Azorerne Afbudsrejse

Azorerne er – uden tvivl – én af de absolut smukkeste øgrupper, du finder i Atlanterhavet. Hvis du besøger én eller flere af de øer, der sammen udgør Azorerne, så vil du kunne forvente at blive overrumplet af et overflødighedshorn af smuk natur, op til flere unikke naturfænomener og tilmed også nogle af jordens mest fantastiske underfundigheder. Med andre ord, så er du sikret, at din ferie til Azorerne vil være en helt og aldeles unik oplevelse, du sent vil glemme.

Noget der i høj grad er med til at understrege, at Azorerne er et besøg værd er, at øgruppen af flere omgange er blevet kåret som værende nogle af de mest besøgsværdige øer hele verden over af National Geographic. Når du først får lov til at opleve øgruppen, så er det naturligvis også noget, du vil kunne identificere dig med. Hvis det er noget, du har lyst til at opleve med egne øjne, så gøres det bedst (og billigst) ved at bestille en tiltalende Azorerne afbudsrejse.

Unik natur, hvaler og smukke udsigter

Du har med garanti hørt om, at du skal rejse til verdens ende for at opleve paradis. Det er dog slet ikke nødvendigt, da du blot kan nøjes med at rejse til Azorerne i stedet for. Det er desuden også den bedste måde at beskrive Azorerne på, da det ganske enkelt er et sandt paradis, der har så meget at byde på og være stolt af, at man næsten skulle tro, at det ikke passede. Derfor er det også et område, der er garant med et ubeskriveligt antal oplevelser og måbende øjeblikke.

På trods af, at hovedøen São Miguel ikke er synderligt stor, så kan øen bryste sig af, at naturen konstant skifter karakter på den lille ø. Den er nemlig både særdeles rig på flora og fauna, mens der også er et stort antal varme kilder. Derfor kan du også være sikker på, at det ganske enkelt er en ubeskrivelig oplevelse, at kunne begive dig rundt på øen, hvilket du naturligvis bør gøre til fods – du vil med garanti være træt sidst på dagen, men du får en oplevelse for livet.

Ikke nok med det, så lever der også både hvaler og definer i havet omkring den imponerende øgruppe. Hvis du vælger at sejle ud med en båd, så har du mulighed for at opleve de enorme kaskelothvalerne svømme rundt i havet og se delfinerne danse rundt i havoverfladen. Det er selvfølgelig en meget unik oplevelse, som ikke kan fås mange andre steder end på Azorerne. Du kan i yderst sjældne tilfælde også spotte enten hvaler eller delfiner fra øens landjord.

Byder på flere uspolerede ferieområder

Der er store dele af Azorerne, der fortsat er komplet uspolerede og fri for masseturisme, hvilket selvfølgelig også er noget, der afspejles i både den smukke, uberørte natur, men også i det aldeles rimelig prisniveau. Øgruppen er i dag bestående af ni øer, hvoraf São Miguel er både hovedø og den største af de ni. Det betyder naturligvis også, at det i høj grad er denne ø, som de mange turister vælger at besøge, hvis de har et ønske om at kunne opleve Azorerne.

På hovedøen vil du også kunne opleve Ponta Delgada, der er øens største by, som blandt andet indeholder en smuk havnepromenade, hvor du kan suge de mange maritime indtryk til dig, mens du slentrer rundt i de små idylliske, brolagte gader. Du bør desuden også gøre dig selv den tjeneste at besøge de mange restauranter og markeder, der bl.a. bugner af både frisk fisk og smukke farver, men menukortet byder dog også på mange lækre kødbaserede retter.

Rig mulighed for en aktiv ferie

Hvis du er typen, der foretrækker, at der forekommer noget aktivitet på din ferie, så det hele ikke går op i badeferie og afslapning, så er Azorerne et oplagt sted at holde ferie. Der er nemlig rig mulighed for at være aktiv på flere af de øer, der sammen danner øgruppen Azorerne. Du har blandt andet mulighed for at opleve naturen på tætteste hold, hvis du tager på en smuk vandretur i landskabet, hvilket også kan lade sig gøre på en af de mange mountainbikeruter.

Det er dog langt fra de eneste muligheder, du har. Du kan naturligvis også tage på en energisk klatretur eller derimod sejle en tur i kajak. Ydermere, så kan det også anbefales, at du vælger at tage en tur ud på havet omkring øgruppen, hvor du enten kan fiske eller blot nyde de smukke syn, der gemmer sig derude, hvilket blandt andet tæller hyppige syn af delfiner, spækhuggere og hvaler. Der er rig mulighed for at nyde det unikke dyreliv, der er i havet ved Azorerne.

Hvordan er vejret på Azorerne?

Det siges, at det er muligt at komme til at opleve alle årstider på blot én dag på Azorerne. Derfor er det også en god idé, at du pakker en blandet kuffert, der indeholder både badetøj og regntøj. Dog bør det understreges, at du kan forvente en gennemsnitlig temperatur, der lyder på cirka 25 grader i sommermånederne, mens den oftest er et par grader lavere i løbet af foråret og efteråret. I denne forbindelse bør det dog nævnes, at vejret oftest er rigtig godt.

Praktisk information

Skal du besøge Azorerne for første gang, så er der op til flere praktiske informationer, du bør gøre dig klogere på, inden afrejse. Det er vigtigt, at du er velforberedt, når du rejser på ferie et nyt sted – og det gælder selvfølgelig også Azorerne.

  • Sprog: Azorerne har været en del af Portugal i mange år, så derfor er portugisisk også blevet det officielle sprog på samtlige af de ni øer.
  • Valuta: Den brugte valuta er naturligvis Euro. Du bør sørge for at have kontanter med hjemmefra, selvom du dog kan bruge betalingskort i de fleste turistområder.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen lyder på -2 timer sammenlignet med dansk tid.
  • Elektricitet: 220 volt-stikkontakter, hvorfor det ikke er nødvendigt at medbringe en adapter.
  • Flyvetid: Flyvetiden til Azorerne lyder på cirka 5 timer fra en dansk lufthavn.
Tripbuddy / Azorerne Afbudsrejse