Afbudsrejser Amsterdam

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Amsterdam

Afbudsrejser til Amsterdam

Amsterdam er en storby, der kan bryste sig af, at lokke med en helt særlig og meget unik atmosfære. Det er nemlig en by og en befolkning, der har formået at kombinere liberal modernitet med smuk arkitektur fra 1600-tallet såvel som en småbysfølelse, som du bestemt ikke vil komme til at opleve i f.eks. London eller Paris. Det er bestemt også noget af dét, der gjort det til et særdeles populært rejsemål blandt turister fra både Danmark, men også fra resten af verden.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til

Booking.com

Du kan være helt sikker på, at du både kan finde kultur og kunst i overflod såvel som et livligt byliv, der krydres med restauranter, barer og natteliv i Amsterdam. Samtidig er det også en storby, der altid har budt på et stort udbud af både museer og diverse former for seværdigheder, hvorfor der er mange ting at opleve og altid noget at tage sig til, uanset om du skal være på ferie i byen i en uge eller du blot skal på en kort weekendferie.

Amsterdam har altid været kendt som værende en storby med en relativt kompakt bykerne, hvor du også har mulighed for at pakke rigtig mange ting ind i kalenderen på få dage. De mange kanaler i byen er med til at begrænse biltrafikken, så derfor er det også en by, der er ideel at opleve på to hjul; du kommer hurtigere rundt og du kommer til at føle dig som en del af byens daglige gang, da det er cyklen, der er de lokale beboeres foretrukne transportmiddel.

Ikke nok med det, så får du også mere end rig mulighed for at slentre rundt langs de hyggelige smågader, der findes overalt i byen. Det er desuden også uhyre hyggeligt, at gå langs de smukke kanaler og iagttage folkelivet ved et af byens kendte torve. Hvis du leder efter en kulturel ferie, hvor du kan koble af og få oplevelser for livet, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at se nærmere på de mange afbudsrejser Amsterdam, der udbydes i Danmark.

Du finder et utal af seværdigheder i Amsterdam

I og med, at Amsterdam er en by med mere end 50 museer, så kan det også være en svær beslutning at vurdere, hvilken af de mange museer, du skal vælge at besøge. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at du bestemt bør vælge at gøre dig selv den tjeneste, at du vælger at se nærmere på en række af disse museer, da mange af dem er både verdenskendte og byder på nogle særdeles spændende udstillinger – nogle er faste og andre er varierende.

Der findes blandt andet museer, der byder på kunst fra nogle af Hollands hele store kunstnere, hvilket blandt andet inkluderer Rijksmuseum, Van Gogh Museum og Rembrandmuseet. Du har dog også mulighed for at besøge op til flere museer, der på mange punkter afspejler byens historie og livsstil som Anne Franks Hus, Tulip Museum og Houseboat Museum. Som du med garanti også har fået øjnene op for, så er der museer nok til, at du kan beskæftiges i lang tid.

Det er dog ikke kun museer, du har mulighed for at opleve i Amsterdam. Du kan blandt andet besøge Vondelpark, der er et skønt naturområde, hvor der afholdes koncerter og forestillinger om sommeren. Dertil kan du også besøge Coster Diamonds, der er én af Amsterdams ældste diamantfabrikker, hvor du kan se, hvordan ædelstene slibes og kvalitetsbestemmes – og et besøg hos Heineken med en rundtur på bryggeriet og efterfølgende smagning er selvfølgelig også en spændende oplevelse.

Hvis du besøger Dam Square, der befinder sig i den centrale del af Amsterdam, så har du faktisk også mulighed for at komme på rundvisning i det gamle kongelig palads. Samme sted kan du tilmed også få lov til at se på de imponerende voksstatuer, der er udstillet på Madame Tussauds. Ikke langt derfra finder du det verdenskendte Red Light District, der med de smalle brostensbelagte gader fører dig rundt mellem de mange steder med voksenunderholdning.

Du kan også prøve flere typer af forlystelser

Der er også mange typer af forlystelser, du frit kan prøve kræfter med. Det anbefales blandt andet, at du tager på en kanalrundfart, hvor du har mulighed for at vælge blandt en lang række forskellige arrangerede ture. Du får oven i købet muligheden for at spise en god middag eller derimod blot nyde lidt ost og vin, mens båden flyder gennem byens kanaler og du kan suge de mange indtryk og den smukke udsigt til dig – det er bestemt en rigtig hyggelig oplevelse.

