Korfu

Voksne
Børn

På Korfu vil du kunne opleve ét af Grækenlands smukkeste, men samtidig også mest særprægede ansigter. Det er en ø, der byder på en helt særlig skønhed, klart vand og lange, bløde sandstrande. Det er selvfølgelig også disse faktorer, der har været med til at lokke rigtig mange turister fra nær og fjern gennem årene – og herunder også danske turister. Det er med garanti også dét, der er med til at gøre, at du har gjort dig overvejelser om at besøge den græske ferieø.

Øen byder desuden også på et både smukt og frodigt landskab, der består af og er omgivet af både olivenlunde, cypresstræer og hyggelige badebugter. Klimaet på øen er mildt og de subtropiske grønne omgivelser beror selvfølgelig på sin fordelagtige beliggenhed i den vestlige del af det græske øhav, hvor Det Ioniske Hav møder Adriaterhavet. Det er en ø, der har rigtig meget at byde på og derfor er det også én af de mest populære rejsedestination i Grækenland.

Græsk ferieø med italiensk præg og kongelig historie

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er det blandt andet fra venetianerne, øen har fået sit præg. De herskede på Korfu i mere end 400 år, hvilket betyder, at det selvfølgelig også kun er ganske naturligt, at de har efterladt kultur og sat sit præg på øen. Derfor vil du faktisk også opleve, at meget af arkitekturen er italiensk og somme tider kan det føles lidt som om, at det faktisk er Venedig, man går rundt i – og ikke på en græsk ferieø, der befinder sig langt derfra.

Ydermere, så bør det selvfølgelig også gøres klart, at Korfu var en populær legeplads for en stor andel af de kongelig fra flere dele af Europa. Det er også noget, der i høj grad har været med til at sætte sit præg på flere dele af øens områder og byer i form af både kultur og arkitektur. Du vil blandt andet kunne opleve et meget pompøst palads, der er blevet opført i en nyklassicistisk stil ved Esplanaden i øens hovedstad, der går under samme navn som øen; Korfu.

Ferie med golf, ridning, dykning eller vandsportsaktiviteter

Hvis du er typen, der foretrækker en aktiv ferie, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Korfu meget vel kunne være et passende rejsemål for dit vedkommende. Det skyldes, at det er en ferieø, der blandt andet indeholder en række af de absolut bedste golfbaner i hele Grækenland, som der er smukt beliggende i Ropadalen, der befinder sig cirka 14 km. fra øens hovedstad. I samme område er der endda også mulighed for at prøve kræfter med ridning.

Dertil bør det også nævnes, at Korfu faktisk tilhører ét af de ganske få steder i Grækenland, hvor det er tilladt for dig at sportsdykke. At det samtidig foregår i en del af Middelhavet, der er markant klarere og renere end mange andre steder er naturligvis ikke just med til at gøre stedet mindre attraktivt for dig, der elsker at dykke. Langs de utallige strande, du finder på øen kan du selvfølgelig også leje dig til andre vandsportsaktiviteter som f.eks. jetski eller lign.

Strandene på Korfu

Langt de fleste danskere, der vælger at sætte sig mod flyet for at rejse til Korfu har naturligvis en forestilling om, at deres ferie primært kommer til at byde godt vejr, lækre sandstrande og afslapning af bedste skuffe. Hvis det også er noget, der gør sig gældende for dit vedkommende, så vil du med garanti sætte pris på at høre, at uanset hvor på øen, du befinder dig, så er du altid i nærheden af flere fine strande – og dertil findes der også noget for enhver smag.

Hvis du er typen, der foretrækker brede sandstrande med krystalklart vand, så er der stor sandsynlighed for, at du kommer til at finde det helt rigtige sted langs vestkysten på den græske ferieø. På denne del af øen kommer ud blandt andet til at stifte bekendtskab med strande såsom Glyfada Beach, Agios Gordis og Aios Georgis. Det bør gøres klart, at Paleokastritsa er et godt alternativ for dig, der søger sandbanker og klippeformation, der er en kende anderledes.

Hvis du derimod besøger den østlige del af øen, så har du selvfølgelig også rig mulighed for at dase ved op til flere strande, hvor du også kan nyde det klare, blå vand, der omgiver øen. Mere specifikt, så finder du en 2 kilometer lang stenstrand, der ligger i Gouvia og Dassia. På lige fod med Paleokastritsa, så vil du på Issos Beach, som befinder sig i den nordlige del af Korfu, også kunne finde op til flere sandbanker og klippeformationer, der gør strandturen unik.

Praktisk information

Hvis du aldrig har besøgt Korfu før, så bør det understreges, at du kan finde en række praktiske informationer, du skal have styr på inden afrejse. Det er en god idé, at du er velforberedt, når du tager på ferie til en rejsemål, du ikke tidligere har besøgt. Nedenfor kan du hurtigt danne dig et overblik over de mest relevante informationer:

  • Sprog: På Korfu taler indbyggerne græsk, da det er det officiel sprog på øen og i resten af Grækenland. Turismen er dog stor og derfor tales der oftest også både engelsk, tysk og brokker af andre sprog.
  • Valuta: Siden 2002 har Grækenland haft Euro. Derfor bør du også have kontanter med hjemmefra. Dog kan du benytte dit kreditkort i stor stil rundt omkring på hele øen.
  • Klima: Klimaet er lunt og behageligt. Fra juni til august er det ca. 28-31 grader, mens det i vinteren er mere mildt med temperaturer omkring 13 grader.