Brug sabbatåret til at bestille afbudsrejser
Brug sabbatåret til at bestille afbudsrejser

Du sidder måske allerede nu og drømmer længelsfuldt om dit kommende sabbatår efter de afsluttende eksamener i gymnasiet. Den følelse er vi mange, der kender alt for godt til. At blive student er en kæmpe præstation, og den skal selvfølgelig belønnes med et sabbatår, hvor du kan gøre præcis, hvad du har lyst til.

Nyd studentertiden

Før du drømmer dig helt væk i sabbatårets mange muligheder, er det vigtigt, at du giver dig tid til at nyde den søde studentertid. Når du er blevet student, er der et væld af studenterfester, der skal afholdes, og venner der skal fejres. Her kommer vi naturligvis ikke udenom de mange forberedelser, der ligger op til den famøse studenterkørsel, der for alvor lader dine klassekammerater og dig fejre jeres overståede eksamener. Her gælder det om at være ude i god tid med bestilling af studentervogn, således at I kan få en uforglemmelig dag sammen.

Planlæg dit sabbatår

Når din studenterhue efterhånden er blevet godt brugt, og det er tid til at kigge på, hvilke muligheder du har for dit sabbatår, så anbefaler vi, at du tager fat i din kalender og begynder at planlægge dette fantastiske år. Planlægning af et sabbatår kan synes uoverskueligt og måske endda unødvendigt. Det er dog vigtigt at huske på, at et sabbatår skal bruges fuldt ud, inden du går i gang med et nyt kapitel i dit liv. Det er de færreste, der vil bruge dette år foran fjernsynet eller computeren. Det gælder om at komme ud, opleve spændende destinationer og lære nye sider af sig selv at kende.

Når du skal planlægge dit sabbatår, kan det være en super god idé at kigge på, hvorledes du kan få råd til at gøre de ting, du gerne vil. Måske vil du gerne ud og rejse, på højskole eller noget helt tredje. Mulighederne er mange, men fælles for dem alle er, at de ikke er gratis. Derfor kan du i den indledende fase af din planlægning kigge på, hvor meget dit nuværende job giver dig i løn, og om dette er nok til dine drømme, eller om du skal ud og lede efter et ekstra job.

Vær spontan i dit sabbatår

Selvom vi lige har beskrevet vigtigheden i at planlægge dit sabbatår, så er det også super vigtigt, at du lader dig selv være spontan og prøve nye ting af. Spontanitet skal bestemt ikke sidestilles med noget negativt – det er ganske enkelt med til at udvikle din personlighed. Her kan vi foreslå, at du tager et kig på de mange afbudsrejser, der hver dag bliver tilgængelige for rejselystne unge. En afbudsrejse vil som regel være meget billigere end de rejser, der kræver en booking lang tid i forvejen. På denne måde vil afbudsrejsen passe godt ind i et sabbatårsbudget og på samme tid lade dig være spontan og opleve nye egne af verden. Lyder dette som noget for dig, så kan du med fordel holde øje med de mange rejseselskabers afbudsrejser, der til dagligt bliver tilgængelige. Herfra vil vi ønske alle Jer nye studenter et fantastisk sabbatår!