Kos

Voksne
Børn

På den græske ferieø Kos er det ikke kun de imponerende strande, du har mulighed for at finde, for den byder blandt andet også på et væld af interessante seværdigheder, pittoreske byer såvel som et pulserende natteliv i Kos by. Dog er der også rig mulighed for at finde mere rolige omgivelser, der egner sig rigtig godt til dig, der skal have børnene med eller som ønsker at kunne drage afsted på en rolig parferie sammen med din partner, hvor I blot nyder det gode vejr.

Som følge af dette, så skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at Kos faktisk kan bryste sig af, at være én af de absolut mest populære og dermed også mest besøgte ferieøer i hele Grækenland. Langt de fleste turister kommer for at opleve øens smukke strande, hvilket særligt er noget, der inkluderer Paradise Beach, der er Kos’ bedste og længste strand, som du finder på sydkysten. Her er sandet finkornet, vandet er lavvandet og stemningen er god.

Kos er en ferieø, der byder på rigtig meget

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at Kos er en græsk ferieø, der har rigtig meget at byde på. Du har blandt andet mulighed for at besøge den yderst charmerende hovedstad, som blot kaldes for Kos på lige fod med øen. I denne by bliver du blandt andet mødt af et natteliv, der er ud over det sædvanlige, mens du samtidig også har et væld af muligheder for at tage på shopping, som der naturligvis også er rigtig mange turister, der elsker at gøre på ferien.

Ydermere, så er det faktisk også en ø, der kan bryste sig af et væld af forskellige forlystelser og seværdigheder, der faktisk ligger spredt ud over hele øen. Ikke nok med, at du f.eks. kan prøve kræfter med alt lige fra vandscootere til trampoliner omkring strandene, så er der også mulighed for at udforske de mange seværdigheder på øen, da Kos nemlig er en ferieø, der kan bryste sig af, at være meget rig på kulturskatte – og derfor er det ikke kun på strande.

Ét af de helt særlige højdepunkter ved Kos er, at du kan få lov til at besøge Johanniter-riddernes borg, der tog intet mindre ned 100 år at bygge og som stod klar tilbage i 1312. Ikke nok med det, så bydes du også velkommen til den venetianske borg i den lille by Antimachia, som også indeholder både gamle møller og traditionelle huse, der stammer fra øens unikke fortid. Derfor skal det også gøres klart, at du sagtens kan få en hel ferie til at gå på den græske ferieø.

Hvis du har et ønske om, at kunne tage på opdagelse på øen, så du kan udforske de mange seværdigheder, attraktioner såvel som den unikke natur, der pryder øen, så kan det være en rigtig god idé at leje en cykel. Der er nemlig blevet anlagt nogle rigtig gode cykelstier langs vandet og rundt på hele øen, så du nemt kan komme rundt på cykel. Foretrækker du i stedet at komme rundt på anden vis, så er der også mulighed for at leje både bil og scooter.

Helt fantastiske strande for hele familien

Som der også tidligere er givet udtryk, så er det helt klart øens utallige strande, der er med til at trække rigtig mange turister til fra nær og fjern, fordi de har et ønske om, at kunne holde ferie på nogle af de absolut bedste græske strande, hvilket – med garanti – også er én af de primære årsager til, at du i øjeblikket er på jagt blandt de mange forskellige former for afbudsrejser Kos, der udbydes på det danske marked af de mange rejsebureauer og –selskaber.

I denne forbindelse skal det naturligvis understreges, at du har mulighed for at finde strande hele vejen rundt om øen, så uanset hvilke af de mange ferieområder, du vælger, så kan du være sikker på, at du altid er i nærheden af en god strand. Det er én af de klare fordele ved at holde ferie på en ø som Kos, da den ikke er synderligt stor og samtidig er hovedparten af dens kystlinje dækket med lækre strande og skønne badebugter, hvor du kan dase eller bade løs.

