Hold din svømmeform ved lige på ferien
Hold din svømmeform ved lige på ferien

Ferie er for mange ofte ensbetydende med afslapning, god mad og mere afslapning. Men hvordan kan man som svømmer sikre sig a ens form ikke er forværret når du er hjemvendt fra ferien – det får du svar på i artiklen herunder.

Først og fremmest skal du huske at tage dine ynglings-par svømmebriller med i bagagen og hvis du er ekstra opsat på at holde formen så kan du også tage din favorit badedragt eller badebuks med.

Hvis du er opsat på at vedligeholde din form, selv når du er på ferie er det vigtigste at du bare holder dig i gang, dette betyder ikke at du skal svømme samme varighed eller nær så hyppigt.

På de fleste ferier er der mulighed for afbenyttelse af en pool – dette skal du tage ved nytte af. Problemet er bare at der sædvanligvis er utroligt mange mennesker i poolen, men dette skal du ikke lade dig slå ud af, så kan du bare vedligeholde din form ved at øve din position og form i vandet. Du kan dog være heldig at der er plads nok i poolen og hvis dette er tilfældet, så kan det faktisk lade sig gøre at svømme et par kortere baner.

Men som tidligere sagt, så er der oftest proppet i poolen. Hvis det sker for dig på din ferie så må du ty til andre metoder. Du har nok gættet det, du skal hoppe i stranden hvis der altså er en i nærheden af dig. Ulempen er at der på det åbne hav er vilkår som du ikke kan styre, eksempelvis bølgerne. Her skal du altså huske at tage forbehold for dette og være ekstra opmærksom på dine omgivelser.

En sidste mulighed er at finde den lokale svømmehal, du kan være heldig at der er en i nærheden af dig. Dette er for de personer som er virkelig dedikeret til at vedligeholde deres form.

Hvis du bare sørger for at holde din krop lidt i gang med periodisk svømning på din ferie, så burde du ikke kunne mærke at din form forværres. For så hurtigt forsvinder en svømme-form heller ikke, og du kan jo med fordel også kombinere svømningen med andre former for sport som Løb, cykling mv. når du måske er under varmere himmelstrøg.

Men vigtigst af alt, skal du huske at nyde din ferie – der skal være plads til lidt af det hele, også afslapning, god mad og mere afslapning.