Afbudsrejser Beirut

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Beirut

Afbudsrejser til Beirut

Selvom Beirut ikke just er den mest besøgte og mest eftertragtede by blandt danskerne, så skal der ikke lægges skjul på, at det er en by, der kan bryste sig af, at være noget helt særligt. Det handler måske om, at Beirut ikke minder synderligt meget om de arabiske nabobyer, da den præges af en mere frigjort stemning, hvor både libanesere og de mange turister fester løs. Derfor kan du også være helt sikker på, at det er en oplevelse i sig selv at besøge Beirut.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til Beirut

Booking.com

I denne forbindelse skal det dog også gøres klart, at det er en storbyferie, der i høj grad og i mange år har været præget af både borgerkrig og politiske uroligheder i længere perioder, men i dag møder du derimod travle forretningsmænd, shoppende kvinder og legende børn i gaderne i Beirut. Det er desuden også en by, der er af mange kaldes for Mellemøstens Paris, hvilket er noget, der gør sig gældende selvom de to byer egentlig ikke minder om hinanden.

På lige fod med mange af de andre byer, du finder i Mellemøstens, så er Beirut også en betondomineret hovedstad, hvilket betyder, at det faktisk ikke er nogen videre køn by. Du kan dog være helt sikker på, at selvom byen ikke altid viser sig fra sin kønneste side, så er der altid en helt unik stemning i Beiruts gader, hvilket er noget, du særligt vil kunne mærke, hvis du besøger Place de’Etoile – i dette område finder du bl.a. mange franskinspirerede fortovscaféer.

Det er bestemt heller ikke til at komme udenom, at Beirut er en by, der kan bryste sig af en meget intens nyere historie. Derfor er befolkningen også vant til at skulle tilpasse sig efter den politiske situation i dagligdagen. Det er også noget, der betyder, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at se nærmere på Udenrigsministeriets anbefalinger, inden du bestiller din rejse til Beirut, så du er sikker på, at der i øjeblikket er ro på den politiske situation i storbyen.

Oplev det unikke downtown i Beirut

Selvom Beirut er en storby, der har taget skade og i høj grad er blevet præget af de mange borgerkrige og den poltiske uro, der har været i både Beirut og i resten af Libanon, så kan du være sikker på, at byens centrum igen liver op med med travle forretningsmænd, rige kvinder, der shopper i de eksklusive butikker og børn, der leger omkring uret på Place de’Etoile. Du vil også opleve at de skæggede Hizbollah-mænd er væk og det er en sand pariserstemning, der i dag spreder sig ud over gaderne.

Hvis du ligger vejen forbi det unikke downtown i Beirut, så vil du her blandt andet kunne tilbringe en både idyllisk og hyggelig eftermiddag, hvor du kan forkæle dig selv eller dine nærmeste med lidt shopping og en lækker middag på én af de utallige caféer eller restauranter. Du kan sagtens få mange timer til at gå med at slentre rundt i Beiruts gader, hvor du kan nyde stemningen i de forskellige kvarterer, hvor du for alvor kan få lov til at opleve byens liv og kultur.

En storby med en imponerende strandpromenade

Det er ikke mange storbyer på størrelse med Beirut, der også kan bryste sig af, at have en lækker strandpromenade, hvor du også får mulighed for at tage på en hyggelig gåtur eller derimod nyde en dag ved vandet. Det skyldes at byen er placeret på en sådan vis, at den er helt og aldeles omgivet af Middelhavet og derfor også har en rigtig dejlig kystlinje, som dog kan variere mellem både klipper og strand, som dog er med til at give en forfriskende variation.

Der er mange libanesere, der elsker at gå langs Corniche-promenaden om aftenen, hvor du samtidig også vil kunne hygge dig med en vandpibe på én af de mange caféer og barer, der er placeret langs promenaden. Vil du selv opleve promenaden, så bør du gåtur bestemt føre dig ud til Pigeon Rocks, hvor du kan nyde en smuk solnedgang eller blot den generelt smukke udsigt over Middelhavet. Det er også her, du finder Bay Rock Café, som har byens bedste udsigt.