Endvidere, så er der bestemt også en rigtig stor andel af de mange strande, som er meget børnevenlige, da vandet er lavvandet og man samtidig skal begive sig rigtig langt ud, inden det reelt set begynder at blive dybt. Derfor er der også rigtig mange børnefamilier, der vælger at hoppe på flyet mod Kos, hvor de skal have en afslappende ferie, der dog også kan få lov til at byde på et væld af aktiviteter og udflugter, hvis det er noget, som man reelt set har interesse i.

Øens bedste strand finder du ved Tigaki

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der mulighed for at dase den på Paradise Beach, hvis du besøger Kos. Det er stranden, der kan bryste sig af, at være den bedste på hele øen og du finder den i nærheden af byen Tigaki, som er tændt på Marmaris, der også er en populær ferieby. Det er ikke blot en lavvandet strand med fint sand, men det er samtidig også en strand, der byder på et væld af forskellige aktiviteter, hvorfor der er et væld af muligheder for sjov.

Samtidig er du heller ikke synderligt langt fra den hyggelige by, Tigaki, der kan bryste sig af, at have et mindre udbud af forskellige restauranter, barer og taverne, hvor du både har mulighed for at tage en god bid mad eller derimod en kold drink, hvis det er for varmt til at opholde dig på den skønne strand, fordi solen står lige på. Du kan desuden også bevæge dig ned langs med promenaden i byen Lambi, hvor der er flere restauranter, taverner, barer og butikker.

Der er sjov for alle aldre på ferieøen

Ydermere, så skal det bestemt også understreges, at de lokale beboere på øen er ganske udmærket klar over, at deres økonomi i høj grad afhænger af mængden af turisme. Derfor skal det også nævnes, at du kan finde sjov og spas for folk i alle aldre. Hvis du skal afsted med børnene, så er det f.eks. en oplagt idé, at du vælger at besøge Lido Waterpark, der ikke blot er Kos’, men faktisk hele Grækenlands absolut største vandland, der indbyder til rigtig mange timers sjov.

Det er dog ikke kun de helt små, der har mulighed for at finde underholdning på øen, for der er – som sagt – også et utal af muligheder for at tage på udflugter, for at se nærmere på øens mange seværdigheder og samtidig også nyde den smukke natur, der pryder øen. Hvis du er typen, der elsker at kunne kombinere en badeferie med oplevelser af denne art, så er Kos – uden tvivl – noget for dig og du bør se nærmere på det store udbud af afbudsrejser til Kos.

Det er selvfølgelig også primært dét, der er med til at gøre, at der er rigtig mange, der vælger, at det skal være netop Kos, der skal danne rammerne for deres kommende ferie, uanset om de skal være afsted i flere uger eller derimod blot ganske få dage. Dertil er det med stor sandsynlighed også dét, der er med til at gøre, at du leder efter en ferie til Kos, da du har rig mulighed for at tilbringe en rigtig god ferie på den græske ferieø, som samtidig også er relativt billig.

Praktisk information

Hvis du endnu ikke har besøgt Kos, så skal det også gøres klart, at der findes en række praktiske informationer, du skal være opmærksom på, inden afrejse. Du kan læse nærmere om de mere vitale informationer nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog på Kos er naturligvis græsk. Det betyder dog ikke, at du ikke kan kommunikere med de lokale, da mange af dem er dygtige til engelsk og derfor kan du også sagtens begå dig på engelsk.
  • Valuta: Det er selvfølgelig Euro, der er den officielle valuta på Kos. Det er en god idé, at du har kontanter med hjemmefra, men der er dog også mulighed for blot at bruge dit betalingskort eller hæve kontakter på øen.
  • Flyvetid: Flyvetiden fra Danmark til lufthavnen på Kos lyder på cirka 3 timer og 30 minutter. Den endelige flyvetid kan dog variere med udgangspunkt i valget af lufthavn, vejret og andre omstændigheder.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen mellem Kos og Danmark lyder på +1 time i forhold til dansk tid. Husk derfor at sætte uret frem.