De bedste tidspunkter at tage på ferie i Italien
De bedste tidspunkter at tage på ferie i Italien

Det kan være svært at finde det bedste tidspunkt at besøge Italien på. Det er et stort dilemma og nærmest en prøvelse i sig selv. Du skal nemlig veje de mange fordele og ulemper op mod hinanden. Det handler dog primært om, at undgå, at tage af sted på tidspunkt, hvor det for varmt, for koldt, for dyrt og for befolket.

Hvornår er det bedste at rejse til Italien?

De fleste vælger at besøge Italien mellem april og juni og igen mellem september og oktober. Det er dog ikke uden grund. Det skyldes, at det ganske enkelt er de bedste måneder at besøge landet i. Du får stadig godt vejr, men dog er der ikke nær så mange andre turister, mens priserne generelt også er en del lavere.

Derfor er det værste tidspunkt at besøge Italien også i løbet af juli og august. Det er dét, der betragtes som værende højsæson. Her er priserne højere og der er markant flere turister. Det er også meget almindeligt, at langt de fleste af de europæiske lande holder mere eller mindre officiel sommerferie i juli og august.

Hvordan er klimaet?

Sommeren er varm i Italien. Faktisk kan det blive for varmt. Det er særligt noget, der er aktuelt, hvis du skal besøge Rom, hvor de små gader bliver meget varme. Derfor er det også mest komfortabelt at besøge landet i løbet af foråret, starten af sommeren og efteråret, da temperaturerne er mere udholdelige.

Hvornår er landskabet i Italien smukkest?

Landskabet er smukt i Italien. Det kræver dog, at du besøger landet på de rette tidspunkter. Det er klart smukkest i løbet af forår og efterår. Hvis du rejser til Italien for både at opleve den fortryllende natur og de yderst smukke landskaber, så er det klart bedst, at du aflægger landet et visit i løbet af forår eller efterår.

Hvad med den kulinariske del?

Det er ikke nogen hemmelighed, at Italien i høj grad er kendt for deres skønne mad. Dertil er det også et land, hvor der er meget fokus på, at bruge lokale råvarer osv. Der er dog forskel på den lokale mad, alt afhængigt af, hvornår du vælger at lægge vejen forbi det italienske land, hvorfor dette også bør overvejes.

Er der nogle undtagelser i denne forbindelse?

Der er altid undtagelser, der bekræfter reglen. Det betyder også, at der er enkelte undtagelser i forhold til det, der er nævnt ovenfor. Du kan f.eks. være helt sikker på, at det er en unik oplevelse, at besøge Rom i løbet af julen, hvor du kan få lov til at opleve et helt særligt julemarked, der bliver holdt på Piazza Navona.

I bund og grund, så handler det om at finde et tidspunkt, der passer til dig. Du skal vurdere, hvad du har af præferencer og hvad der falder bedst i din smag. Herefter skal du finde en god destination i Italien, du føler harmonerer godt med de tanker, du har gjort dig i forhold til din kommende rejse til støvlelandet.