Afbudsrejser Marokko

Der er kun 15 kilometer vand mellem Marokko og Europa. På trods af dette, så skal du dog forsikres om, at der er en hel verden til forskel. Derfor kan du også være sikker på, at det er en oplevelse for livet, at besøge én eller flere dele af Marokko. Du vil blandt andet opleve, at de mange basarer mere farverige, den spansk-mauriske arkitektur mere storslået, mens bjergene er større og mere dramatiske. Rejser du til Marokko, så sættes dine sanser på overarbejde. Der skal ikke være nogen tvivl om, Marokko byder på ferie for enhver smag. Der er gode muligheder for både trekking og bjergbestigning i Atlasbjergene, mens du også kan tage på Saharatrekking på kamelryg i den øde ørken. Hvis du er mere til storbylivet, så kan du rejse til storyen Marrakesh, der – uden tvivl – vil være en storslået oplevelse. Derfor er der også et stort udbud af afbudsrejser til Marokko, der varierer på baggrund af flere forskellige faktorer og aspekter.

Find billige rejser her!

Indlæs flere

Marokko – et land med en unik, spændende historie

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Marokko er et land, der byder på en unik, spændende historie. Af flere omgange har dele af landets været underlagt både Fønikien, Karthago og Rom. Der er dog ingen af disse antikke riger, der formåede at få rigtig magt over de stædige berbere i Marokko. Det var dog noget, der lykkedes for araberne, der også er dem, der har haft den største indflydelse på landet, som det er kendt i dag – og det kan selvfølgelig også ses.

Araberne kom til landet i slutningen af 600-tallet og i denne forbindelse med bragte de også den islamistiske trosretning, hvorfor det også er islam, der har skabt en grobund for en omfattende kulturel opblomstring i Marokko. I samme ombæring blev der også indført flere forskellige skiftende islamiske dynastier, som alle bød på et væld af storslåede bygningsværker i hele landet. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for almoraviderne, der herskede i Marrakesh, men også de yderst religiøse almohader, der bredte sig til store dele af Nordafrika.

I 1800-tallet begyndte både Frankrig og Spanien at udvise en interesse for flere af de nordafrikanske lande, hvilket faktisk endte med, at Marokko i 1912 blev delt i en spansk del og en fransk del. Det var først cirka 45 år efter, at det lykkedes Marokko at opnå sin uafhængighed, hvor den tidligere sultan Muhammad 5. blev den første rigtig konge i Marokko. Siden dengang tilbage i 1956 har Marokko naturligvis været en både uafhængig og selvstændig start.

Oprindeligt var Muhammad 5. blevet sendt i eksil på Korsika og Madagaskar af franskmændene som følge af hans store aktivitet i uafhængighedskampen – han fik dog lov til at komme tilbage, da Frankrig endegyldigt valgte at trække sig ud af landet. De første mange år af landets uafhængighed var præget af både politiske uroligheder og sammenstød mellem partierne og kongen, eftersom der var en bred uenighed om, hvor meget kongen skulle blande sig i politik.

Marokko erobrer Vestsahara

I 1976 gik Marokko ind i Vestsahara (tidligere kendt som Spansk Sahara) og erobrede området, hvilket foregik under navnet Den Grønne March. Siden dengang har Vestsaharas befrielsesbevægelse, der går under navnet Polisario forsøgt at smide marokkanerne ud igen, men selv den dag i dag står tilhørsforholdet uafklaret. Det har også resulteret i, at landet i dag har et relativt anspændt forhold til nabolandene, hvorfor de længe har forsøgt at blive medlem af EU.

Gennem tiderne og særligt i løbet af 1990’erne har der været gennemført flere politiske liberaliseringer, der har flyttet noget af kongens indflydelse til de politiske partier. Det skal dog understreges, at der forsat er en regerende konge i Marokko, selvom der ved en demokratisk folkeafstemning d. 1. juli 2011 blev stemt for, at en del af magten skulle flyttes fra kong Muhammad 6. til premierminister Abdelilah Benkiran – det er i hvert fald noget, der er sket på papiret.

Afbudsrejser Marokko – Et land med et utal af seværdigheder og oplevelser

Hvis du har set nærmere på de mange afbudsrejser Marokko, du kan finde på det danske marked og i den forbindelse også har overvejet, om du skal bestille en afbudsrejse Marokko, så skal du naturligvis være klar over, at der er tale om et land, der kan bryste sig af et væld af forskellige seværdigheder og oplevelser. Det er nemlig et land, der er spækket med byer, der på et eller andet tidspunkt har fungeret som landets hovedstad, hvorfor seværdighederne er spredte.

