Afbudsrejser Korsika

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Korsika

Afbudsrejser til Korsika

Korsika er kendt på baggrund af flere punkter. Det er en grøn ø, der befinder sig cirka 170 kilometer sydøst for Frankrig, men den kan dog bryste sig af, at skille sig en del ud fra de øvrige øer, du finder i nærheden og i resten af Middelhavet. Det skyldes i høj grad, at der faktisk er tale om en ø, der primært er bestående af et væld af høje og skovklædte bjerge, mens store del af kystlinjen er bestående af både bløde sandstrande og helt unikke rosa klipper.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til Korsika

Booking.com

På Korsika vil du opleve, at øen har en stor variation i naturen, som også er med til at gøre det let at forstå, hvorfor Korsika er kendt som “Skønhedens Ø” blandt franskmændene. Det er med garanti også én af de primære årsager til, at der hvert år er rigtig mange turister, der besøger den skønne ø i Middelhavet, hvilket du naturligvis også har mere end rig mulighed for at gøre – og endda til en god pris, hvis du bestiller én af de mange afbudsrejser Korsika på markedet.

Korsika er en relativt urørt Middelhavsø

Korsika kan desuden også bryste sig af, at være en relativt urørt ø i Middelhavet, hvilket også er ensbetydende med, at du har mulighed for at tage på en aktiv ferie på øen, da den bestemt indbyder til både vandring- eller cykelmuligheder i bjergene, og badeferie langs med kysten. Allerede fra første gang, du sætter dine ben på jorden på den smukke og urørte Middelhavsø, så vil du kunne se, at det er en ø, som franskmændene ønsker at holde naturlig, frodig og urørt.

Du vil desuden også kunne se, at både valnød-, figen- og kastanjetræer ramme de små landsbyer, du finder i bjergene, mens du langs kysten derimod kan finde små hyggelige byer med både smalle gader og stræder. På trods af, at øen ikke er synderligt stor, så er det også et tilholdssted for en stor del af Europas jetset, hvilket selvfølgelig også er ensbetydende med, at du i havnen over hele øen vil kunne finde store lystyachter, som jævnligt sejler til og fra øen.

Korsika byder også på mange seværdigheder

Hvis du har planer om, at du for alvor skal rundt og opleve byen, så skal der naturligvis ikke lægges skjul på, at det kan være en klar fordel, at du vælger at leje en bil. Du vil kunne finde både asfalterede hovedveje mellem de større byer, mens du også vil kunne begive dig ud på de mere indviklede vejbaner mellem bjerglandsbyerne, som bestemt også er en oplevelse i sig selv, da turen præges af den skønne natur i bjergene og den smukke udsigt som følge af højden.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at en ferie på Korsika også kræver, at du aflægger et visit i Napoleons barndomshjem, Maison Bonaparte, som du finder i byen Ajaccio. Den pastelfarvede hovedstad på øen skaber mange associationer til Den Franske Riviera, da den både byder på en unik strandpromenade og et prominent casino, selvom det er en kende slidt. Derfor er det naturligvis også et besøg værd, når du er på ferie på den franske ø i Middelhavet.

Samtlige byer på Korsika er et besøg værd, da de er unikke og appellerende på hver deres måde. På trods af dette, så skal det dog ikke være nogen hemmelighed at den absolut smukkeste by er Bonifacio, du finder i den sydlige del af øen. Den byder blandt andet på en fjord, der deler byen i to dele, hvor den gamle del af byen balancerer på hvide bjergveje, som er et både unikt og prangende syn. Derfor kan du ikke rejse til Korsika uden at besøge Bonifacio.

Mange skønne sandstrande på hele øen

Korsika byder selvfølgelig også på et væld af forskellige strande, der ligger spredt ud over hele øen, så derfor kan du også være sikker på, at der kan findes en strand, der harmonerer med netop dine præferencer. Øen byder nemlig både på op til flere bløde sandstrande, sorte øde strande og små laguner med turkis vand, hvilket bestemt også er noget, der er meget unikt for en ø i Middelhavet, hvilket igen er med til at få Korsika til at skille sig ud fra mængden.

Det skal dog gøres klart, at der er flere af disse strande, du kun har mulighed for at komme til med båd. Dertil er det tilmed også fortsat muligt at finde øde strande og klipper, hvor du har mulighed for at være helt for dig selv. På Korsika er de naturligvis ganske udmærket klar over, at deres kystlinje er et stort aktiv for øen og derfor gør de også rigtig meget for at passe på den. Det har bl.a. betydet, at der ikke må bygges tættere end hundrede meter til vandet.

Et væld af mulige aktiviteter

Hvis du elsker at være aktiv, mens du er på ferie, så har Korsika også rigtig meget at byde på. Vandring er dog stort på øen, så derfor finder du også mange stier, der både gør det muligt nybegyndere og mere erfarne vandre at motionere og samtidig også udforske den smukke ø. Øen byder dog også på både eventyrbaner, surfing og dykning såvel som op til flere golfbaner, hvilket tæller én af Frankrigs bedste, der ligger lidt udenfor Bonifacio med en helt unik udsigt.

Praktiske informationer

Inden du rejser til Korsika, så er der en række praktiske informationer, du bør læse nærmere om. De kan sikre dig, at du er velforberedt og har et godt kendskab til øen:

  • Sprog: Fransk er det officielle sprog på øen, men der tales dog også korsikansk, der er en italiensk dialekt, der i dag er anerkendt som et selvstændigt sprog.
  • Valuta: Korsika er en del af Frankrig og derfor er den officielle valuta naturligvis også Euro. Du bør have kontanter med, men betalingskort kan dog anvendes uden problemer de fleste steder.
  • Tidsforskel: Der er ikke nogen tidsforskel mellem Danmark og Korsika.
  • Klima: Temperaturen ligger i snit på omtrent 28 grader om sommeren, mens den om vinteren holder sig lun med på mellem 12 og 13 grader.