Afbudsrejser Island

Island er ikke et synderligt stort land, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er et land, der har rigtig meget at byde på. Det er et land, der i høj grad er blevet kendt for at kunne tilbyde mange kontraster og modsætninger på meget begrænset areal. På den sagnomspundne ø midt i det nordlige Atlanterhav vil du både kunne finde moderne samfund, der byder på aspekter af helt fra vikingetiden og en natur med både vulkaner, nordlys, gejsere og vandfald.

Derfor har du også rigtig mange muligheder for at få en unik og oplevelsesrig ferie, hvis du vælger at holde den et sted på Island. På en sådan rejse har du blandt andet mulighed for at bade i de varme kilder midt i det termiske landskab, du kan bestige vulkaner, tage på vandring langs fjordenes vandfald eller du kan køre på snescooter eller ride på en islandsk hest gennem det helt unikke landskab. Island er det helt rette rejsemål for dig, der elsker smuk og unik natur.

Tag på storbyferie i Reykjavik på Island

Det er dog ikke kun den smukke natur, der er noget helt unikt, for du har også mulighed for at tage på storbyferie på den smukke ø, der befinder sig i Atlanterhavet. Langt de fleste starter også deres ferie i hovedbyen Reykjavik, der også rummer halvdelen af landets 300.000 indbyggere, eftersom det er her, man lander med flyet, når man ønsker at tage på ferie på Island, hvilket også er med til at gøre det oplagt, at du vælger at bruge lidt tid på at opleve den skønne by.

De er en by, der byder på alt lige fra museer og monumenter til både designerbutikker, hyggelige caféer, cocktailbarer og traditionelle, lokale butikker, der sælger brugskunst af den islandske uld, der har gjort landet populært. Ydermere, så bør det naturligvis også nævnes, at det er en by, der byder på et væld af festivaller, events og koncerter hele året. Reykjavik er en by, der har uhyre meget at byde på og kan nemt danne rammerne om en ferie, der varer et par dage.

Mange tusinde besøger hvert år Den Blå Lagune

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at én af de absolut mest populære attraktioner på hele Island er Den Blå Lagune. Derfor er det også ét af de absolut første steder, som de mange turister vælger at besøge, hvis de er på Island. Det er en attraktion, der er kendt hele verden over, hvorfor det også er noget, som mange besøger på et kort stopover eller som folk rejser specifikt for at kunne opleve – det fortæller noget om hvor særligt et fænomen, der er tale om her.

Her får du mulighed for at bade i varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden. Det er samtidig vand, der har et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, som er med til at give vandet dets meget unikke farve. Samtidig kan det også bryste sig af, at have en konstant temperatur, der lyder på 37-39 grader celcius. Det siges desuden, at vandet skulle være rigtig godt mod psoriasis, da op til flere undersøgelser har vist, at bakterier dør, når de kommer i vandet.

Islands mange sagaer og stolte traditioner

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Islands historie er rig og lang – og den adskiller sig på rigtig mange punkter fra de mange andre lande hele verden over. De fleste er selvfølgelig klar over, at landet i 1200-tallet har været under norsk ejerskab, hvorefter landet kom under dansk styre, som islændingene faktisk var underlagt i flere århundreder, hvilket faktisk var tilfældet helt frem til folkeafstemningen i 1944, hvor Island endte med at blive en selvstændig stat.

I dag er islændingene meget stolte af deres historie og det inkluderer selvfølgelig også de mennesker, der har været med til at forme Island som værende det land, det er den dag i dag. Det er dog i høj grad noget, der gør sig gældende for de mange islandske sagaer, der er fortællinger om de største mænd fra landnamstiden og dertil også et par hundrede år frem, som også er kendt vikingetiden, der har dannet fundament en lang fortælletradition på Island.

Der findes et væld af sagaer, sagn, myter, kvad og sange, der er blevet fortalt igen og igen, og som derfor også har overlevet igennem flere århundreder. Meget af dette er noget, du har mulighed for at få fortalt af den lokale befolkning, men naturligvis også noget, der har afspejlet sig rigtig meget i landets mange attraktioner og den generelle kultur. Deres mange historier er blevet givet videre fra generation til generation – og altid blevet holdt fast i.

Islands kultur og befolkning

Det islandske folkefærd er meget kontrastfyldte, hvilket også gør sig gældende for det land, de bor i. Der er tale om moderne mennesker, der både lever i ét med moderniteten, naturen og deres meget unikke historie på samme tid. Et god eksempel på dette er, at langt hovedparten af den islandske befolkning tror på alfer og huldufólk, som også kaldes for “det skjulte folk”. Det er dog noget, der er blandet med en høj grad af modernitet, som gør kulturen helt unik.

Praktisk information

Hvis du står over for, at skulle rejse til Island for første gang, så findes der en række praktiske informationer, du bør læse op på. Det er med til at sikre, at du er godt forberedt, når du besøger det unikke land og er det tilfælde, så kan du være sikker på, at du får en bedre ferie.

  • Sprog: Det officielle sprog er selvfølgelig islandsk, men langt de fleste kan dog tale engelsk på glimrende niveau, hvilket betyder, at du sagtens kan begå dig på engelsk på Island.
  • Valuta: Den officielle valuta hedder króna – flertal krónur (ISK). 1 ISK er svarende til cirka 0.06 DKK. Du kan selvfølgelig bruge betalingskort i en meget vid udstrækning på det meste af Island.
  • Elektricitet: Island har 220 volt, hvilket også betyder, at det er de samme stikkontakter som i Danmark. Derfor er det heller ikke nødvendigt, at du har en adapter med.
Tripbuddy / Afbudsrejser Island