Få taget hånd om akutte tandproblemer inden afrejse
Få taget hånd om akutte tandproblemer inden afrejse

At rejse ud i verden med en forfærdelig tandpine er ikke ligefrem det sjoveste i verden. Derfor bør du, hvis du på nuværende tidspunkt døjer med et eller andet tandproblem, opsøge tandlæge hurtigst muligt. Erfaring viser, at tandpine sjældent går over af sig selv, hvorfor dét at ignorere smerter ikke kan anbefales.

Find en akut tandlæge nær dig

En akut tandlæge er, som navnet antyder, en tandlæge, der kan undersøge og behandle dig med kort varsel, hvis behovet skulle opstå. Dette kan blive aktuelt, hvis du har pådraget dig en frygtelig tandpine. Du behøves som udgangspunkt ikke at være kunde i forvejen for at få en akuttid hos en tandlæge. Tandlægerne ved Storkespringvandet er et godt eksempel på en akut tandlæge, der træder til, hvis du har akut brug for en tandundersøgelse.

Det er som udgangspunkt lettest at få en akuttid i hverdagen, men nogle tandlæger tilbyder også akutbehandling i weekenden. Står du derfor en lørdag eftermiddag og har ondt i f.eks. dine visdomstænder, så anmod om en akuttid. Er det akut, så er det bedre, at man ringer i stedet for at sende en mail, hvor der kan forekomme længere svartid.

Tegn en god rejseforsikring

Er du bange for, at din tandpine bliver værre på rejsen trods en veludført akutbehandling, så bør du tegne en god rejseforsikring. Denne rejseforsikring skal naturligvis dække ved pludselig sygdom, inkl. tandpine- og øvrige problemer. Det vil også være belejligt, hvis der er gratis afbestilling inkluderet, så du kan afbestille rejsen, hvis der ikke kommer styr på dine tandproblemer.

Er du så uheldig at komme til at døje med tandproblemer på rejsen, så kontakt hurtigst muligt din forsikring og lad dem guide dig. De kan helt sikkert hjælpe dig med at finde et tandlægehus i det givne land.

Forebyg tandproblemer og nyd fremtidige rejser til fulde

Det er desværre ikke altid muligt at forebygge tandpine, da en sådan pine kan opstå af mange forskellige grunde. Der skulle dog være gode muligheder for at reducere risikoen for problemer betydeligt. Nogle af rådene kender du måske i forvejen, men lad os alligevel tage dem med:

  1. Supplér tandbørstning med brug af tandtråd
  2. Gå til tandlæge regelmæssigt
  3. Rens munden med mundskyl (inkl. klorhexidin)

Vi yder ingen garanti for, at du ikke bliver berørt af tandpine, blot fordi du følger ovenstående råd, men hvorfor ikke tage dine forholdsregler?

Vi ønsker dig en god og smertefri rejse.