Bodrum

Voksne
Børn

Der skal ikke lægges skjul på, at Bodrum er ét af de absolut mest charmerende områder i hele Tyrkiet. Derfor er der også hvert år rigtig mange turister, der rejser til Bodrum med henblik på, at kunne nyde det smukke område på den tyrkiske vestkyst i fulde drag. Området kan blandt andet byde på både et landskab og natur, der er intet mindre end storslået og ubeskrivelig i nogle af områderne, hvorfor det er et beundringsværdigt syn uanset hvor, du kigger hen.

Bodrum byder også på fine sandstrande, der strækker sig over lange distancer og derfor giver god plads til de mange turister. Dertil skal det selvfølgelig også gøres klart, at de fleste er disse strande er lavvandede, hvilket er ideelt for børnefamilien, der gerne vil til stranden uden risiko. Hvis du er mere eventyrlysten, så kan du i stedet besøge Camel Beach, der ligger lidt vest for Bitez, der er en mere energisk strand, hvor der også findes diverse vandsportsaktiviteter.

Bodrum har ikke altid været en populær by i Tyrkiet, men i dag huser byen op mod 60.000 fastboende indbyggere, mens der i sommersæsonen både vil være et stort antal turister fra hele verden, men også tyrkere, der enten selv har sit eget sommerhus i eller omkring den populære ferieby eller derimod blot er på ferie i Bodrum på lige fod med de øvrige turister, der kommer på visit. Bodrum er desuden blevet opdelt i tre dele, der adskiller sig på flere punkter.

Den centrale del af Bodrum

Den centrale del af Bodrum går under samme navn. Det er blandt andet i dette område, hvor du har mulighed for at nyde et fremragende måltid på én af de utallige restauranter, du har mulighed for at finde langs den smukke marina, hvorfor du også har mulighed for at nyde maden med udsigt over den store Skt. Petersborg. Inden for kort afstand af den smukke marina i Bodrum, vil du også kunne opleve den berømte basar, der afholdes på alle tirsdage og fredage.

Selve Bodrum er ikke en synderligt stor by, men kan derimod bedre beskrives som værende en lille malerisk landsby, der både er perfekt for dig, der ønsker at spise mad i en lokal restaurant, men byen er også perfekt til en romantisk aftentur, hvor du kan gå langs marinaen mod solnedgangen og selvfølgelig er det også en by for dem, der blot vil nyde skønheden i livet og deres ferie i fulde drag. Det er selvfølgelig også derfor, at det er blevet så populært et rejsemål.

Rejser til Bodrum er mere end sol og varme

Der er rigtig mange, der tror, at Bodrum ikke har andet at byde på end blot sol og varme. Det skal dog gøres klart, at både byen og områderne omkring har meget mere at byde på end blot dét. Det er derimod en feriedestination, der byder på alt, der er påkrævet for at kunne få en ferie, der er intet mindre end perfekt. Der findes nemlig et væld af forskellige spændende attraktioner, som stammer fra de flere tusinde års historie, der har dannet og skabt området.

Du finder desuden også eksklusive butikker, en venlig lokalbefolkning såvel som et utal af restauranter og markeder, hvor du har mulighed for at nyde tyrkisk madlavning på absolut højeste niveau. Der findes mange restauranter i Bodrum, hvilket blandt andet inkluderer de velkendte fiskerestauranter, Çarşı Sokak, du finder i basargaden, men du kan dog med fordel også vælge én af de mange restauranter, der ligger ned til stranden og giver en helt unik udsigt.

Ydermere, så har Bodrum bestemt også en masse kulturelt at byde på, da du blandt andet vil kunne besøge den unikke Skt. Petersborg fra 1400-tallt, der samtidig også indeholder er stort marinarkæologisk museum, Mausoleet i Halikarnassos (år 335 fvt.) og det romerske amfiteater. Hvis du er på ferie i området, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bør afsætte tid til at undersøge kulturen og historien såvel som de seværdigheder, området byder på.

Der er desuden også mange unge turister, der vælger Bodrum som deres rejsemål, fordi det er en by med et natteliv, der er i absolut topklasse, hvorfor du altid kan finde barer og natklubber, der holder åbent og har rammerne til en fremragende fest. Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at den græske ferieø Kos ligger i nærheden, hvortil der er flere daglige afgange fra havnen i Bodrum, hvis du ønsker at opleve Kos og den græske feriestemning.

Praktisk information

Hvis du ikke tidligere har besøgt det tyrkiske ferieparadis på Bodrun-halvøen, så er der selvfølgelig en række praktiske aspekter, du skal sørge for at få styr på, inden du vælger at rejse afsted. Det er vigtigt, at du er velforberedt i forbindelse med din ferie, eftersom det kan sikre dig mod, at du ender med ubehagelige oplevelser eller situationer. En række af de mest vitale praktiske informationer kan du læse nærmere om nedenfor, så du kan forberede dig nøje:

  • Sprog: Bodrum er en del af Tyrkiet og derfor er det officielle sprog selvfølgelig også tyrkisk. Ansatte i butikker, restauranter, hoteller og deslige kan i mindre omfang tale engelsk, hvorfor det er muligt at begå sig på engelsk, når du besøger ferieparadiset – sommetider kan det dog godt kræve lidt tålmodighed, hvis du f.eks. er ude at spise på en mindre restaurant eller handler i en lokal butik.
  • Valuta: Den officielle møntfod og valuta i Tyrkiet og dermed også i Bodrum er den Tyrkiske lire (TRL). En tyrkisk lire deles i 100 kurus og er svarende til cirka 3,2 danske kroner. Du bør have kontanter med hjemmefra, selvom det dog er muligt at bruge dit betalingskort på hoteller, større butikker, restauranter og diskoteker samt hæve penge i hæveautomater i byen.
  • Klima: Bodrum kan bryste sig af et middelhavsklima, der sikrer, at du til hver en tid er sikret et mildt og solrigt vejr. Den varmeste måned i løbet af året er august, hvor den daglige temperatur gennemsnitligt lyder på 27 grader. Den koldeste måned er derimod januar, hvor du kan forvente en daglig temperatur, der i gennemsnit lyder på cirka 12 grader.