Afbudsrejser Cuba

Hvis du ønsker at forkæle dig selv med en ferie til Cuba, så vil du kunne nyde de kridhvide strande og det turkisblå badevand, så er nogle af de mest afgørende årsager til, at Cuba kan nyde rigtig godt af en stor grad af turisme. Det er med garanti også den primære årsag til, at du er begyndt at lede efter afbudsrejser til Cuba, så du får muligheden for at nyde en skøn badeferie på det unikke land i Caribien til en pris, der samtidig kan bryste sig af, at være rigtig god.

I denne forbindelse skal det dog gøres klart, at det samtidig er et land, der har langt mere at byde på end blot dét. Hvis du f.eks. vælger at besøge et område som Varadero, så er det i høj grad de kridhvide sandstrande, der pryder om området, men hvis du i stedet udser dig Havanna som rejsemål, så er det en helt anden atmosfære og helt andre omgivelser, du kommer til at vænne dig til – og det beviser også, at Cuba byder på meget andet end blot sandstrande.

Hvis du har muligheden for det, så anbefales det bestemt at du kombinere begge aspekter af Cuba, så du både kommer til at opleve storbylivet i Havanna, men at du samtidig også vil kunne nyde og dase på de skønne sandstrande i Varadero eller ét af de øvrige badeområder. Uanset hvilken del af landet, du ender med at besøge, så vil du dog hurtigt opleve, at alt er anderledes, da det er et land, der er fyldt med og emmer af liv, glade dage og feriestemning.

Hvis du altid har drømt om, at kunne besøge Cuba, så har du med garanti også undersøgt prisniveauet af flere omgange. I en sådan forbindelse oplever du hurtigt, at det ikke er dyrt for dig at leve på øen, men indlogering og transport kan dog være dyrt. Det er også grunden til, at det er vigtigt, at du sørger for at se nærmere på det særdeles store udbud af forskellige afbudsrejser Cuba, som du i dag har rig mulighed for at finde frem til på det danske marked.

En afbudsrejse til Cuba byder på mange dimensioner

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at en rejse til Cuba samtidig også er en rejse, der kommer til at byde på rigtig mange dimensioner, hvilket naturligvis handler om, at det både er et land og en ø, der har rigtig meget at byde på. Når du rejser til Cuba, så kan du blandt andet være sikker på, at du allerede fra dag ét bliver ramt af hele den caribiske charme, der både byder på unik musik, mad, strande og en helt særlig hverdag, som er noget andet end det, du er vant til.

Du får mere end rig mulighed for at bade i det skønne badevand, sole dig på de kridhvide strande og deltage i diverse former for sportslige aktiviteter. Samtidig er det også et område, der er meget besøgt af folk, der har en interesse for dykning, da det er utrolig smukt at dykke eller tage på en såkaldt dybhavsfisketur i Den Mexicanske Golf. Generelt set har havet omkring Cuba rigtig meget at byde på, hvorfor både snorkling og dykning er særdeles populært i området.

Dertil skal det bestemt også gøres klart, at det er et land og en kultur, der har et meget specielt køkken, som du også bør prøve kræfter med i forbindelse med din rejse og ferie til Cuba. Det cubanske køkken byder nemlig på et stort antal af velsmagende kreolske retter. Hvis du besøger Havanna eller én af de andre større byer på øen, så får du også mere end rig mulighed for at få livet på Cuba helt ind under huden, da du kan mærke den unikke dagligdag og stemning.

Et land med en yderst spændende kultur og historie

Én af årsagerne til, at Cuba er blevet et særdeles populært rejsemål er, at det er et land, der byder på en yderst spændende kultur og historie. Du kommer blandt andet til at kunne høre de velkendte salsa- og mamborytmer overalt på øen, mens det samtidig også er noget, der vil være med til at forstærke indtrykket af den livsglæde, der emmer på Cuba og blandt øens befolkning. Det er også noget af dét, der gør det til en helt unik oplevelse at holde ferie på øen.

