Tjekliste til dig, der skal på kør-selv-ferie
Tjekliste til dig, der skal på kør-selv-ferie

Annonce: Denne artikel er skrevet i samarbejde med Next og kan indeholde sponsoreret indhold.

Skal du og familien på kør-selv-ferie? Så er der en lang række forskellige ting, du skal have styr på. Her nedenfor får du en tjekliste, så du kan blive helt klar til at drage afsted og få den absolut bedste ferie.

Få styr på forsikringen

Inden du tager på kør-selv-ferie er det væsentligt, at du har styr på din bilforsikring. Skulle der ske noget på køreturen, er det nemlig alfa og omega, at du er ordentligt forsikret. Sørg derfor for at tjekke op på din forsikring bil inden, I tager afsted, så I ikke får nogen ubehagelige overraskelser, hvis I får brug for forsikringen.

Når du tjekker op på, hvordan du er dækket af din bilforsikring, skal du være meget opmærksom på, hvordan du er dækket i udlandet. Sørg desuden for at finde ud af, om der er vejhjælp inkluderet i din forsikringsordning, samt om denne i så fald også gælder i udlandet.

Vær klar, hvis uheldet er ude

Risikoen for at det går galt på jeres kør-selv-ferie er heldigvis minimal. Du bør dog alligevel være godt forberedt, i tilfælde af at uheldet alligevel skulle være ude. Sørg derfor for eksempelvis at have et reservedæk med i bagagerummet samt advarselstrekant og sikkerhedsvest, så I er klar, hvis I skulle gå hen at punktere på vejen.

Ligeledes er det en god idé at have en førstehjælpskasse i bilen for det tilfælde, at der skulle ske noget med en af jer. En førstehjælpskasse er også rar at have på ferien generelt, hvis der skulle blive behov for at rense et sår, forbinde en hånd eller lignende. Sørg altså for at have tænkt på førstehjælp både til bilen og til jer selv.

Sørg for at huske hyggen

Når du gør dig klar til at drage på kør-selv-ferie er det naturligvis ikke kun forsikring og førstehjælp, der skal være styr på. Sørg også for at huske hyggen, så I får en sjov og god køretur. På den måde starter ferien allerede, imens I er på vej til jeres destination.

Sørg eksempelvis for at planlægge nogle sjove lege, I kan underholde jer med på vejen. I kan også hente diverse lydbøger og podcasts, som hele familien kan lytte til sammen. På den måde bliver køreturen ikke noget, der bare skal overstås, men derimod en hyggelig del af selve ferien, og dét er naturligvis med til at gøre helhedsoplevelsen endnu bedre.