Afbudsrejser Tunesien

Tunesien befinder sig i den nordlige del af det afrikanske kontinent. Det er desuden et land, der kan bryste sig af, at have en mild middelhavskyst, der er intet mindre end 1.100 kilometer lang. Ikke nok med, at det er noget, der giver dig et væld af muligheder for at bade ved de mange strande, der også befinder sig langs den lange kyst, men dertil, så er der faktisk også mulighed for at finde en friskfanget middag lige om hjørnet, hvilket du bestemt også bør udnytte.

Der findes ikke mange feriedestinationer i Afrika, der kan sammenlignes med Tunesien, da det på mange punkter et område, der minder om de traditionelle badeferieområder, du kender fra den sydligste del af Europa. Derfor er der også flere og flere danskere, der med tiden har fået øjnene op for Tunesien og landets utallige muligheder for at få en god ferie – og det er noget, der har afspejlet sig i mængden af afbudsrejser Tunesien, der i dag udbydes i Danmark.

Hvis du gerne vil være sikker på godt vejr, lækre sandstrande og høje temperaturer, når du rejser på ferie, så er Tunesien bestemt et oplagt valg. Hvis det er et rejsemål, du har gjort dig overvejelser om at besøge, så skal det selvfølgelig understreges, at du har mulighed for at bestille en sådan ferie til en mere sober pris, hvis du holder øje med de mange afbudsrejser til Tunesien, der udbydes på det danske marked, da gør det mulig for dig at spare penge.

Hvor ligger Tunesien henne?

Som der tidligere er givet udtryk for, så er Tunesien at finde i den nordlige del af det afrikanske land, men mere specifikt, så er det faktisk det absolut nordligste land i Afrika. Det betyder også, at det er et land, der grænser op til Algeriet i vest og Libyen i øst. Selvom landet har en relativt begrænset størrelse (i hvert fald hvis du vælger at sammenligne med nabolandene), så er det faktisk et land, der har en meget varieret natur, hvilket er meget unikt.

Hvis du vælger at besøge den nordvestlige del af Tunesien, så vil du primært komme til at opleve en stor mængde bjerge, da landet i dette område er meget bjergrigt, og derfor er det heller ikke usædvanligt med sne om vinteren. Det skal desuden nævnes, at landets jord ikke er frygtbar langs den østlige Middelhavskyst – området er dog bl.a. kendt for sine oliven. Fra den midterste del og mod syd bliver jorden tør og ufrugtbar des tættere på Sahara, du kommer.

Afbudsrejse til Tunesien og deres historie

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Tunesien er et land, der kan bryste sig af en meget unik historie. Det område, der i dag kendes som Tunesien er dog ikke synderligt gammelt, da det først blev bebygget af punerne for ca. 3.000 år siden. Fra det 6.- 5. århundrede f.Kr. var det den puniske bystat Karthago, der dominerede store dele af det vestlige Middelhav. Efter hele 3 krige formåede romerne dog i 146 f.Kr. at ødelægge Karthago og deres herredømme.

Det er blandt andet fra den anden af disse krige mellem romerne og punerne, at du kender den kartesiske hærfører Hannibal, der blev kendt for at ride på stridselefanter over alperne og tilføjede den romerske hær op til flere knusende nederlag. Punerne endte dog med at tabe krigen og med undtagelse af en vandalsk periode på hundrede år, så var det romerne, der herskede over Karthago, der udgjorde en rigtig stor del af provinsen Africa. I midten af 600-tallet e.Kr. erobrede araberne dog området.

I 1574 var det tyskerne der indtog Karthago og det betød også, at området blev indlejret i det osmanniske rige. Dette gjorde sig gældende indtil 1881, hvor det var Frankrig, der okkuperede landet, som dog i 1956 endelige opnåede selvstændighed, da franskmændene måtte give for efter for de nationalistiske kræfter. Som du med garanti også har fundet ud af, så er det et land, der har været igennem meget og derfor er det også et land med en meget unik og spændende historie.

Afbudsrejse til Tunesien – mange seværdigheder

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at Tunesien er et land, der byder på rigtig mange spændende seværdigheder. Det er blandt andet noget, der inkluderer Saharas gyldne sanddyner såvel som palmeomkransede oaser til hærføreren Hannibals hjem Karthago, der bestemt også er en oplevelse, at besøge, da den – som du kan læse ovenfor – har rigtig meget historie at byde på, hvilket blot er med til at gøre det til en endnu mere spændende tur.

