Venedig

Voksne
Børn

Venedig er en italiensk by, der har rigtig meget at byde både i form af både kultur, arkitektur, gastronomi og store seværdigheder. Der er mange ting at se, når du besøger Venedig, hvorfor du også kan forvente, en pakket weekend, hvis du skal opleve samtlige attraktioner, som byen har at byde på. Disse attraktioner er bl.a. noget, der inkluderer Markuspladsen, Dogepaladset og Sukkenes Bro.

Hvorfor en afbudsrejse til Venedig? – en by med en spændende historie

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Venedig er en helt unik by. Den er blevet rejst på millioner af pæle, som er fastsat i Adriaterhavet. Det er dog kun ét af de mange aspekter, der er med til at gøre Venedig til en unik by. Selvom vandet befinder sig rigtig tæt på, så kan du være sikker på, at Venedig er et skønt sted at slentre rundt. Det er også i en by som Venedig, at du får alvor får mulighed for at kunne beundre italienernes sans for skønhed og arkitektur.

Du kan med fordel vælge at hoppe på en vandbus. På italiensk kaldes den for en vaporetto. Det giver dig mulighed for at opleve byen fra vandet. Det koster dig blot 3,50 euro at sejle langs Canal Grande, der deler byen i to dele. Herfra kan du samtidig også nyde udsigten af statslige paladser og smukke huse, som grænser op til den store kanal. Hvis du vil sejle i en gondol, så skal du selvfølgelig være klar over, at det er betydeligt dyrere, men det er dog alligevel et must.

Mange muligheder med en afbudsrejse til Venedig

Venedig byder på mange spændende seværdigheder. Derfor er der også rigtig mange attraktioner, du kan se og nyde synet af, mens du besøger Venedig. Du bør f.eks. ikke spare dig selv for at opleve Markuspladsen (hedder Piazza San Marco på italiensk), da dette er Venedigs hjerte. På samme plads finder du også den kendte Markuskirke, der har en smuk guldmosaik. Du vil med garanti kunne kende både den store plads og kirken fra de utallige film, der er filmet her.

Hvis du har muligheden, så er det en oplevelse for livet, at besøge Venedig og Markuspladsen til det årlige karneval – datoen varierer fra år til år, men i 2018 afholdes det fra d. 27. januar til den 13. februar. I løbet af denne periode fyldes den store plads med festdeltagere fra alle verdenshjørner, der er udklædte i diverse former for farverige og unikke dragter. Derfor vil du i disse dage også opleve et helt andet liv i gaderne, som gør stemningen mere intens.

Én af de mange andre store seværdigheder, du kan opleve i Venedig er det gotiske Dogepalads. Her kan du få lov til at føle historien på egen krop, hvis du vælger at tage turen over Sukkernes Bro, som fører over til fængslet. Dette fængsel blev opført ved siden af slottet tilbage i 1600-tallet. Det viser også, at der er mange forskellige seværdigheder og oplevelser, du ikke må gå glip af, når du besøger Venedig – enten for at holde ferie eller blot for at opleve byen.

Oplev den italienske madkultur på ferien til Venedig

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange muligheder for at opleve den italienske madkultur, når du besøger Venedig. Det skal nemlig siges, at Venedig kan bryste sig af, at være dén by i verden, som har flest restauranter pr. indbygger. Derfor skal du heller ikke lede længe efter en passende restaurant, da de kan findes på stort set ethvert gadehjørne – der kan tilmed findes hele stræder og gader, der er fyldt med lækre, italienske restauranter og caféer.

På disse restauranter kan du spise lige så godt som i resten af Italien – hvis ikke bedre. Det gør sig gældende, uanset om du har i sinde at bestille hjemmelavet italiensk pasta med tomatsovs og parmesan, om du vil nyde en nybagt pizza eller du i stedet vil forkæle dine smagsløg med enten risotto eller ravioli. Det er kun et fåtal af de retter, du oftest vil kan finde på menukortet hos en ægte italiensk restaurant, hvorfor du også kan være sikker på, at der er noget for dig.

