Afbudsrejser Santorini

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Santorini

Afbudsrejser til Santorini

Santorini er ét af de mest populære områder i hele Santorini og er bestående af intet mindre end fem vulkanske øer: Thira, Thirasia, Aspronisi, Palea Kameni og Nea Kameni. I Danmark bliver hovedøen, Thira, dog oftest betragtet som dét, vi forbinder med Santorini. Øen er blandt andet blevet særligt kendt for sine fantastiske solnedgange fra Thira vestkyst, men selvfølgelig også Oia (mange kender den som Den Hvide By, som folk kommer langvejs fra for at se.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til Santorini

Booking.com

Det skal gøres klart – Santorini ikke blot er én ø, men er derimod en gruppe af øer i det græske øhav. Det er noget, der kommer bag på rigtig mange personer, da det er en udbredt forståelse, at det faktisk blot er én ø. Det betyder også, at det er vigtigt, at du sørger for at have med i dine overvejelser, at de forskellige afbudsrejser Santorini afgår til forskellige steder, så derfor kan du bestemt også finde en god afbudsrejse Santorini.

De forskellige områder på Thira i Santorini

Selvom du faktisk har mulighed for at finde Santorini afbudsrejser til op til flere af de fem øer, der i dag udgør den græske øgruppe, der går under navnet Santorini, så kan du være helt og aldeles sikker på, at størstedelen af de mange afbudsrejser til Santorini, der afgår fra Danmark og dermed også udbydes på det danske marked har destination på hovedøen, Thira, der – som tidligere nævnt – er den ø, som langt de fleste danske turister kender som Santorini.

Der skal ikke lægges skjul på, at Thira har rigtig meget at byde på, men ikke desto mindre, så er der fem forskellige områder på øen, der særligt er med til at gøre, at det netop er denne ø, der tiltrækker langt de fleste turister og som ligeledes også er hovedårsagen til, at rigtig mange tror, at Santorini blot er denne ene ø. Nedenfor har du mulighed for at læse om nogle af de mest prominente områder på Santorini – både på Thira, men også på de øvrige øer i Santorini.

Oia

Oia finder du på den nordligste spids af hovedøen, Thira, hvilket også er herfra, hvor du også har mulighed for at opleve de spektakulære solnedgange, som efterhånden er blevet et varemærke for Santorini. Det betyder selvfølgelig også, at du bør gøre dig selv den tjeneste at besøge Oia, hvis du skal på ferie på græske Santorini, hvilket faktisk også er noget, der gør sig gældende, uanset hvornår på året, du besøger øen, da solnedgangen er smuk hele året rundt.

Kamari

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Kamari kan bryste sig af, at være Santorinis ferieby nr. 1. Det er blandt andet noget, der kan bemærkes ved, at der i løbet af sommeren kan være op mod 40.000 mennesker i den charmerende og indbydende græske by, mens der om vinteren oftest ikke er mere end blot 500 indbyggere. Selvom der er tale om en by, der oplever en høj grad af turisme, så formår den alligevel at holde fast i sin græske charme.

Perissa

Perissa er endnu en ferieby, som du kan finde på Santorinis østkyst. Det er også en meget populær ferieby, men den kan dog alligevel ikke helt måle sig med det niveau af turisme, der opleves i Kamari. I juli og august vil der dog alligevel være travlt som følge af en markant turisme. Det er desuden også fra Perissa eller Kamari, du kan gå op til ”Antikkens Thira”, som er en udgravning fra den antikke del af Thira, hvilket bestemt er et sted, der er et besøg værdigt.

Fira

Fira er hovedbyen på Thira, hvor der er cirka 2.000 indbyggere. Der er mange turister, der besøger byen for at holde ferie, men der er desuden også op til flere krydstogtskibe, der vælger at lægge til i havnen ved Fira, men for at kunne fra havn til by skal passagerne fra skibet op af næsten 600 trappetrin. Udsigten fra toppen af denne by er intet mindre end fantastisk og det er blandt andet også denne udsigt, der har givet byen Fira et tilnavn som ”den romantiske by”.

Manolas

Det er ikke kun på Thiras, at der er mange ting, du kan opleve og mange områder, du bør besøge. Hvis du kan finde tid i kalenderen til også at besøge den lidt mindre ø, Thirassia, så er øens hovedby, Manolas, bestemt også et besøg værd. Det er nemt at sejle derover fra Thira. Besøger du Thirassia og Manolas, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du kommer til at opleve, hvordan en ægte græsk ø ser ud, da det kun er meget få turister, der aflægger øen et visit.

