Afbudsrejser Marrakech

Hvis du går med drømmen om, at kunne opleve en helt unik og forunderlig eventyrverden, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du bør have Marrakech i Marokko med i dine overvejelser. Det er – uden tvivl – et helt særligt område, som ikke kan sammenlignes med andre steder i verden. Derfor kan du også være sikker på, at det bestemt er en oplevelse for livet, hvis du vælger at besøge Marrakech, som også er ét af de mest besøgte områder i Marokko.

Marrakech er en sand eventyrby, men ikke nok med det, så er det faktisk også én af verdens mest sagnomspundne byer, der byder på sin helt unikke røde ringmur, kaotiske torveplads, spændende basarområde og snoede stræder. Ikke nok med det, så er det også en meget moderne by, der har en lang række fine hoteller, trendy mode- og indretningsbutikker såvel som flere hyggelige loungebarer og restauranter. Fælles for disse er, at de alle kan bryste sig af en rigtig høj kvalitet såvel som lave priser.

Afbudsrejser Marrakech – Historiske seværdigheder

Selvom både Marrakech og Marokko egentlig har en rigtig spændende historie bag sig, så er der faktisk ikke synderligt mange historiske seværdigheder i Marrakech. På trods af dette, så er der dog særligt to seværdigheder i byen, der skiller sig ud. Her er der blandt andet tale om den kendte Koutoubia Minaret, der kan bryste sig af, at være ét af de mest imponerende islamiske monumenter i hele Nordafrika, mens det dertil også er den højeste bygning i Marrakech.

Dertil er der selvfølgelig også tale om Saadier-gravene. Det er normalt kun muslimer, der har adgang til en moské, hvilket også er årsagen til, at Saadi-dynastiet fra 1500-tallet også tidligere har været lukket land, hvis ikke du er muslim. Mere specifikt, så har det været muret inde helt indtil 1917 og derfor var adgangen selvfølgelig også meget begrænset. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke forholder sig således længere og det kan derfor sagtens kan besøges.

I dag skal du blot gå igennem en smal passage, hvorefter du kommer ind til et stort haveområde, der byder på intet mindre end 100 gravsteder. Der er særlige to store og pragtfulde mausoleer, der er særligt dominerende, da de er udsmykket med stuk, cedertræ såvel som fajancemosaik. Derfor er det bestemt også en oplevelse, at du kan gå vandre rundt mellem de mange smukke gravsteder, men besøger du området, så sørg altid for at udvise respekt.

Hvis du er på ferie i Marrakech, så anbefales det bestemt også, at du vælger at besøge Bahia-paladset, der kan bryste sig af, at have en særdeles imponerende gårdsplads, der er intet mindre end 50 meter lang og 30 meter bred. Den store plads er blevet belagt med hvide marmorfliser i et ternet mønster med terrakottabelagte stier, der snoer sig mellem marmorkvadranterne. Selve paladset er opført i slutningen af 1800-tallet af storvesir Si Moussa og efterfølgende blevet udbygget af hans søn Ba Ahmed.

Prøv kræfter med lokal mad på din afbudsrejse til Marrakech

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du bør kræfter med nogle af de lokale retter, hvis du besøger den store by i Marokko. Der findes mange lokale retter og specialiteter, hvorfor du – med garanti – også kan finde noget for dig. I denne forbindelse skal der ikke være nogen tvivl om, at Djema el Fna er ét af de bedste steder for dig at stifte bekendtskab med det samlede marokkanske køkken. Det skyldes, at du her har mulighed for at prøve kræfter med det hele.

Dette er et område, der åbner sidst på eftermiddagen, hvor de lokale kommer trækkende med deres små madboder. I samme forbindelse tændes der også op for åbne grillpladser og de mobile gadekøkkener, hvorfor luften i området fyldes med duft af stegt kød, der er vendt i eksotiske krydderier såsom koriander, spidskommen, ingefær, gurkemeje, mynte og kanel. Ikke nok med det, så har du naturligvis også mulighed for at smage på rigtig mange lokale retter.

Det betyder også, at du har mulighed for at smage rigtig mange forskellige retter, hvilket blandt andet er noget, der inkluderer varme snegle, krydrede salater, fladbrød med oliven og hummus, grillspyd med marineret kylling og lam, mens du oven i købet også har mulighed for at smage på lammehjerne, lammehjerte såvel som friturestegte blæksprutter, marinerede rejer og couscous – alt dette er uhyre populære retter og specialiteter i både Marrakech og resten af Marokko.