Hvis du bevæger dig en kende uden for turistområderne, så finder du også såkaldte trattoria’er. Det er italienske spisesteder, der er knap så fornemt møbleret og anrettet som de centrale restauranter i Venedig. Det betyder også, at deres tilgang er mere enkel, men dog samtidig også mere autentisk og rustik. Oftest er sådanne spisesteder ejet af familier, der har drevet dem gennem flere generationer, hvorfor mange også mener, at de bedste oplevelser fås her.

En storby helt uden biler og cykler

Venedig kan desuden bryste sig af, at være en storby helt uden biler og cykler. Det er i sig selv en speciel oplevelse at bevæge sig rundt i en storby, der ikke byder på hverken biler eller cykler. Derfor oplever du heller ikke følelsen af travlhed, som det gør sig gældende i andre storbyer, hvorfor du også selv vil have en mere tilbagelænet følelse i kroppen. Det betyder, at Venedig er et ideelt rejsemål, hvis du har et ønske om, at kunne koble fuldstændig fra.

Du skal desuden heller ikke springe for livet, når du krydser gader og veje, for der er ingen biler, cykler eller andet, du skal tage hensyn til. Selvom det er ét af de genkendelige kendetegn ved Italien, så er der ikke bildytteri fra aggressive bilister, der vil hurtigt frem, hvorfor stilheden er fuldstændig. Du skal dog ofte være forberedt på en større trængsel af gående, der skal frem i Venedigs gader og stræder, hvoraf langt de fleste er turister, der kommer fra nær og fjern.

Hvis du er typen, der er rigtig glad for en helt særlig ro og stilhed, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at Venedig er noget for dig. Du kan finde et væld af spændende seværdigheder, lækre restauranter og skønne hoteller, der gør det værd at besøge den italienske storby. Uanset om det er noget, du vægter højt eller ej, så er det en skøn oplevelse, at kunne slentre rundt i en storby, hvor du hverken generes cykler, biler eller andre former for motoriserede køretøjer.

Optaget på UNESCOs Verdensarvliste

Både Venedig og Den Venetianske Lagune er blevet optaget på UNESCOs Verdensarvliste. Det skyldes, at området og byen kan bryste sig af en lang række velholdte arkitektoniske vidundere, utallige kunstneriske mesterværker og de billedskønne kanaler. Det er også blot noget, der er med til at understrege postulatet om, at Venedig er en helt unik by, som er et besøg værd – uanset om du er fascineret af arkitektur, kultur eller andet, så er det en oplevelse for livet.

Tilbage i det 10. århundrede blev Venedig forvandlet til en sprudlende handelsby. Det tiltrak op til flere mægtige konger og utallige kunstnere gennem den næste række af århundreder. Det er også disse personer, der gennem tiden har efterladt spor i form af monumenter, overdådige bygningsværker og meget andet, som i dag har givet Venedig og Den Venetianske Lagune en plads på den eftertragtede Verdensarvliste, der administreres og udbydes af UNESCO.

Praktisk information om afbudsrejse til Venedig

Skal du besøge Venedig og Den Venetianske Lagune, så er det vigtigt, at du forbereder dig hjemmefra. Det er altid af høj prioritet, at du sikrer, at du har styr på samtlige praktiske aspekter inden afrejse. Derfor har vi nedenfor lavet en kort liste over de mest essentielle punkter, du bør have kendskab til på forhånd.

  • Sprog: Venedig er en del af Italien og derfor er det officielle sprog også italiensk, som også tales til dagligt. Det er ikke alle italienere, der er lige begejstrede for engelsk, men de fleste snakker det dog i en sådan udstrækning, at de kan føre en almindelig samtale. Derfor kan du også begå dig fint på engelsk i Venedig.
  • Valuta: Den officielle valuta i både Venedig og resten af Italien er Euro. Det er en god idé, at du medbringer kontanter hjemmefra, da vekselkursen er bedre i danske banker end i italienske hæveautomater. Du kan dog oftest bruge dit betalingskort de fleste steder, selvom det dog typisk er nemmere at betale med kontanter.
  • Flyvetid: Flyvetiden fra Danmark til Venedig lyder på cirka 2 timer. Den endelige flyvetid afhænger dog af den valgte lufthavn, vejr og deslige. Når du lander i lufthavnen, så kan du med fordel vælge at køre med én af de mange lufthavnsbusser ind til byen. Der er dog også mulighed for i stedet at tage en taxa direkte til dit hotel.