Frankrig

Voksne
Børn

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at Frankrig er et land, der har rigtig meget at byde på. Derfor er det også meget forskellige typer af rejser, du kan finde til det franske land, hvilket inkluderer alt lige fra en solrig badeferie ved Den Franske Riviera til en unik og pulserende storbyferie i landet hovedstad, Paris. Dette er – uden tvivl – de to mest populære rejsemål i Frankrig, hvilket også er årsagen til, at det i høj grad er hertil, der afgår flest afbudsrejser.

Hvis du er på udkig efter en afbudsrejse til Frankrig, så skal du naturligvis være klar over, at der kan findes rigtig mange afbudsrejser Frankrig. Der er rigtig mange danskere, der hvert år rejser til ét af de flere hundrede rejsemål, du kan finde i Frankrig. Det er også ensbetydende med, at der kan findes et utal af afbudsrejser, der udbydes af et væld af forskellige rejsebureauer og –selskaber på det danske marked, så derfor finder du bestemt noget, der tiltaler dig.

I den sydlige del af Frankrig finder du på solrige strande, mens du finder én af verdens mest populære hovedstæder i den nordlige del af landet – og herimellem kan du finde en lang række forskellige sletter, højland, bølgende grønne enge såvel som både små og store vingårde, der også gemmer på et væld af kulturelle rigdomme. Derfor er det også et land, der – uden tvivl – har noget at byde på alle og enhver, uanset hvad du har af præferencer i forhold til ferie.

Den Franske Riviera er et eksklusivt område

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Den Franske Riviera i høj grad er kendt for at være et meget eksklusivt område, da det blandt andet er her, du får mulighed for at besøge Nice, Cannes og Monaco, der – uden tvivl – er nogle af de mest eksklusive områder i hele verden. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at om der er rigtig mange muligheder for at gøre det til en unik oplevelse af afholde en ferie ét eller flere steder på Den Franske Riviera.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også gøres klart, at du med fordel kan vælge at besøge Den Franske Riviera i løbet af enten det danske forår og efterår, da du vil kunne forvente, at de daglige temperaturer på dette tidspunkt kan sammenlignes med det, du oplever på en dansk sommerdag. Hvis du derfor føler, at det ofte er for varmt, når de daglige temperaturer overskridt 30 grader eller tilmed 35 grader, så besøg området i løbet af efteråret eller foråret.

Hvis du vælger at besøge området i løbet af enten forår eller efterår, så vil du samtidig også kunne forvente, at der er mindre trængt på strandene og på restauranterne, mens du ligeledes også kan være sikker på, at priserne er en kende lavere end i højsæsonen, da der ikke er så meget pres på restauranterne i området. Hvis du har et ønske om at besøge Den Franske Riviera, så bør du flyve til enten Nice eller Marseille, mens mulighederne for ophold dog er uendelige.

Tag på storbyferie i den franske hovedstad

Som der også tidligere er givet udtryk for, så kan Paris faktisk bryste sig af, at være én af absolut mest besøgte storbyer og hovedstæder hele verden over, hvilket også fortæller noget om graden af turisme, du kan forvente i denne by. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at Paris er blevet en umådeligt populær storby, hvilket også er noget, der betyder, at du kan være sikker på, at der derimod er tale om en storby, der har særdeles meget at byde på.

Uanset hvor lang tid, du har i sinde at besøge Paris, så skal du ikke frygte for, at du ikke kan finde noget nyt at opleve. Der er altid nye seværdigheder og attraktioner, du kan udforske og samtidig er det også en storby, der kan bryste sig af, at være verdens modehovedstad, hvorfor der selvfølgelig også kan findes et væld af butikker. Det indebærer både almindelige velkendte kæder, men selvfølgelig også mere eksklusive butikker som Gucci, Louis Vuitton, Prada o.lign.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange danskere, der vælger at besøge Paris i en weekend, hvor de samtidig også får muligheden for at nyde en weekendferie i den franske hovedstad. I og med, at der ikke er mere end blot 2 timers flyvning til byens, så er det naturligvis en destination, der egner sig rigtig godt til en kort weekendtur, hvor du dog sagtens kan nå rigtig meget, da der er kort mellem de mange seværdigheder, som du finder i storbyen.

