Afbudsrejser Antalya

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Antalya

Afbudsrejser til Antalya

Det er de færreste, der er i tvivl om, at Antalya er et meget velbesøgt ferieområde i Tyrkiet. Der er hvert år rigtig mange turister, der vælger Antalya-området, hvis de trænger til en solrig og varm ferie, hvor de blot kan dase på stranden og bade i det skønne badevand. Det er ikke blot danskerne, der er glade for dette rejsemål, men det er derimod et rejsemål, der er populært blandt stort set alle europæere, hvorfor det også er et velbesøgt område.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til Antalya

Antalya kan bedste beskrives som være den tyrkiske rivieras hovedstad. Derfor kan du også være sikker på, at der er tale om et område, der byder på både et stort antal af shoppingmuligheder, restauranter og aktiviteter. I og med, at det er et område, hvor der aldrig er langt til den nærmeste aktiviteter, strand eller lignende, så kan du selvfølgelig også være sikker på, at det er et sted, hvor du aldrig kommer til at kede dig eller mangle noget at give dig til.

Hvis du går med drømmen om, at kunne tage en afslappende ferie i Antalya, så er det en oplagt idé, at du vælger at se nærmere på det store udvalg af afbudsrejser til Antalya, der kan findes på det danske marked. Det er noget, der giver dig mulighed for at rejse ned til det populære ferieområde til en mere sober pris sammenlignet med, hvad sådanne rejser normalvis udbydes til – og det giver dig f.eks. mulighed for at spare penge, der giver flere lommepenge til turen.

Shopping, kultur og forlystelser

Som der tidligere er givet udtryk for, så skal der ikke lægges skjul på, at Antalya er ét af de absolut mest populære ferieområder på den tyrkiske riviera (og faktisk også i hele Tyrkiet), men ikke nok med det, så kan området faktisk også bryste sig af, at være blandt de største områder, du kan finde langs den tyrkiske riviera. I den store by bliver du budt velkommen af alt lige fra livlige bargader og et utal af spændende shoppingsteder til flere historiske kulturminder.

Samtidig skal det også understreges, at byen har et stort udbud af restauranter, kultur, shopping og et helt unik forlystelsesliv. Det er selvfølgelig også noget, der betyder, at det er perfekt for dig, der gerne vil have en ferie, der byder på sol og strand, men også mere end blot dét. Langt det meste af det som byen har at betyde er noget, der kan findes i området omkring havnen og i den gamle bydel, Kaleici, der ligger inden for de gamle, velbevarede bymure.

I den gamle bydel har du blandt andet mulighed for at opleve den unikke Yivli-minaret, der stammer helt tilbage fra 1200-tallet, der knejser mod himlen med sin prominente højde, mens du i de smalle gader vil støde på et utal af små, hyggelige caféer, barer såvel som restauranter. På disse spisesteder bliver der oftest serveres tyrkisk husmandskost og internationale lækkerier, men der er dog også mulighed for at finde mange andre typer af restauranter og spisesteder.

Du kan desuden også være sikker på, at både natteliv og shopping er noget, der kan bryste sig af, at have en rigtig høj standard i Antalya. Hvis du har lyst til at gå på shoppingtur, mens du holder ferie Antalya, så er det en rigtig god idé, at du vælger at besøge den populære gade, Güllük, hvor du med garanti finder noget, der harmonerer med dine ønsker – og hvor du tilmed også har mulighed for at gøre nogle rigtig gode handler såvel som nogle unikke og anderledes fund.

Er du mest til strand eller pool?

Én af de klare fordele ved at rejse til et område i Tyrkiet som Antalya er, at uanset hvor i eller omkring den populære ferieby, du befinder dig, så kan du være helt og aldeles sikker på, at du aldrig har langt til den nærmeste strand. Du kan i samme ombæring også være sikker på, at der stort set altid vil være mange timers sol fra en skyfri himmel, så du har mulighed for at nyde det gode vejr, mens du bader i det varme hav, daser på stranden eller hygger dig inde i byen.

Dog skal det gøres klart, at langt de fleste hoteller og resorts, du har mulighed for at finde i området byder på enten én eller flere pools. Derfor har du også mere end rig mulighed for at tage en svømmetur i poolen eller blot dase på én af de mange solvogne, der er opstillet af det respektive hotel eller resort. Det er også noget, der betyder, at hvad end du er til strand eller pool, så kan du roligt vælge at se nærmere på det store og brede udvalg af afbudsrejser Antalya.

