Istanbul

Voksne
Børn

Hvis du vælger at besøge Istanbul, så kan du blandt andet aflægge Den Blå Moské et visit, mens du bestemt heller ikke bør undvære et besøg i de underjordiske gamle cister – begge er overdådige syn, som ikke findes mange andre steder end i Istanbul. Er du James Bond-fan, så vil du med garanti også kunne gå på opdagelse og spotte flere steder, der er brugt i filmen Skyfall, mens du kan slutte dagen af med at shoppe i Grand Bazaar og tage en velfortjent kop kaffe.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Istanbul er en storby, der har rigtig meget at tilbyde. Du har blandt andet rig mulighed for at gå eller derimod sejle langs Bosporus, hvis grønne vand deler byen i to lige store dele; den europæiske del og den asiatiske del. Du kan gå rundt til langt det meste, men hvis du ønsker at spare på kræfterne, så er den kollektive trafik ganske velfungerende, mens der også findes et veludviklet bådsystem, så du kan sejle rundt i byen.

Det er ikke til at komme uden om, at hvis du rejser til Istanbul, så får du en oplevelse for livet. Det er en by, der har rigtig meget at byde på og derfor er der selvfølgelig også mere end nok seværdigheder til, at du sagtens kan holde dig selv beskæftige i en hel weekend – og derfor skal du bestemt ikke frygte for, at du kommer til at kede dig på din ferie. Det er med garanti også derfor, at det hele tiden bliver et mere og mere populært rejsemål blandt de danske turister.

Et utal af spændende seværdigheder i Istanbul

Istanbul er en by, der byder på rigtig mange spændende seværdigheder, så derfor skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at der er masser af spændende ting at opleve og nyde synet af. Der er dog nogle af deres seværdigheder, der er mere velkendte og mere velbesøgte end andre. Én af de mere kendte seværdigheder i byen er Sultan Ahmed-moskéen, som også er kendt under navnet Den Blå Moské, som mange turister kommer fra nær og fjern for at se.

Det er dog langt fra det eneste, du har mulighed for at opleve i Istanbul. Hvis du er på besøg i byen, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du også bør lægge vejen forbi museet og kirken Hagia Sofia, der bestemt er et overdådigt syn. Du skal ikke være bange for, at det bliver problematisk for dig at finde vej til disse vidunderlige bygningsværker, da deres størrelser og store pragt er med til at gøre, at de kan spottes fra stort set alle steder i byen.

Når du besøger Hagia Sofia, så bør du bestemt også opleve det store Topkapi-palads, der ligger ved siden af kirken og museet. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er Istanbul én af de eneste storbyer i verden, der kan bryste sig af, at have adgang til underjordiske vandcister, hvor du kan få lov til at gå på opdagelse. Som du med garanti også har dannet dig et indtryk af, så er der rigtig mange spændende seværdigheder i Istanbul, som du frit kan gå rundt og nyde.

Ren og skær afslapning på tyrkisk manér

Langt de fleste rejser naturligvis på ferie for at skabe minder og oplevelser, men i lige så høj grad også for at kunne slappe af. Du skal ikke være bange for, at du ikke får mulighed for at slappe af i Istanbul, da det blandt andet er noget, du kan gøre i et tyrkisk hamam i byen. Det er et spabad, hvor du i henhold til de tyrkiske traditioner smørres ind, som er med til at rense både din hud og din sjæl. Det er – uden tvivl – en både anderledes og afslappende oplevelse.

Hvis det er noget, du beslutter dig for at prøve, så kan det anbefales, at du vælger at afslutte behandlingen med en skøn massage, da det for alvor vil få dig til at slappe af og koble fuldstændig fra. Det skal naturligvis understreges, at det ikke er en behandling, der appellerer til alle og du bør derfor også være forberedt på, at der er tale om en anderledes, men dog alligevel også særdeles spændende oplevelse, som du får dig ved at besøge et tyrkisk hamam.

Mange shoppingmuligheder i Istanbul

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange shoppingmuligheder i Istanbul. Du kan med fordel vælge at besøge byens Grand Bazaar, der indeholder intet mindre end 4.000 butikker, der er blevet fordelt på godt 60 gader. Hvis du derimod ønsker at shoppe i store butikskæder eller eksklusive butikker, så skal du besøge Istikal, da disse butikker ligger på rad og række i dette område. Byen byder desuden også på to store shoppingcentre; et indendørs Cevahir og et udendørs Kanyon.

Praktisk information

Inden du rejser til Istanbul, så er der selvfølgelig en række praktiske informationer, du skal have styr på. Det er vigtigt, at du er velforberedt, når du tager på ferie, så læs derfor med nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog i Istanbul er naturligvis tyrkisk, men langt de fleste steder vil du dog kunne begå dig ganske fint på engelsk – det er dog ikke altid, at det er tilfældet i mindre butikker eller lignende.
  • Valuta: Valutaen i Tyrkiet og dermed også i Istanbul hedder Ny Tyrkisk Lira (TRY). 1 TRY er svarende til cirka 1,7 danske kroner, hvorfor valutaen er meget lig den danske krone. Du bør have kontanter med hjemmefra, selvom du dog kan bruge betalingskort i de fleste store butikker, restauranter, hoteller og deslige.