Afbudsrejser Mexico

Mexico er et spændende rejsemål, som det – desværre – er de færreste danskere, der kommer til at opleve. Det er en skam, da du i Mexico får op til flere oplevelser for livet, hvad end du foretrækker det naturmæssige aspekt eller du har større interesse for, at opleve storbylivet og den unikke natur. Mexico kan på mange punkter bryste sig af, at være et unikt land. Det er selvfølgelig også derfor, at det er et interessant rejsemål, hvor du kan tage på en spændende ferie.

Tidligere var det aztekerne, der herskede i området omkring Mexico City, mens det var mayaerne, der havde hjemme længere sydpå, hvor landet grænser op til Guatemala. Indianerkulturen blev dog afløst af de spanske koloniherrer, som har medført, at der rundt omkring i hele landet er blevet efterladt charmerende koloniarkitektur. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er en arkitektur, der også er blevet holdt fast i siden kolonitiden prægede landet.

Det er dog ikke kun arkitekturen og den mexicanske befolkning, du mødes af i Mexico. Det er samtidig også et land, der byder på en frodig og unik natur. Du vil blandt andet kunne opleve de dybe kløfter, de umådeligt høje bjerge og frodige regnskove. Landet byder dog også på op til flere vulkaner, kaktusbevoksede ørkener såvel som paradisiske sandstrande, hvor du kan dase hele dagen, mens du nyde det gode vejr, kolde drinks og det lækre, klare badevand.

Besøg de mange smukke byer i Mexico på din næste afbudsrejse

Mexico byder på både udfarende, sydende og boblende byliv, som kombineres med både de besnærende og menneskevrimlende gader, men også både hektiske zocaloer (store, centrale pladser) såvel som smuk arkitektur, der viser sporene fra deres fortid som en koloni. Der findes mange byer fordelt over Mexico, hvilket også er ensbetydende med, at du har mulighed for at opleve en mexicansk by, som selvfølgelig også er en særdeles unik, kulturel oplevelse.

Det kan f.eks. være et sted som Oaxaca, der findes i staten ved samme navn, som oven i købet kan bryste sig af, at være at finde på UNESCO’s liste over bevaringsværdig kulturarv. I denne by har du mulighed for at opleve farverig facader, store pladser fuld af liv, unikke kaffebarer, velbesøgte restauranter såvel som et væld af interessante kirker og museer, som du frit kan udforske, hvis det har din interesse. Byen byder også på flere muligheder for at shoppe.

Oaxaca er beliggende på en slette, som du finder cirka 500 km. syd for én af verdens største metropoler; hovedstaden Mexico City. Storbyen har hele 23 millioner indbyggere, hvilket er intet mindre end en femtedel af hele Mexicos befolkning. Det er en by med ufattelig rigdom, men dog også en helt ubegribelig fattigdom, arkitektoniske perler såvel som både slumkvarterer og smukke, grønne parker. Med andre ord, så er det en storby, der byder på stor variation.

Udforsk Mexicos forskellige indianerkulturer

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er Mexico også et land, der i mange år har været præget af en helt unik indianerkultur. Dertil skal det også gøres klart, at du f.eks. med en rejse til Mexico City vil kunne have et glimrende udgangspunkt for at tage en rundtur i maya- og aztekerkulturerne. Du kan desuden også bevæge dig lidt ud for Mexico City, hvor du kan finde en slette i omkring 2.000 meters højde. Her kan du finde Teotihuacán, der byder på to unikke monumenter Solens og Månens Pyramider.

Disse monumenter står desuden som monumenter over en tid, hvor langt de fleste præster var af den opfattelse, at menneskeofringer handlede om at kunne tilfredsstille den guddommelige sol. Solens Pyramide kan samtidig bryste sig af, at være verdens tredjestørste pyramide. Besøger du denne pyramide, så kan du samtidig opleve en berusende udsigt over pyramider, templer såvel som de mange sletter og bjerge, der kan findes i området omkring disse pyramide.

Du bør dog bestemt også opleve både Chiapas’ og Yucatáns tropelandskab, der kan bryste sig af den mystificerende Palenque. I dette område kan du opleve en lang række mayaruiner og statuer, der blander sig med den frodige regnskov. Du kan desuden også finde frem til et andet spændende mayaruinkompleks, der er hedder Chichén Itzá og kan findes på Yucatán-halvøen, som stammer helt tilbage fra det 6. århundrede, hvor mayaerne var et stort folkefærd.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange muligheder for at gå på opdagelse i Mexico, hvilket er noget, der gør sig gældende, uanset hvilken del af landet, du ender med at besøge. De forskellige dele af landet adskiller sig dog på mange punkter, da det mod vest grænser op til Stillehavet og mod øst til Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav, mens det mod nord grænser op til USA og mod syd til både Gautemala og Belize, hvilket selvfølgelig har indflydelse på områderne.

Kan jeg tage på badeferie i Mexico?

Hvis du gerne vil på badeferie, så er det bestemt ikke noget, der skal udelukke at rejse til Mexico, for som der også er givet udtryk for, så er der også mulighed for at tage på ferie til områder, der grænser op til enten Stillehavet mod vest eller derimod Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav mod øst. I disse områder er der også mere end rig mulighed for at tage på badeferie, hvilket der også er turister fra hele verden, der udnytter.

Praktisk information og fakta

Er det første gang, du skal besøge Mexico, så er der praktiske aspekter og fakta, du skal være opmærksom på. Du kan finde de mest vitale fakta nedenfor.

  • Sprog: Det officielle sprog i Mexico er spansk. I de større byer kan du dog forvente, at du godt kan begå dig på engelsk.
  • Valuta: Den officielle valuta i Mexico er Mexikanske peso. 1 Mexicanske pesos (MXN) er svarende til cirka 0.34 DKK.
  • Tidsforskel: Der er tre forskellige tidszoner i landet, hvilket naturligvis også fortæller noget om Mexicos størrelse. Tidsforskellen mellem Danmark og Mexico er -7 timer i den østlige halvdel, hvor de fleste rejser går til.
  • Elektricitet: Mexico har 110 volt. Derfor er det også nødvendigt, at du har en adapter med.
Tripbuddy / Afbudsrejser Mexico