Málaga

Voksne
Børn

Der findes naturligvis også mange andre rejsemål på den spanske Solkyst, hvilket også er ensbetydende med, at du har rig mulighed for at finde et væld af andre afbudsrejser Costa del Sol på det danske marked. På trods af dette, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det i høj grad er Malaga, der er det foretrukne område blandt danskeren, hvilket du også godt kan se på antallet af afbudsrejser til Malaga, der udbydes og som hurtigt bliver afsat til ferieglade danskere.

Malaga er en kystby, du finder på Costa del Sol (også kendt som Solkysten), som er beliggende i den sydlige del af Spanien i Andalusien. Området byder på mere end 300 solskinsdage om året, mens området tydeligt bærer præg af, at det har været under et 700 år langt herredømme under maurerne. Det er noget, der for alvor kommer til syne, hvis du for eksempel vælger at besøge Alhambra-paladset og Giraldatårnet i Sevilla, der begge er blevet opført af maurerne.

Afbudsrejse til Malaga – Sol og sommer hele året rundt

Hvis du vælger at lægge vejen forbi Malaga på den spanske Solkyst, så vil du også kunne være sikker på, at det er et område, der er indbegrebet af ferie for langt de fleste, da området er bestående af en formidabel blanding af lækre strande, kvalitetshoteller, lækre pools, gode restauranter såvel som hyggelige barer og et utal af muligheder for at shoppe. Det er med garanti også derfor, at der er så mange danskere, der vælger at besøge Costa del Sol og Malaga.

Costa del Sol er desuden spansk og kan oversættes direkte til Solkysten, hvorfor det ikke blot er et tilfældigt navn, men derimod er der en dybere mening bag, for det er ét af de områder i hele Spanien, der kan bryste sig af flest solskinstimer i løbet af et år. Med andre ord, så vil du kunne forvente, at der er både sol og sommer hele året rundt i Malaga og de øvrige byer langs den spanske Solkyst, hvorfor du også er sikret at du får en god ferie med godt vejr.

Det er også ensbetydende med, at hvis du er typen, der rejser på ferie for at kunne slappe af, dase ved stranden, bade i swimmingpoolen og nyde det gode vejr, så er Malaga og resten af Costa del Sol – uden tvivl – et oplagt rejsemål for netop dit vedkommende. Der findes rigtig mange hoteller og resorts i og ved Malaga, hvilket betyder, at det er et område, der tiltrækker alt fra festglade unge mennesker til børnefamilier, der blot søger et afbræk fra deres hverdag.

Både strand og storbyoplevelser

Én af de helt særlige fordele ved at besøge Malaga er, at du i denne by og ligeledes også på resten af Costa del Sol har rig mulighed for at kombinere strand og storby. Det er nemlig et område, der har rigtig meget at byde på, hvilket selvfølgelig inkluderer alt lige fra smuk natur, store olivelunde og høje bjerge til skønne storbyer. Derfor skal der ikke lægges skjul på, at det er et unikt område, som også er årsagen til, at de mange turister hvert år besøger området.

Selvom Malaga i sig selv har rigtig meget at byde i forhold til storbyliv, så er der heldigvis heller ikke synderligt langt til hovedstaden i Andalusien, som Costa del Sol er en del af. Sevilla kan bryste sig af, at være en rigtig smuk og grøn by, der byder på et utal af forskellige seværdigheder, hvorfor der er rigtig mange ting, du har mulighed for at opleve i denne by. Du bør blandt andet lægge vejen forbi byens store katedral, der bestemt er værd at aflægge et kort visit.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at Malaga også er en by, der kan bryste sig af, at være én af de helt store seværdigheder og stoltheder i Andalusien, eftersom det er en by, der har formået at bevare dens meget autentiske, lokale præg på trods af, at den gennem tiderne også har undgået en stilfuld modernitet. Derfor er der også en by, der formår at kombinere det bedste fra to tider, som skaber en autentisk og hyggelig stemning i hele byen.

