Det skal du opleve, når du rejser til Kina
Det skal du opleve, når du rejser til Kina

Planlægger du at rejse til Kina i den nærmeste fremtid, men mangler du inspiration til planlægningen af din rejse? I indlægget her får du inspiration og tips til spændende og anderledes oplevelser i Kina.

Kina er med et befolkningstal på knap 1,4 milliarder mennesker verdens mest folkerige land. Landet huser en femtedel af jordens befolkning, og er et kæmpe land. Med andre ord er du nødt til at prioritere, hvor du gerne vil rejse hen i Kina, og hvad du gerne vil nå at se – for du kan umuligt nå at se det hele.

Hvad skal du opleve, når du rejser til Kina?

1. Rainbow Mountains i Zhangye

Hvis du gerne vil imponere dine følgere på Instagram, skal du tage til Rainbow Mountains i byen Zhangye, som ligger i Gansu-provinsen i det nordvestlige Kina.

Det karakteristiske ved Rainbow Mountains er de røde sandstensklipper, som ved første øjekast ligner et smukt farverigt maleri. Klipperne har fået farven efter mineraler, som har været lagret i jorden igennem 24 millioner år.

Klipperne er så særlige, at de i 2010 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Det bedste tidspunkt du kan tage dertil, er fra juni til september.

2. Yellow Mountains i Anhui

Hvis du ikke fik nok af de smukke bjerge i Zhangye, kan du fortsætte turen til Yellow Mountains i Anhui, som ligger i den østlige del af Kina.

Bjergene er så særlige, at de allerede i 1990 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det særlige ved bjergene er, at det ser ud som om, fyrretræer vokser direkte ud af klippevæggene og klippetoppene.

Der er så mange bjergtoppe og fyrretræer, at de sammen med tæppet af skyer får bjergtoppene til at ligne øer i himlen. Stemningen er med andre ord helt speciel og magisk, og er et must see, når du rejser til Kina.

Tag gerne derud til solopgang eller solnedgang, da fænomenet er mest tydeligt på disse tidspunkter af dagen.

Bjergene er i øvrigt ikke gule, men har fået navnet efter den legendariske Gule Kejser, Huangdi.

3. Den Kinesiske Mur

Når du rejser til Kina, kan du ikke rejse derfra igen uden at have set symbolet på Kina, Den Kinesiske Mur.

Den Kinesiske Mur er en serie af mure og befæstninger, og er nok landets vigtigste attraktion. Muren blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1987, og blev igen i 2007 hædret som en af verdens syv vidundere.

Muren er 21.196 kilometer lang, og er dermed verdens længste mur. Den anses for at være en af de mest imponerende arkitektoniske bedrifter i verden – og derfor bør den være på din bucketlist, når du rejser til Kina.