Uanset om du reelt set er interesseret i natur, kultur eller generelt set finder det spændende at opleve diverse seværdigheder, når du er på ferie, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at Tunesien har noget at byde på noget for netop dit vedkommende. Det er et land, der bugner af interessante seværdigheder, der afspejler den unikke historie, der ligger bag landet – og som følge af landets begrænsede størrelse, så er der ikke langt mellem seværdighederne.

Du har for eksempel rig mulighed for at besøge byen El Djem, der er blevet kendt hele verden over for dens meget velbevarede amfiteater, der faktisk kun er overgået af Colosseum, når det kommer til størrelsen. Det er et meget imponerende bygningsværk, der står midt i byen og som er blevet opført af romerne omkring år 200 e.Kr., som følge af deres erobring af landet. Det store amfiteater kunne rumme helt op til 35.000 tilskuere og er i dag én af de helt store seværdigheder i Tunesien.

Du har desuden også mulighed for at opleve et væld af underjordiske huse i Matmata, du kan besøge den fortryllende saltørken Chott el Djerid, der til tider fremstår i nuancer af både hvid, grøn og lilla, og hvor der ligeledes også er sandsynlighed for, at du kommer til at opleve et fatamorgana eller to. Tozeur, en lille, men unik oaseby, har nogle af de smukkeste palmelunde i hele landet, hvor du oven i købet også kan smage nogle af de bedste dadler i hele Afrika.

Den hellige by Kairouan byder på den imponerende og storslåede Uqba-moské, der regnes for at være et sandt mesterværk inden for islamisk arkitektur og kunst. Det er desuden også denne moské, der kan bryste sig af, at være inspirationskilde til et utal af andre moskéer i Nordafrika. Byen tager desuden fjerdepladsen over hellige byer inden for islam, der kun overgås af Mekka, Medina og Jerusalem, hvorfor byen også besøges af rigtig mange pilgrimme.

Hvordan er klimaet i Tunesien?

Hvis du har fundet én af de utallige afbudsrejser til Tunesien eller du derimod er faldet for én af rejserne blandt det lidt mere begrænsede udbud af afbudsrejser Tunesien All Inclusive, så er du – med garanti – interesseret i, at høre mere om, hvordan klimaet er i landet, så du er forberedt på dette. Det skal selvfølgelig gøres klart, at det afhænger meget af, hvornår på året, du vælger at besøge landet, da temperaturerne i sommeren nemt overstiger 30 grader, men om vinteren falder til omkring 15-16 grader.

Der er store dele af Tunesien, der strækker sig langs Middelhavet og det er selvfølgelig også noget, der betyder, at det er stærkt præget af det klima, der hører til her. Det er med til at sikre, at området får milde vintre med moderat nedbør, mens sommeren derimod bringer en højere grad af tørke og varme. Det er oftest i dette område, at de fleste tager på ferie i Tunesien, da den sydlige del af Tunesien er ørken, hvor temperaturen kan nærme sig hele 45 grader.

Praktisk information til afbudsrejse Tunesien

Har du aldrig besøgt Tunesien før og har du et ønske om, at det skal være destinationen for din kommende ferie, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der findes en række praktiske informationer, du først og fremmest skal læse op på. Det er naturligvis vigtigt, at du er velforberedt, når du tager på ferie i et land som Tunesien, hvorfor du også kan læse nærmere om en række af de mere vitale aspekter nedenfor:

  • Sprog: Hovedsproget i Tunesien er arabisk, men der er dog også mange indbyggere, der taler fransk. Det er ikke alle steder, at du kan begå dig på engelsk, men i de mere turistprægede områder bør det dog være muligt for dig at begå dig på det engelske sprog, når du er i butikker, på restauranter eller noget helt tredje.
  • Valuta: Valutaen i Tunesien hedder tunesiske dinarer (TND), der er en valuta, der adskiller sig på mange punkter. Du må nemlig hverken ind- eller udføre tunesiske dinarer, hvilket betyder, at du ikke har mulighed for at medbringe kontanter hjemmefra, men først kan veksle, når du er ankommet til landet. Som udgangspunkt, så skal du gange dine dinarer med 4 for at få det danske beløb, men da de ikke kan hjemtages, så er det en god idé, at du veksler dine penge lidt ad gangen – det er nemmest at medbringe Euro, da de kan veksles til tunesiske dinarer de fleste steder, hvilket ikke altid gør sig gældende for danske kroner.
Tripbuddy / Afbudsrejser Tunesien