Det skal du være opmærksom på, når du pakker kufferten
Det skal du være opmærksom på, når du pakker kufferten

Dette er en artikel med sponsoreret indhold. Artiklen er udarbejdet i samarbejde med de nævnte hjemmesider.

Når du skal ud at flyve, er det med at få alle de nødvendige ting med. Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle ting, du ikke må have med i flyet. Det kan have konsekvenser, hvis du prøver at tage det med alligevel.

Her i artiklen kigger vi nærmere på forskellige regler for, hvad du må have med, og hvad du ikke må have med. På den måde kan du få helt styr på, hvad du skal pakke, og hvad du skal lade blive hjemme.

Væsker i håndbagagen – her er reglerne

Når du skal ud at flyve, er der særlige regler for, hvor meget væske du må have med i din håndbagage. Det er af sikkerhedsmæssige årsager, der er lavet disse regler. Når du skal igennem sikkerhedstjekket, skal du derfor også vise de væsker, du har i din håndbagage.

I din håndbagage må du have væskebeholdere med, der maksimum kan være 100 ml i. Du må gerne have flere beholdere med. De skal dog alle sammen kunne være i en et-liters pose, der kan genlukkes. Har du for meget med, må du efterlade noget i lufthavnen eller håbe, der er en af dine medrejsende, der har mindre væske med end dig.

Har du mulighed for at tage almindelig bagage med, må du her gerne have væskebeholdere med, der kan indeholde mere end 100 ml. Det kan for eksempel være en shampooflaske.

Bruger du e-cigaret?

Hvis du bruger e-cigaret, skal du være opmærksom på, at der er bestemte regler, når du skal ud at flyve. En e-cigaret består af flere forskellige dele. Du skal dog være opmærksom på, hvor du skal have de forskellige dele.

Skal du have væsker med til din e-cigaret i din håndbagage, må det ikke være mere end 100 ml. Der gælder de samme regler, som vi var inde på tidligere. Derudover skal være opmærksom på, at batterierne til din e-cigaret skal med i din håndbagage. De må ikke komme i din indtjekkede kuffert.

Derudover må resten af delene komme med i din indtjekkede kuffert, hvis du ønsker det. Du kan dog også tage det med i din håndbagage. Det er dog ikke tilladt at benytte din e-cigaret, mens du er på flyet. Se mere på Din Ecigaret.

Elektronik med batterier – håndbagage eller kuffert?

Der er nogle former for elektronik, der bruger batterier. Det kan jo være fristende at tage et par ekstra batterier med i din kuffert, når du skal afsted på ferie. Det er dog ikke tilladt at have løse batterier i sin indtjekkede kuffert. Dem skal du have med i din håndbagage.

Det er generelt en god idé at have de fleste former for elektronik med i håndbagagen. Hvis du for eksempel har købt et par lækre ledningsfri høretelefoner med indbygget batteri efter at have læst en test på Forbrugsguiden.dk, kan det være en god idé at have dem med i din håndbagage i stedet for den indtjekkede kuffert.