Afbudsrejse til Marrakech – kultur og natur

Marrakech er en by, der byder på rigtig mange smukker steder, som du vil kunne nyde synet af, hvis du beslutter dig for at holde ferie i Marrakech i Marokko. Du kan blandt andet vælge at besøge steder som Agdal og Menara Gardens, der er store, fredfyldte områder, der blandt andet byder på picnicsteder, umådeligt store bassiner såvel som kølige, skyggefulde oaser. Her er der altså mere end rig mulighed for at komme til at slappe af og blot nyde din tilstedeværelse.

Hvis du derimod er mere glad for liv og glade dage, så kan du med fordel vælge at besøge én af de mange souk’er. Det er interessante områder rundt omkring i byen, der er specialiseret i en bestemt form for kunstart eller derimod et bestemt håndværk. Det betyder, at du i disse områder har mulighed for at se folk arbejde og dermed også opleve, hvor levende en by Marrakech egentlig kan være, selvom det dog afhænger meget af, hvor i byen, du befinder dig.

Dette er selvfølgelig også noget, der betyder, at Marrakeck byder på noget for enhver, uanset om du primært har interesse i, at kunne slappe af og nyde din tilstedeværelse eller du derimod er mere interesseret i, at kunne opleve nogle af de mange områder, seværdigheder, monumenter og det lokale liv i byen. Derfor er Marrakech også et meget overset rejsemål, hvilket bestemt er en skam, da det er et sted, der nemt kan danne rammerne om en rigtig god ferie.

Djema el Fna – Gøglernes torv

Som der tidligere er givet udtryk for, så er Djema el Fna – uden tvivl – et torv, der har rigtig meget at byde på. Ikke nok med, at du f.eks. kan få lov til at smage på samtlige lokale retter og specialiteter, så er det også et torv, der er kendt som Gøglernes torv. Det er noget, der skyldes, at du på dette torv blandt andet får mulighed for at stifte bekendtskab med spåkoner, slangetæmmere og eventyrfortællere, som med garanti vil kunne give dig en spændende oplevelse.

Tag på afbudsrejse til Marrakech – og shoppe

Hvis du er glad for at shoppe, når du er på ferie, så er det bestemt ikke noget, der skal udelukke at tage på ferie i Marrakech. På trods af, at der er mange, der tror det modsatte, så er der mange muligheder for at shoppe i den marokkanske storby, der dertil også er én af landets oprindelige hovedstæder. Byens medina er fyldt med pyramider af krydderier, farvede tæpper i stort set alle afskygning og samtidig finder du også sølvfarvede lamper med et helt magisk lys.

Er du glad for at prutte om prisen, så er det selvfølgelig hos de mange lokale butikker, markeder og boder, du skal handle, men hvis du derimod er mere interesseret i, at shoppe i mere velkendte og tilmed også eksklusive butikker, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du i stedet skal vælge at søge mod den nye bydel, Guéliz, der kan bryste sig af, at være fyldt med et væld af smarte butikker, hvor du naturligvis også har mere end rig mulighed for at få stillet din trang til at shoppe.

Ydermere, så skal det gøres klart, at du altid skal sørge for at prutte om prisen, hvis du handler i nogle af de lokale butikker, på deres mange markeder eller derimod ved nogle af gadesælgerne, da de er vant til, at der kommer turister til byen, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at de bevidst har valgt at prissætte deres varer efter dette. Hvad dette betyder er naturligvis også, at du typisk har mulighed for at forhandle prisen et godt stykke ned.

Praktisk information til afbudsrejser Marrakech

Hvis du altid har drømt om at besøge Marrakech og har besluttet dig for, at det skal være rammerne for din kommende ferie, så er der naturligvis en række informationer, du først skal læse op på. Du finder en række af de mest vitale informationer nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog i Marokko og dermed også i Marrakech er standardarabisk, men der tales dog også marokkansk af flere af indbyggerne.
  • Valuta: Den officielle valuta i byen er marokkanske dirham (MAD). Du har ikke mulighed for at medbringe kontanter hjemmefra, da valutaen hverken må ind- eller udtages. Der findes dog hæveautomater overalt, og du kan bruge samtlige betalingskort – VISA, Eurocard og MasterCard fungerer dog bedst.
  • Flyvetid: Flyvetiden fra Danmark til Marrakech lyder på cirka 4 timer og 30 minutter. Den endelige flyvetid afhænger dog af valg af lufthavn, vejr og deslige.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen mellem Danmark og Marokko (og dermed også Marrakech) lyder på -1 time samt -2 timer ved sommertid.
Tripbuddy / Afbudsrejser Marrakech