen tidligt. Der er mange mennesker, der gerne vil se seværdighederne. Derfor er det oplagt, at komme ud af fjerene før alle andre.

8. Overvej at købe “Skip The Line”-billetter

Ved langt de fleste større attraktioner og seværdigheder er det muligt at købe såkaldte Skip The Line-billetter. Det er billetter, der gør det muligt for dig at springe køen over. I stedet for at vente i flere timer, så kan du dermed hurtigt komme til.

9. Gå så meget, du kan

Det er altid en god idé, at du går så meget, du kan. På denne måde kan du ikke blot spare penge på din transport, men du oplever typisk også mere. Du kommer til at se ting, du ikke ville have set, hvis du tog en taxa eller offentlig transport.

10. Brug ikke Cash Exchanges

I langt de fleste turistprægede områder kan du typisk finde flere af de såkaldte Cash Exchanges. Dem bør du dog holde dig fra, da deres vekselgebyrer er for høje. I stedet bør du blot hæve kontanter direkte i en hæveautomat.

11. Hav altid en smule kontanter på dig

På trods af, at det naturligvis er mere sikkert, at have dit betalingskort på dig, så er det en god idé, at du altid har en smule kontanter på dig. Enkelte steder i Europa tager de ikke imod kort og her er det godt, at have lidt kontanter på sig.

12. Pak aldrig mere end nødvendigt

Selvom det kan være svært at pakke til en rejse, hvad end den er lang eller kort, så er det vigtigt, at du ikke pakkere mere end, hvad der er højst nødvendigt. Pak i stedet let. Det kan både vise sig at spare dig for en del besvær og en del penge.

13. Hold dig fra restauranter med billeder af mad

Der er mange restauranter, der viser billeder af mad på deres menukort. Det er for at give en idé om, hvad du får serveret. Det er dog sjældent, at der er en overensstemmelse mellem de to ting. Derfor er det en god idé, at holde dig fra disse restauranter.

14. Udnyt hurtig offentlig transport

Langt de fleste steder i Europa er der mulighed for at bruge offentlig transport. Det er dog ikke alle steder, det går lige hurtigt. Er du i en by med metro eller hurtige toge, så er det dog oplagt, at du udnytter dette til at komme hurtigt rundt.

15. Prøv altid de lokale retter

Mange er bange for at prøve nye madretter. Det er en skam. Er du ude at rejse, så gør dig selv den tjeneste, at du altid prøver de lokale retter. Ofte bliver du overrasket over, hvor lækkert, det egentlig er. Kan du ikke lide maden, så se det som en oplevelse.

16. Spis længst muligt væk fra turistattraktioner

Ofte er det muligt at finde lækre restauranter i nærheden af turistattraktionerne. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at de også skruer priserne markant op for at lukrere på sultne turister. Derfor bør du altid spise længst muligt væk fra attraktionerne.

17. Nemt at vælge husets vin

I langt de fleste tilfælde er det muligt at få en husets vin på en europæisk restaurant. Er du i Sydeuropa, hvor du finder mange vinlande, så er det også ofte en rigtig lækker vin. Fordelen ved husets vin er dog særligt, at den er billig.

18. Forsøg at mixe attraktioner med egne fund

Der er mange, der blot besøger de store attraktioner. Det er dog ikke nok. Sørg for selv at gå på opdagelse og oplev noget nyt. Det tilføjer helt nye aspekter til din oplevelse. Med andre ord skal du mixe at være turist og at gå på opdagelse.

19. Skift kørsel ud med tog

Op til flere steder rundt omkring i Europa er der meget tæt trafik. Det er noget, der særligt er aktuelt for de større byer eller de mere turistprægede områder. Dertil også på de mest trafikerede motorveje. Derfor bør du skifte kørsel ud med tog.

20. Vær altid godt forberedt på sygdom

Selvom det ikke er noget, du har lyst til at tænke på, når du står over for, at skulle ud at rejse, så er det en god idé, at du altid er godt forberedt på sygdom. Medbring f.eks. hovedpinepiller, allergipiller og andet medicin.

21. Nattog kan spare dig for penge

Rejser du rundt på et budget, så er det oplagt, at du udnytter muligheden for at rejse rundt med nattog. Det er en markant billigere løsning end, at rejse på de mest trafikerede tidspunkter. Samtidig bør du også bestille forud.

22. Tag på ski i billigere områder

Har du planer om, at skulle stå på ski i Europa, så er det en god idé, at du vælger de billigere områder. Én ting er, at det sparer dig for penge. Noget helt andet er, at prisen typisk afspejler populariteten, og at der dermed ikke er for mange mennesker.

23. Hold øje med festivaler

Der findes et væld af interessante festivaler over hele Europa. Det er dog særligt i sommersæsonen. Hvis du rejser i løbet af sommeren, så er det også oplagt, at du besøger én eller flere af disse festivaler, for at nyde stemningen og den gode musik.