Malaga og Costa del Sol byder på et væld af oplevelser

Hvis du vælger at bestille en ferie til Malaga eller én af de utallige andre byer, du har mulighed for at finde langs Costa del Sol, så vil du også hurtigt finde ud af, at den lange kyststrækning har rigtig meget at byde på. Derfor skal det bestemt også gøres klart, at Solkysten er meget mere end blot sol og sommer, hvorfor det også kan anbefales, at du enten vælger at leje en bil eller derimod tager på tur langs kyst med offentlig transport i form af f.eks. tog eller bus.

Du har fe.sk. rig mulighed for at aflægge kunstnerbyen Granada et visit, som – uden tvivl – er en by, der er et besøg værd, da det er en oplevelse i sig selv. Det er blandt andet også i Granada, at du har mulighed for at se det smukke palads Alhambra, der blev opført mellem 1248 og 1354 af maurerne. Det er et uhyre smukt palads, hvilket også har været med til at sikre det en plads på UNESCOs verdensarvliste, som også er noget, de lokale er meget stolte af.

Solkysten er i høj grad præget af kystbyer og kystens skønne strande, men det bør dog understerges, at du ikke skal bevæge dig langt fra kystens lækre sandstrande, inden du vil opleve, at landskabet skifter karakter på meget markant vis og derfor vil der også være endnu flere oplevelser at spore i Spaniens bagland. Hvis du befinder dig i nærheden af Malaga, så bør du bestemt ikke snyde dig selv for en tur op i bjergene nær Mijas, som vil være en helt unik oplevelse.

Mange rejser til Costa del Sol for at spille golf

Det er meget forskelligt hvad, der ligger til grund for, at folk vælger at lede efter en rejse til Costa del Sol, men selvom langt de fleste, der leder efter Malaga afbudsrejser ønsker at tage afsted, fordi de vil dase ved stranden og bade i det lækre hav langs kysten, så er der også mange andre, der tager afsted på baggrund af helt andre ønsker. Det er nemlig også et yderst populært rejsemål blandt golfinteresserede turister, der ønsker at prøve kræfter med de lokale baner.

Hvis du selv spiller golf, så bør du bestemt ikke snyde dig selv for at prøve nogle af de utroligt smukke og indbydende baner, der kan findes langs Costa del Sol. De mange baner, du kan finde i dette område er i virkelig fin stand, hvilket også er årsagen til, at der er mange, der vælger at rejse til området for udelukkende at spille golf. Du kan f.eks. prøve banen i Torrequebrada, der er Miguel Ángel Jiménez’ hjemmebane og kendt for hurtige greens og kuperede terræn.

Du har desuden også rig mulighed for at prøve de nye baner, der er blevet anlagt ved Calanova Golf Club i Mijas-dalen. Uanset hvad, du har af præferencer i denne sammenhæng, så finder du med garanti også noget, der appellerer til dig og harmonerer med de præferencer, du har. Der er nemlig mere end 50 golfklubber og endnu flere baner at vælge mellem – og med områdets fine klima samt kombinationen af hav og bjerge, så har Andalusien rigtig gode golfforhold.

Andre sportslige aktiviteter i området

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at du også har utallige øvrige muligheder for at være sportsligt aktiv på din ferie til Malaga eller Costa del Sol. Det er blandt andet også et område, der har rigtig gode cykelforhold, mens du dog også kan prøve kræfter med både diverse former for vandsportsaktiviteter såvel som tennis, dykning, snorkling, minigolf, ridning, vandring osv. Med andre ord, så er der mere end nok muligheder for at være sportsligt aktivt.

Praktisk information

Inden du pakker kufferten og sætter dig på flyet mod Malaga, så er der naturligvis en række praktiske informationer, du bør læse op på først. Det er vigtigt, at du er velforberedt, når du rejser på ferie, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser, når du først når frem til din destination.

  • Sprog: Der tales naturligvis spansk i Malaga, men da det er et meget turistpræget område, som resten af Costa del Sol, så kan de fleste begå sig ganske fint på engelsk.
  • Valuta: Det er selvfølgelig Euro, der er den officielle valuta i Malaga, men du kan dog bruge dit betalingskort hos langt de fleste butikker, restauranter, hoteller og deslige.