Sov i en god seng, når du er på afbudsrejse
Sov i en god seng, når du er på afbudsrejse

Søvn er vigtigt. Uden god søvn er du ikke veludhvilet. Derfor er det også essentielt, at du sover i en god seng. Mange tror dog, at det udelukkende er aktuelt, når de overnatter i eget hjem. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Du skal sove i en god seng hver dag, hvis du vil sikre, at din krop altid er veludhvilet.

Skal du på ferie, er det derfor en god idé, at undersøge hotellets senge, inden afrejse. På denne måde er du sikret, at du vælger et fornuftigt hotel, der kan garantere dig en god nattesøvn. Det vil være en skam, hvis du får ødelagt hele eller dele af ferie, fordi du er gået på kompromis med den seng, du skal sove i.

Hvilke muligheder har jeg for at bedømme dette?

Det kan være svært at bedømme, hvorvidt et hotel har gode senge eller ej. Den bedste løsning er, at kigge på billederne og studere, hvilke senge og madrasser, der er tale om. Eventuelt kan du kontakte hotellet og spørge. En anden løsning kan være, at læse anmeldelser af hotellet og se, om der er skrevet om sengene.

Står du over for, at skulle bestille en afbudsrejse, så er dine muligheder en anelse mere begrænset. Der er flere af sådanne pakkerejser, hvor du får et forudbestemt hotel (læs mere her, hvis du vil være klogere på, hvad vi anbefaler af gode senge), hvorfor det kan være vanskeligt at sikre en seng på hotellet.

I denne forbindelse er det dog vitalt, at det understreges, at ovenstående ikke er ensbetydende med, at du blot skal gå på kompromis med din søvnoplevelse. Vær i stedet proaktiv og kontakt hotellet, hvor du kan blive informeret om deres senge. Er du ikke tilfreds med dette, så bør du finde en anden afbudsrejse.

Finere hoteller har oftest bedre senge

Hvis du er på udkig efter en afbudsrejse, vil du med stor sandsynlighed gerne holde feriens pris i et fornuftigt prisleje. Dog bør det nævnes, at de finere hoteller oftest har bedre senge. Som følge af dette, kan det give mening, at du vælger at ofre en kende mere, for at blive indlogeret på et mere lækkert hotel.

Hvis du eksempelvis vælger et 4-stjernet hotel frem for et 2- eller 3-stjernet ét, så vil der med garanti være markante forskelle på værelserne og herunder også sengene. Hvis du sover godt om natten, så skal du ikke frygte for, at du får ødelagt dele af din ferie, fordi du ikke er udhvilet, hvorfor pengene er godt givet ud.

I bund og grund, så er det op til dig selv at vurdere, om det er noget, du er villig til at betale ekstra for. Det bør dog gøres klart, at det i langt de fleste tilfælde er noget, du vil sætte pris på, at have gjort. Det er noget, der er aktuelt, hvad end du har planer om at bestille en rejse på egen hånd eller en afbudsrejse.