Du kan blandt andet besøge Fez, hvis gamle bydel i dag er den største middelalderby i den islamiske verden, mens både småbutikker, moskéer, keramikværksteder og lastede æsler gør det til en autentisk og nærmest overvældende oplevelse at besøge byen. Derfor er det også en by, hvor du sagtens kan tilbringe en ferie, hvor du også kan se klassiske seværdigheder som den fredfyldte skole Sahrij Medersa, Moulay Idriss’ mausoleum og det umådeligt store palads, Dar Glaoui.

I 1100-tallet var landet underlagt et almoravid-imperium, der valgte at placere sin hovedstad i Marrakesh, som fortsat er en by, der emmer er af både eventyr og mystik i dag. Hvis du besøger denne by, så kan du med fordel starte på byens hovedtorv, Djemaa el-Fna, og derefter gå ud i mængden af markeder. Du bør dog også besøge Bahia-paladset, der byder på overdådige mosaikker og udskæringer samt Koutoubia-minareten, der findes ved byens største moské.

Det stopper dog ikke her, for der er også mange Marokko afbudsrejser, der afgår til Meknes, der også kaldes Marokkos Versailles. Det er et navn, som byen har fået, fordi sultan sultan Moulay Ismails opførte op til flere prægtige paladser og moskeer i 1600-tallet. Her bør du besøge den udsmykkede Bab el-Mansour-port, mens du også bør aflægge Ismails grav et visit, som bedst kan betragtes som værende et sandt marokkansk stykke kunsthåndværk.

Fælles for de ovennævnte byer er, at de alle er blevet optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, hvilket også gør sig gældende for den marokkanske ruinby Volubilis, der er præget af romerske søjler og buegange, som er smukt placeres i de marokkanske bakker. Ydermere, så må du naturligvis heller ikke glemme Casablanca, der er blevet gjort berømt af en vis hr. Bogart og frk. Bergman, der er en moderne storby med en unik kultur og et kosmopolitisk præg fra tiden som fransk protektorat.

Afbudsrejse til Marokko – Geografi og klima

Kongeriget Marokko er beliggende i det yderst nordvestlige hjørne af det afrikanske kontinent. Foruden dette, så har landet siden 1976 også gjort krav på Vestsahara, der er at finde en anelse længere syd på end egentlieg Marokko. Til gengæld, så er de to enklaver Ceuta og Melilla på den marokkanske middelhavskyst dog under spansk herredømme, som stammer fra den spansk koloni i Marokko. Derfor er det også et land, der strækker sig over et stort område.

Marokko er desuden også et meget bjergrigt land, da du blandt andet vil kunne opleve, at Atlasbjergene løber langs næsten hele landets længde. Denne bjergkæde er dog inddelt i tre mindre bjergkæder; Anti Atlas, Høje Atlas og Mellematlas. I mellem og på disse bjerge klynger de små landsbyer sig til både sider- og toppe, hvor beboerne også finder bl.a. græsningsarealer til får og geder. Derudover har landet også op til flere store højsletter, der er med til at sørge for, at gennemsnitlige højde for hele landet faktisk befinder sig på hele 800 meter – fra top til bund af landet.

Derfor vil du også opleve, at det er meget begrænset, hvor mange steder i landet, hvor der er fladt, hvilket kun gør sig gældende for områder ved Middelhavskysten og mod syd, hvor Saharas ørkner for alvor begynder. I dette område er det nemlig hede og tørke, der herkser, mens bjergegnen derimod får en bedre mængde af både regn og sne.

Hvis du ønsker at rejse til Marokko for at holde ferie, så vil du naturligvis også kunne finde de bedste rejsemål langs kysten, eftersom du i dette område vil kunne opleve både lange og varme somre såvel som korte vintre, der dog aldrig rigtigt bliver koldt, hvorfor du også vil kunne forvente mellem 10 og 15 grader i januar måned.

Praktisk information til afbudsrejse Marokko

Hvis du endnu ikke har besøgt Marokko, så er det heller ikke sikkert, at du har synderligt meget kendskab til landet. Det betyder også, at der findes en række praktiske informationer, du skal sørge for at læse op på, inden du vælger at rejse afsted. På denne måde vil du være mere velforberedt og du vil samtidig også kunne sikre, at du ikke kommer ud for uheldige oplevelser:

  • Sprog: Det officielle sprog i Marokko er standardarabisk, men der tales dog også både magrhebinsk arabisk og berberisk, mens fransk også stadig er meget udbredt. Der er gode muligheder for at begå dig på engelske i de mere turistprægede områder.
  • Valuta: Den officielle valuta i Marokko hedder dirham (MAD). Der går 100 centimer på en dirham, som er svarende til cirka 0,70 danske kroner. Du kan typisk bruge betalingskort på både hoteller, restauranter, natklubber såvel som i langt de fleste butikker i turistområderne.
Tripbuddy / Afbudsrejser Marokko