Det skal du se i Zürich: 7 populære turistattraktioner
Det skal du se i Zürich: 7 populære turistattraktioner

Zürich er ikke blot den største by i Schweiz. Det er også en storby, der er kendt som landets økonomiske og kulturelle knudepunkt. Det er ét af Europas største økonomiske og industrielle hovedstæder, hvorfor det kan vise sig at være nemt at glemme, at det også er en dejlig og fascinerende by.

Skal du holde ferie i Zürich, så er du ikke blot omgivet af adskillelige forretninger, der beskæftiger sig med kryptovaluta. Du kan også opleve en lang række populære turistattraktioner. Det kan du finde en række gode forslag til herunder.

1. Old Town

Midt i det moderne økonomiske kraftværk er der et kvarter fyldt med charme. Det er et område med smalle gader, der stiger stejlt på østsiden af floden. Du kan med fordel køre med på en Zürich Highlights Tour, hvor du køres gennem den gamle bydel, hvor du naturligvis også får historiske kommentarer fra guiden.

2. Üetliberg

Vil du gerne have den bedste udsigt over byen og søen? I så fald skal du besøge Üetliberg. Det ligger sydvest for Zürich, men du kan dog let nå dertil ved hjælp af Üetlibergbahn. Det er en bjergbane, der løbet året rundt fra Selnau Station. Den går til den øvre station hvorfra der blot er 10 minutters gang til toppen af Üetliberg.

3. Kunsthaus Zürich (Museum of Fine Arts)

Kunsthaus Zürich (Museum of Fine Arts) er ét af de største kunstmuseer i Europa. Det drives af Zürich Society of Arts, og dets historie kan spores helt tilbage til et kunstsamfund, der blev grundlagt i 1787. Derfor har det også en samling bestående af mange store værker fra f.eks. Monet, Charles Munch, Cézanne og van Gogh.

4. Bahnhofstrasse og Bahnhof

Bahnhofstrasse er bedst kendt som Zürichs Main Street. Det er en travl gågade, der strækker sig fra byens hovedbanegård til Bürkliplatz ved søen. Det er en 1.200 meter lang gade, der kan bryste sig af at være én af de mest attraktive shoppinggader i hele Europa. Derfor er det bestemt også et besøg værd, når du er i byen.

5. Fraumünster

Der er mange, der tror, at Fraumünster betyder Vor Frue Kirke. Det er dog ikke, hvad det betyder. Det betyder derimod Kvinders Kirke. Det er et navn, der henviser til grundlæggelsen af et kloster i 853. Selve kirken er et besøg værd, men den egentlige attraktion er det smukke sæt af farvede ruder skabt af Marc Chagall i 1970.

6. Zürich Zoo

I Zürich Zoo finder du mere end 360 forskellige dyrearter. Det er én af de fineste zoologiske haver i Europa. Alle dyr lever så tæt på deres egentlig miljø, som det er muligt. F.eks. er deres sneleoparder i en indhegning med et klippeformet Himalaya-landskab. Du kan tage en sporvogn direkte fra hovedbanegården til zoo.

7. Søren Zürich

Hele byens kontaktpunkt og legeplads for såvel turister som lokalbefolkningen er den lange sø, der har fået samme navn som byen. Langs kysten er der foret med parker og promenader. Her kan du finde både lokale og turister, der tager sol, slapper af, spiser på en af restauranterne, eller tager en løbetur.