Leidesplein eller Rembrandtplein er desuden også to områder i Amsterdam, der er ganske velkendte blandt musikelskere, da disse områder byder på et væld af diskoteker, jazzklubber og musiksteder. Du kan blandt andet besøge Roxy, der er Amsterdams mest eksklusive klub, hvilket den er blevet verdensberømt for. Er du til jazz og den hyggelig stemning på en jazzklub, så bør du besøge Bimhuis, der er mange anses for at være byens bedste af slagsen.

Et væld af muligheder for at shoppe løs

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange danskere, der elsker at tage på weekendferie til en storby, hvor de kan nyde livet og få stillet sin trang til shopping. Hvis det også er den overvejende årsag til, at du i øjeblikket leder efter afbudsrejser til Amsterdam, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du heldigvis har et utal af muligheder for at kunne shoppe og dermed også få pakket kufferten med en masse gode tilbud, når du rejser hjem igen.

Du kan med fordel vælge at slentre en tur langs PC Hoofstraat, hvor de mange butikker ligger tæt, og hvor du samtidig også har mulighed for at finde stort set alt inden for tøj, sko og smykker. Hvis du derimod ønsker at shoppe på et lavere prisniveau, så kan du med fordel besøge Kalverstraat, der også byder på et væld af butikker, men dog i en lavere prisklasse end det er tilfældet på PC Hoofstraat. Derfor kan du også være sikker på, at der er noget for enhver.

Ydermere, så er Amsterdam selvfølgelig også blevet kendt på baggrund af deres mange tulipaner, som du har mulighed for at købe i byens mange blomsterbutikker. Hvis du har intentioner om, at skulle have blomsterfrø og blomsterløg med hjem, så skal der ikke lægges skjul på, at du har størst succes med at finde disse på de mange blomstermarkeder, da udvalget er størst her – på disse markeder finder du oftest også hollandsk ost og chokolade.

Mad og drikke i Amsterdam

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Amsterdam er en meget multikulturel by. Der bor 140 forskellige nationaliteter, hvoraf op til flere også driver restauranter, så derfor er det også en by med restauranter for enhver smag. De mere eksklusive restauranter finder du typisk på de dyreste hoteller, men hvis du derimod er på udkig efter en god og hyggelig restaurant, så bør du i stedet vælge at lede omkring Leidesplein eller derimod ved Rembrandtplein.

Hvis du går meget op i, at du spiser et sted, hvor du får mest muligt for pengene, så skal du gerne finde spisested i nærheden af hovedbanegården. Du kan f.eks. vælge at prøve en lokal, klassisk ret med røget pølse, kartoffelmos og grøntsager, som mange amsterdammere spiser. Fra de mange gadekøkkener har du mulighed for at købe et kræmmerhus i papir med pommes frites og mayonnaise, mens du også kan bestille rå strømning med løg og saltagurk.

Slutteligt, så er det selvfølgelig heller ikke nogen hemmelighed, at de er lige så glade for øl i Holland som i er det i Danmark. Derfor er det også meget almindeligt, at man får serveret en kold øl til sin aftensmad, hvis man bevæger sig på restaurant eller spiser hos et gadekøkken. I denne forbindelse er der typisk mange valgmuligheder, men de mest populære er dog Amstel og naturligvis også deres store stolthed, Heineken, der også drikkes i stort omgang i Danmark.

Praktisk information

Hvis du endnu har til gode at opleve den hollandske hovedstad og derfor også skal på din første ferie i byen, så er der en række praktiske aspekter, du skal være opmærksom på – præcis ligesom det gør sig gældende til ethvert andet rejsemål. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de praktiske aspekter, du skal være forberedt på.

  • Sprog: Det officielle sprog er hollandsk, men langt de fleste kan dog mestre engelsk på glimrende niveau. Derfor er det heller ikke noget problem at begå dig i byen eller kommunikere med de lokale.
  • Valuta: Holland er en del af EU og har derfor også valgt tage euroen til sig. Du behøver dog ikke at have kontanter med hjemmefra, da du kan bruge dit betalingskort stort set alle steder i byen.
  • Klima: Klimaet i Amsterdam minder faktisk rigtig meget om det, du kender hjemmefra, men du vil dog opleve, at det er en kende varmere i sommerperioden.
  • Flyvetid: Det tager ikke mere end 1 time og 30 minutter at flyve til Amsterdam fra Danmark.