Dertil skal det også understreges, at du kommer til at møde en helt særlig grad af gæstfrihed på Cuba, hvilket også indebærer smil fra den lokale befolkning, der varmer næsten lige så meget som den varme sol, der altid hænger over Cuba. Kulturen er desuden også både rig og blomstrende her, og det er oven i købet noget, som gør sig gældende, selvom det er mere end 45 år siden landet gennemgik sin revolution. Det har resulteret i mange steder, hvor det nærmest virker som om, at tiden står helt stille.

Oplev det unikke storbyliv på Cuba i Havanna

Hovedstaden på Cuba er Havanna, som – uden tvivl – er én af absolut mest fascinerende byer i verden. Her prydes bybilledet nemlig af pastelfarvede biler fra 50’erne, der krydser gaderne, en arkitektur, der ganske enkelt er enestående og samtidig også en stemning, der er helt unik og som du udelukkende kommer til at møde i Havanna. Derfor bør du bestemt heller ikke snyde dig selv for at opleve byen, selvom det kun er for et begrænset tidsrum.

Du bør starte med at besøge den gamle del af Havanna, der i høj grad er præget af snoede gader og stræder. Det stopper dog ikke her, for den gamle bydel indeholder også et væld af smukke bygninger, der er opført i kolonistil, fordi Cuba flere gange har været koloniseret. Du finder desuden også nogle af byens absolut bedste madoplevelser i denne del af byen, hvilket skyldes, at der er mange dygtige kokke, der har valgt at placere deres restauranter i denne bydel.

Hvis du har interesse for litteratur, så kender du med garanti også til Ernest Hemingway, eftersom han var en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige forfattere. Dertil elskede han også både Cuba og storbyen Havanna, hvor han også boede i en stor del af hans liv. Dette hus har du fortsat mulighed for at besøge den dag i dag, og det er oven i købet blevet til én af de helt store turistattraktioner i byen. Du bør selvfølgelig også selv opleve Hemingways hus.

Slap af på de kridhvide strande

Som der også tidligere er givet udtryk for, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at Cuba i høj grad er blevet kendt på baggrund af deres lækre sandstrande og deres krystalklare vand. Hvis du primært er interesseret i, at rejse til Cuba for at kunne opleve deres paradisstrande og krystalklare vand, så er det naturligvis ikke Havanna, der bør være dit rejsemål. Du bør i stedet vælge at søge mod et område som f.eks. Varadero, der kan bryste sig af både lækre sandstrande og krystalklart badevand hertil.

Strandene som du kan finde i dette område kan bryste sig af, at have finkornet, kridhvidt sand, mens vandet naturligvis også er krystalklart og har en helt unik, blå farve. Det er samtidig også et område, der er ideelt for dig, der er glad for at dykke eller snorkle. Der er rigtig mange turister fra hele verden, der rejser til dette område udelukkende for at kunne snorkle eller dykke i området, da det er som en helt ny verden, der åbner sig under havets overflade.

Dog skal det naturligvis også understreges, at du har mange andre muligheder i nærheden af Varadero, hvis du bliver træt af, at dase på stranden eller dykke rundt i det klare vadevand, da der nemlig også er mulighed for at komme ud og opleve lidt. Du er både omgivet af en helt særlig natur, der indbyder til, at du tager på opdagelse, men ikke nok med det, så findes der også mange typer af forskellige aktiviteter i område som f.eks. golf og meget, meget andet.

Praktisk information

Hvis det er første gang, du skal besøge Cuba, så skal det naturligvis understreges, at der findes en række praktiske informationer og fakta, du skal læse nærmere på. I denne forbindelse vil du kunne læse nærmere om de mest vitale af slagsen nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog på Cuba er spansk, men der er dog også rigtig mange, der taler engelsk på Cuba. Det betyder også, at du sagtens kan forvente, at du kan begå dig helt fint på engelske, hvis du besøger Cuba.
  • Valuta: Valutaen på Cuba hedder Pesos Convertibles (CUC). I skrivende stund er 1 CUC svarende til 6,34 DKK. Du bør have kontanter med hjemmefra, selvom du også kan bruge betalingskort de fleste steder på øen.
  • Tidsforskel: Hvis du besøger Cuba, så skal du selvfølgelig være klar over, at der er en stor tidsforskel mellem Danmark og Cuba, der lyder på hele 6 timer. Det gælder naturligvis både, når det er sommertid og vintertid.
Tripbuddy / Afbudsrejser Cuba