Hvis du i stedet vælger at bevæge dig en kende længere sydpå, så vil du kunne finde frem til Beiruts offentlige stykke med hvid sandstrand, der går under navnet Ramlet al-Bayda. Her har du mulighed for at leje en liggestol og købe snacks hos de mange sælgere, der går rundt på stranden. Hvis du i stedet ønsker at forkæle dig selv med en kende mere luksus, så kan du også betale entré til én af de mange såkaldte Beach Clubs, der findes på stranden – det kræver dog at du er forberedt på fest og høj musik.

Beirut kaldes ofte for de berejstes Ibiza

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en rejse til Beirut ikke helt er det samme, hvis ikke du har smagt lidt på byens natteliv. Beirut kan nemlig bryste sig af et natteliv, der er helt i top og som byder på et væld af beværtninger. Derfor er der også mange, der kalder byen for de berejstes Ibiza, hvor du kan finde fester for enhver smag, som der afholdes på alt lige fra mindre barer og restauranter til deciderede natklubber og diskoteker med professionelle DJs.

Langt de fleste af disse fester kan dog findes på et meget koncentreret område, der kan findes i bydelen Gemeyzeh, der kan findes tæt ved den kendte og prangende Mohammad al-Amin-moské. Hvis du befinder dig i dette område, så bør du f.eks. ikke gå glip af en aften med rock’n’roll i bedste stil på Bar Louis, der er meget besøgt af både turister og lokale, da du i de flotte og stemningsfulde hvælvede stenlokaler kan høre flere former for live musik hver aften.

Ikke nok med det, så er det også en storby, der kan bryste sig af, at byde på op til flere gigantiske og meget ekstravagante natklubber, der kan findes i hele byen og som holder gang i det berømte natteliv, som Beirut er kendt for. Det er ikke kun de lokale libanesere, der besøger disse natklubber, for at kunne feste hverdagens stress ud af kroppen, men også de mange turister. Det er særligt det excentriske B 018 og det futuristiske Palais by Crystal, der er populære steder i Beirut.

Oplevelser og attraktioner i nærheden af Beirut

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed at Beirut har rigtig mange attraktioner at byde på, som du bestemt også bør afsætte tid til at opleve, hvis du vælger en afbudsrejse til Beirut for at opleve den libanesiske hovedstad. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du har mulighed for at finde et væld af forskellige oplevelser og attraktioner i nærheden af Beirut, som giver dig muligheden for at tage på hyggelige og oplevelsesrige endagsture til de nærliggende områder.

Du vil blandt andet kunne tage en tur op for at besøge den lille idylliske havneby Byblos, som har fået en plads på den meget eftertragtede UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket den har fået med god grund, da det er den ældste beboede by i hele verden. Fra denne by kan du bl.a. nyde en helt unik udsigt over Middelhavet og Libanons kystlinje, hvilket du blandt andet kan gøre fra den gamle korsridderborg, hvorefter du kan runde dagen af med en god middag i byen.

Er du villig til at tage på en lidt længere køretur, så kan du køre ud vest for Beirut, hvor du finder romernes største og mest ekstravagante bygningsværk i Mellemøsten; Baalbek. Det er et yderst imponerende bygningsværk, som dog befinder sig cirka tre timers kørsel inde i landet. Der er hele seks af søjlerne fra Jupiter-templet, der stadig står og er med sine 22,9 meter også verdens højeste romersøjler. Bacchus-templet står desuden også stadig med 46 intakte søjler og et væld af yderst overdådige udsmykninger, som i dag absolut er ét af Libanons kulturelle højdepunkt.

Sådan kan du spare penge på din rejse til Beirut

Hvis du i længe har gået med drømmen om, at kunne besøge Beirut, som – uden tvivl – er den mest spændende by i Libanon, så skal du være klar over, at det ikke er altid, at du kan finde et helt så stort udbud af rejser til denne by. Det er også ensbetydende med, at du skal sørge for at holde øje med de rejser, der udbydes, så du kan være sikker på, at du ender med at bestille en rejse, der stemmer overens med de tanker, du har gjort dig og de præferencer, du har.

Det skal dog også nævnes, at du til tider har mulighed for at finde et udbud af afbudsrejser til Beirut på det danske marked. Hvis du vælger at bestille sådanne rejser, så har du selvfølgelig rig mulighed for at spare penge, så hvis det er noget, der er af prioritet for dig, så skal du holde nøje øje med de forskellige afbudsrejser, der kan findes på det danske marked – både fordi det typisk er nemmere og kan spare dig for en del penge.