Oplev Santorini og øgruppens utallige seværdigheder

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Santorini bestemt er et rejsemål, der har meget at byde på. Du vil kunne opleve en unik, græsk charme og kultur, der krydres af den både unikke og smukke arkitektur, der præger de fem øer, der sammen udgør Santorini. Dertil er der også op til flere spændende oplevelser og seværdigheder, der blandt andet tæller et såkaldt vulkan-cruise, muligheden for at træde et skridt tilbage i tiden eller derimod dykke i det smukke hav.

Oplev Santorinis mange skatte

Som turist i Santorini, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du selvfølgelig skal sætte dig for at besøge nogle af de små, hyggelige landsbyer, hvilket giver dig mulighed for at komme nærmere den græske hverdag og kultur. Der er mange seværdigheder som kirker, imponerende bygninger og borge, som du naturligvis bør se nærmere på. Før i tiden blev de forskellige borge brugt til at holde udkig efter fjender på vandet, hvoraf Pyrgos er den mest kendte.

Tag på et spændende vulkan-cruise

Du har desuden også rig mulighed for at tage på et såkaldt vulkan-cruise, hvor du kan få lov til at gå en tur på én af Santorinis vulkaner, der går under navnet Nea Kameni. Du vil dertil også kunne opleve det helt specielle landskab, der er dannet af gammel lava. Besøger du derimod den gamle vulkan, Palea Kameni, så har du mulighed for at svømme ind til de varme kilder, hvor du tilmed også kan tage et mudderbad, som bestemt er en særlig og helt unik oplevelse.

Rejs tilbage i tiden på Santorini

Du kan også tage på en rejse tilbage i tiden, hvilket du kan gøre ved at tage på opdagelse blandt den histioriske del af Santorini. Du bliver hurtigt betaget af, hvordan fortiden på mange punkter minder om den nuværende tilstand på den græske ferieø. Du kan blandt andet vælge at besøge Akrotiri, der er én af de vigtigste arkæologiske udgravninger i hele verden, hvorfor du også er garanteret, at området er et ægte vidunder – og det føles som at træde tilbage til fortiden.

Besøg Santorini under havoverfladen

Der er også rigtig mange, der kender Santorini som værende et sted, der er formidabel at dykke og snorkle. Der er både mulighed for at snorkle langs kysten, men du kan også sejle ud til deciderede dykkercentre. Når du først er under havets overflad, så vil du få øjnene op for en helt ny verden. Ikke nok med, at havet gemmer på et vildt og spændende liv, så vil solens stråler også få det azurblå hav til at ligne en hel skattekiste, når du dykker eller snorkler rundt i havet.

Ud at gå – oplev hele Santorini

Hvis du har lyst til at få rørt benene lidt og samtidig også opleve store dele af Santorini, så er det selvfølgelig en oplagt idé, at du tager på en rask vandretur, da det er noget, der for alvor giver dig mulighed for at opleve samtlige aspekter af øens natur, kultur og arkitektur. Med andre ord, så vil du opleve landskabet på en helt anden måde, hvis det hele foregår til fods og dermed også et langsommere tempo – det er noget, som anbefales på den absolut groveste vis.

Der er f.eks. rigtig mange turister, der vælger at gå den kendte tur fra Fira til Oia (eller den anden vej rundt), der har en distance, der lyder på ca. 11 km. Det er en tur, der varmt kan anbefales, da du får lov til at opleve store dele af øen, forskellige landskaber og meget andet. Du bør desuden også overveje at gå en tur op af Mesa Vuonu, der er bjerget, som du finder i Kamaris baghave. På toppen kan du bl.a. besøge den antikke by, som er en stor oplevelse i sig selv.

Praktisk information

Hvis du aldrig har besøgt Santorini, så er der en række praktiske information, du bør have styr på inden afrejse. Disse praktiske aspekter kan du blive klogere på nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog er græsk, men du møder dog mange engelsk-, fransk- eller tysktalende grækere.
  • Valuta: Euro er den officielle valuta i Santorini. Det er en god idé, at have kontanter med hjemmefra, selvom du dog kan bruge betalingskort flere steder.
  • Klima: I sommerperioden, hvor de fleste danskere vælger at besøge Santorini, kan temperaturerne snige sig op på de 35 – 37 grader. Regn og vind er meget sjældent noget, der opleves på den græske ferieø.