Dresscode: Sådan skal du klæde dig i forskellige lande
Dresscode: Sådan skal du klæde dig i forskellige lande

Sponsoreret indhold

Skal man virkelig være klædt på en bestemt måde for at blive lukket ind i et land?

Nej, det er meget sjældent et indrejsekrav, at man skal klæde sig på den ene eller anden måde. Det handler i langt højere grad om at udvise respekt over for den kultur, man for en stund bliver en del af på rejsen.  

Som turist i bl.a. Dubai, Indien, Egypten og Qatar er du nødt til at tænke over, hvordan du går klædt. I f.eks. Qatar risikerer man ikke kun at blive set ned på, men kan også blive pålagt bøde- og fængselsstraf, hvis man er iført uanstændigt tøj. Dette er en interessant lovgivning, som vi gerne vil kigge nærmere på sammen med dig.

Qatar

Qatar hører til blandt de lande i verden, der stiller flest og strengest krav til både lokalbefolkningens og turisternes påklædning. I dette arabiske land slår man hårdt ned på folk, der ikke udviser respekt over for landets værdier og kultur ved at være uanstændigt klædt. Det er derfor ikke her, at du skal lufte dine korte kjoler, nedringede bluser eller tanktops. Skal man bære shorts, så skal de som minimum være så lange, at de dækker knæene.

I Qatar kan det koste dyrt at overtræde landets dresscode. I bedste fald slipper man med en advarsel eller bøde, men også fængsel kan blive bragt på banen. Overtrædelsen kan koste op til 6 måneders fængsel.

Egypten

Egypten har ikke en lige så streng lovgivning som Qatar. Det betyder dog ikke, at man kan tillade sig alt, når det kommer til påklædning. I Egypten forventes der, at man dækker skuldre og knæ til, når man befinder sig i det offentlige rum. Du behøves ikke at bekymre dig om dresscodes, så længe du kun opholder dig ved poolen eller på stranden. Har du dog planer om at besøge nogle af landets mange moskeer og museer, så bør du tænke nøje over din påklædning.

Vi anbefaler jeans og skjorter til mænd og til kvinder anbefales der lange kjoler og flade sko. Skal du som mand ud at købe nye skjorter, så gå efter nogle langærmede herreskjorter i et luftigt materiale.

Iran

Iran er også en besøgsværdig destination. Her skal du dog igen være bevidst omkring en række uskrevne regler omkring påklædningen. Disse regler er mest rettet mod kvinder, der skal dække håret til, bære lange bukser og ikke have nedringede trøjer på. Det er dog tilladt at færdes i bare fødder i sandaler. For mændenes vedkommende bør man lade sine korte shorts blive derhjemme. Dette er nemlig ikke velset at lufte benene i offentligheden.