Hvis du er mest til stranden, så kan du blandt andet vælge at lægge vejen forbi Mermerli, der er en såkaldt rullestensstrand, som dertil også er den mindste strand, men dog har den en meget central beliggenhed ved siden af en lille havn. Hvis du foretrækker en større strand, så kan du besøge Konyaalti, der består af sten og grus, og som samtidig strækker sig flere kilometer vest for centrum med de imponerende og kendte Taurusbjerge i baggrunden.

Det er desuden i det samme område, at du kan finde Antalya Beach Park, der selvfølgelig altid summer af liv og hvor du samtidig også kan finde et væld af restauranter, caféer og barer, hvor du har mulighed for at få en bid mad eller en kold forfriskning i løbet af dagen. Dertil bør det også gøres klart, at Antalya Beach Park byder på et stort vandland, som med garanti vil være en succes for dig, der har børnene med på ferien, da den byder på mange timers sjov.

Der er også mange turister og lokale, der vælger at tage ud til Lara Beach. Det er en strand, der er bestående af en blanding af sand og grus, som gør den mere behagelig end de øvrige strande. Det er samtidig også Lara Beach, der kan bryste sig af at være den længste og bedste strand i området. Stranden byder på gode muligheder i forhold til vandsport, hvis det er noget, du ønsker at prøve kræfter med, mens området også byder på shopping og andet sjov.

Seværdigheder i Antalya-området

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det meget sjældent er på baggrund af områdets seværdigheder, at folk vælger at rejse til Antalya. Ikke desto mindre, så er det ikke noget, der ændrer på, at du bestemt bør overveje, at afsætte lidt tid til at se nærmere på disse seværdigheder. Det kan du meget passende vælge at gøre på én af de dage, hvor du trænger til lidt afveksling fra strand, pool og badning – eller hvor vejret måske ikke lige så optimal som andre dage.

Düden-vandfaldet

Lidt uden for Antalya har du mulighed for at få en naturoplevelse, der bestemt er noget ud over det sædvanlige, da du har mulighed for at besøge Düden-vandfaldet, som er et syn, du sjældent vil komme til at glemme. Du rammes med det samme af en meget afslappende stemning, der suger dig væk fra storbyens stress og jag. Det faldende vand er med til at køle luften ned, så derfor vil du også opleve, at atmosfæren i området omkring vandfaldet er vidunderligt og opfriskende.

Antalya Aquarium

Antalya har desuden også fået etableret et relativt nyt akvarium, der naturligvis også er en meget fascinerende oplevelse for hele familien. Det er blevet bygget på en sådan vis, at du går rundt i klare tunneller under vandet og samtidig har mulighed for at se eksotiske fisk og hajer, der kommer svømmende fra alle sider. Ydermere, så byder Antalya Aquarium også på Snow World, hvor du kan have sneboldkamp og bygge snemænd, mens temperaturen nemt overstiger 30 grader udenfor.

Kaleici

Det historiske centrum i Antalya, Kaleici, er bestemt også et besøg værd. Det ligger nærmest som en tidslomme midt i den moderne storby. Du kan sagtens bruge en eftermiddag på blot at slentre gennem de charmerende og unikke gader. Du kan desuden også opleve den romerske byport, der er blevet opført for intet mindre end 2.000 år siden. Kaleici rummer desuden også en romersk havn, der også blev opført på samme tidspunkt og stadig er i brug den dag i dag.

Praktisk information

Hvis du skal besøge Antalya for første gang, så er der en række forskellige informationer, du bør være opmærksom på. Det er også noget, der betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at forberede dig hjemmefra. Des bedre forberedt, du er, des bedre ferie vil du også få. Læs nærmere om nogle af de praktiske aspekter nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog i Antalya er tyrkisk. Der er dog mange, der snakker ganske glimrende engelsk.
  • Valuta: Tyrkisk lira er den officielle valuta i Antalya. 1 TRY er svarende til cirka 1,7 DKK.
  • Rejsetid: Afhængigt af valget af lufthavn, så kan du forvente en rejsetid, der lyder på ca. 3 timer og 30 min.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen mellem Tyrkiet og Danmark lyder på +1 time.