24. Vær opmærksom på politisk uro

Det er sjældent noget, der sker i den vestlige del af Europa. Rejser du derimod i den østlige del af Europa, så kan det forekomme. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på, da det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at ændre rejseplaner.

25. Find alternative guidede ture

Du kan finde mange guidede ture, hvis du besøger et sted med mange turister. Men i stedet for blot at tage med de gængse ture, så find i stedet nogle mere alternative af slagsen, så du kommer til at se noget, der er anderledes.

26. Du skal ikke undervurdere Østeuropa

Der er – desværre – mange, der undervurderer Østeuropa, når de skal rejse rundt i Europa. Det er en skam, da østen bestemt også har meget at byde på. Ved du, at du skal på rundrejse i Europa, så bør du bestemt også ramme østen.

27. Gør brug af prissammenligningsside til det meste

Langt de fleste ting, der har med rejser at gøre, kan du finde på prissammenligningssider. Det inkluderer alt lige fra at bestille billetter til attraktioner til at booke transport. Derfor bør du naturligvis også benytte dig af disse sider.

28. Picnic kan være hyggeligt og billigt

Det er ikke alle, der har et stort rejsebudget. Hvis du rejser med et stramt budget, så er det oplagt, at du spiser i form af et lille picnic. Læg blot vejen forbi et supermarked og køb noget lækkert brød og pålæg, så du kan lave sandwiches og spise hvor end, du vil.

29. Tag dig tid til at lære sproget

Det er ikke altid nødvendigt, men det er dog en god idé, at du bruger tid på at lære det basale, når du skal rejse til et nyt land. Blot simple ting som hej, ja, nej og så videre er godt at kunne. Du bør dertil også hente Google Translator til din smartphone.

30. Hav altid en vandflaske med rundt

Dette er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du rejser i varme perioder. Det er vigtigt, at du holder dig hydreret og derfor er det også en god idé, at du altid har en vandflaske med rundt. Du kan typisk fylde den op ved de store turistattraktioner eller offentlige toiletter.

31. Medbring det rette fodtøj

Mange tænker, at de skal en tur til Italien, Frankrig eller Spanien, så derfor skal de blot have klipklapper med. Er det også sådan, du tænker, så kommer du til at fortryde det grumt, hvis du skal rundt og opleve noget og ikke blot ligge på stranden.

32. Tag dig god tid

Hvis du gerne vil have den fulde oplevelse, så er det vigtigt, at du tager dig god tid. Du skal ikke forhaste dig. I stedet skal du afsætte den tid, der er krævet. Det kan f.eks. tage lang tid, hvis du gerne vil ind og se Peterskirken i Rom.

33. Husk at være opmærksom på siesta

Det er ikke nogen hemmelighed, at de i mange Sydeuropæiske lande holder siesta. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på. Det er irriterende, hvis du havde planlagt en frokost eller en shoppetur, der forhindres af en siesta.

34. Du bør rejse udenfor sæson

Det er ikke krav. Det er blot en opfordring. Hvis du har mulighed for det, så rejs udenfor sæson. Det kan både spare dig for penge, besvær og alt for mange turister. Særligt sammenholdt med at besøge de mest befolkede områder i juli og august.

35. Overvej Airbnb i stedet for hotel

Langt de fleste booker blot et hotel, hvis de skal ud og rejse. Overvej i stedet at booke en lejlighed via Airbnb. Typisk er det billigere og du kan dertil også komme i kontakt med en lokal, der med garanti kan give nogle tips.

36. Hav respekt for de lokale

Det er ikke alle steder, der er den samme takt og tone, som her i landet. Derfor er det også vigtigt, at du har respekt for de lokale. Skal du besøge en religiøs kirke, så kom ikke i en tanktop eller begynd ikke at snakke højlydt.

37. Har du styr på roaming?

Én ting er, at mange gerne vil kunne holde kontakt med dem derhjemme, men noget helt andet er, at det kan være nødvendigt med adgang til internettet, for at kunne finde rundt, finde information og lignende opgaver.

38. Få tips fra de lokale

De lokale har med garanti en bedre indsigt i det respektive rejsemål end, du selv har. Derfor er der ikke noget i vejen for, at spørge de lokale om hjælp til, hvad du bør opleve. Det kan du eksempelvis gøre, hvis du sidder på en café eller lignende.

39. Har du styr på rejseforsikringen?

Selvom det er kedeligt, så er det også vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring, inden du tager afsted. Den skal naturligvis dække dig i alle lande, du besøger (uanset om det blot er ét) og under alle de aktiviteter, du indgår i.

40. Sidst men ikke mindst; lev i nuet!

At rejse er at leve. Derfor skal du også nyde det i fulde drag. Lad bekymringerne blive derhjemme og lev i nuet. Nyd at du har muligheden for at rejse og opleve.