Afbudsrejser Libanon

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Libanon er et meget intenst land at rejse i. Det er ikke større end en fjerdedel af Danmark, men på trods af dette, så er det et land, der rummer intet mindre end 18 officielle religioner. Ikke nok med det, så er det også et land, der kan bryste sig af en meget forskelligartet natur, der faktisk gør det muligt, at tage på badeferie og skiferie på én og samme dag, hvis du vælger at lægge vejen forbi Libanon i løbet af starten af maj.

Hvis du længe har drømt om, at kunne besøge Libanon, så skal du være opmærksom på, at det er langt fra alle danske rejseselskaber, der arrangerer rejser til landet. Derfor er udbuddet af rejser naturligvis heller ikke lige så som det f.eks. er tilfældet for de europæiske rejser. Hvis du ønsker at sikre dig, at du kommer afsted til en god pris og samtidig også ønsker at bestille en pakkerejse, så kan du med fordel vælge at se nærmere på de forskellige afbudsrejser til Libanon.

Et land med en turbulent fortid

Libanon har en historie og en fortid, der er meget turbulent – og det er faktisk noget, der har været aktuelt helt frem til på det seneste. I løbet af de sidste 35 år har Libanon været et land, der har været præget af stor politisk ustabilitet og mange uroligheder. Ikke nok med det, så var der også bred borgerkrig fra 1975 til 1990, hvor kristne grupper og palæstinenser kæmpede mod hinanden, mens Israel dertil også var indblandet – og det kan stadig ses på landet i dag.

Det skal dog understreges, at de politiske stridigheder ikke stoppede med borgerkrigen, og helt frem til dags dato har der været perioder, hvor det har været risikabelt at besøge landet. Det var blandt andet noget, der kunne opleves i løbet af maj 2008, hvor der udbød åbne kampe i Beirut mellem hhv. Hizbollah og regeringsstyrker. Det var blandt andet noget, der resulterede i en stor kulmination på Hizbollahs belejring af Martyre Square i Beiruts centrum.

Derfor skal det også nævnes, at inden du vælger at rejse til Libanon, så er det vigtigt, at du sørger for at tjekke op på Udenrigsministeriets anbefalinger. Ydermere, så bør det også gøres klart, at du skal sørge for at være helt og aldeles sikker på at din rejseforsikring reelt set vil dække evakueringsomkostninger hvis det bliver relevant. I løbet af det seneste stykke tid har det dog være meget stille i landet, hvorfor der ikke er noget at frygte.

Beirut er kendt som Mellemøstens Paris

Beirut er blandt mange kendt som værende Mellemøstens Paris. På trods af dette, så er der faktisk tale om to byer, der slet ikke ligner hinanden, for på lige fod med den resterende del af Mellemøstens betondominerede hovedstæder, så er Beirut faktisk ikke nogen synderligt køn by. Det skal dog gøres klart, at du kan være helt og aldeles sikker på, at der er tale om en by med en helt særlig stemning, hvilket du specielt vil opleve i områderne ved Place de’Etoile.

Her vil du blandt andet kunne finde en lang række forskellige franskinspirerede fortovscaféer, der breder sig ud over gaderne, hvor både lokale og turister slår sig ned. Ydermere, så skal det også nævnes, at Beirut er kendt som værende en by, der har et natteliv, der er helt i top. Derfor er der også mange, der kalder Beirut for Mellemøstens Ibiza, da du kan finde mange fester, der passer til enhver smag, hvilket gør stedet oplagt, hvis du godt kan lide at afprøve natteliv.

Du vil blandt andet kunne finde op til flere barer, restauranter og DJ-fester, der alle ligger meget koncentreret side om side i bydelen Gemeyzeh, der befinder sig tæt ved Mohammad al-Amin-moskéen. Der er mange af de turister, der besøger Beirut, der vælger at lægge vejen forbi Bar Louis, hvor du er sikret en aften med rock’n’roll. Dette betyder, at hvis du har planer om, at skulle besøge Beirut, så må du naturligvis ikke snyde dig selv for en tur i byens natteliv.

Du kan tage på trekking i Libanons dale og bjerg

Hvis du er til trekking, så har Libanon bestemt også noget at byde på for din smag. Her har du nemlig mulighed for at besøge en lang række forskellige dale og bjerge, hvilket blandt andet er noget, der inkluderer Qadisha Valley, der er en 50 km. lang kløft, som du finder på UNESCOS Verdensarvsliste. Det er selvfølgelig noget, der fortæller noget om, at det er et smukt område, men på trods af dette, så er det dog ikke omfattet af nogen særlig form for beskyttelse.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at den absolut smukkeste del af denne lange kløft er at finde blandt de nordligste 20 km., der grænser op til Qadisha-grotten. Her vil du blandt andet kunne møde op til flere gamle templer, adskillige vandfald og imponerende udsigtspunkter, inden du kan køle af i den føromtalte grotte, der er 778 meter lang. Derfor kan du også være sikker på, at det vil være en stor oplevelse, at trekke langs de mange dale og bjerge, du finder her.

Spar penge på din rejse til Libanon

Hvis du har et ønske om, at kunne sikre dig, at du kommer afsted til Libanon til den bedst mulige pris, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du sørger for at holde udkig med de mange spændende afbudsrejser til Libanon, der jævnligt kan findes på det danske marked. Sådanne rejser er naturligvis oftest en del billigere end at bestille en traditionel rejse, hvilket betyder, at det er noget, du bestemt bør have med i dine nøje overvejelser.

Dertil skal det bestemt også understreges, at det oftest forholder sig således, at du har mulighed for at finde en samlet rejse, der både indebærer transport, indlogering og transfer – det er med til at gøre det markant nemmere at rejse til et land som Libanon, som der ikke altid udbydes helt så mange rejser til.

Tripbuddy / Afbudsrejser Libanon