Tag på opdagelse i Nordfrankrig

Du kan naturligvis også sagtens opleve meget andet end blot Paris og Den Franske Riviera, da det er et stort land og derfor er der også rigtig mange forskellige typer af rejsemål, som du har mulighed for at opleve og udforske, hvis du vælger at din kommende ferie skal gå til Frankrig. Hvis du har planer om, at køre selv, så kan det være en god idé, at du holder dig til den nordlige del af landet, da det er noget, der er med til at forkorte den lange køretur fra Danmark.

I Nordfrankrig har du blandt andet mulighed for at besøge Rouen og Normandiet, hvor du ved den franske Atlanterhavskyst kan gå i vikingernes spor hen over de flade landskaber eller tage på opdagelse langs strandene, der blev brugt til invasionen under Anden Verdenskrig. Du kan desuden også opleve Le Havre, der er én af Europas største havnebyer, der byder på den to km. lange bro Le Pont de Normandie – dog er der også mange badebyer langs kysten.

Meget at opleve i midten af det franske land

Selvom der er rigtig mange turister i Frankrig, der i høj grad føler sig draget af de mange lækre badebyer, du kan finde i den sydlige del af Frankrig eller den unikke kultur, der præger den nordlige del af Frankrig, så er det naturligvis uhyre vigtigt, at du ikke føler, at det er vigtigt, at du er nødsaget til at overstå Midtfrankrig på kort tid. Det er nemlig et uhyre spændende område, som byder på op til flere seværdigheder og forskellige oplevelser, du ikke bør være foruden.

Hvis du vælger at stoppe i et par dage i den midterste del af Frankrig, så får du blandt andet mulighed for at opleve det helt unikke og charmerende bondeidyl, du kan finde i Provence, men du bør bestemt også vælge at lægge vejen forbi den indtagende Loire-dal og vindistrikterne i Bordeaux og Bourgogne. Hvis du ønsker at stå på ski, så er der ikke nogen vejen uden om områderne fra Auxerre til Macon eller de franske Alper – også hvis ikke det er for at stå på ski.

Et land med nærmest uendelige muligheder

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er et yderst charmerende land, der samtidig også kan bryste sig af rigtig mange forskellige muligheder. Der er nærmest uendelige muligheder i det store land, der byder på et væld af forskellige seværdigheder, attraktioner og landsdele, som adskiller sig på et væld af punkter – og det er selvfølgelig netop dét, der er med til at gøre det til et interessant land og dermed også et rigtig spændende rejsemål for alle.

Du vil med garanti også kunne finde en del af Frankrig, der på bedste vis stemmer overens med de kriterier og præferencer, du har, når det kommer til at holde ferie. Det er også noget, der understreges ved, at der hvert år er rigtig mange turister, der besøger flere dele af Frankrig, hvilket både tæller folk, der foretrækker badeferie, weekendferie, vinferie, golfferie eller noget helt femte – og derfor findes der også mange afbudsrejser Frankrig.

Praktiske informationer

Hvis du skal besøge Frankrig for første gang, så findes der en række praktiske informationer og fakta om Frankrig, du bør læse op på. Det skal understreges, at der er forskel på de mange dele af landet. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de mere vitale informationer og fakta:

  • Sprog: Det officielle sprog i Frankrig er naturligvis fransk. Det skal gøres klart, at de insisterer meget på, at der tales fransk, men de fleste forstår dog engelsk, selvom de har en tendens til at svare dig på fransk. Du kan dog godt begå dig på engelsk de fleste steder.
  • Valuta: Landets officielle valuta er Euro. Du bør have kontanter med hjemmefra, selvom det er meget udbredt at du kan betale med betalingskort. Der er også mange steder, hvor du kan hæve kontanter i en automat – det varierer dog meget fra område til område.
  • Tidsforskel: Der er ikke nogen tidsforskel mellem Frankrig og Danmark. Det gør sig desuden gældende hele året rundt.
  • Elektricitet: På lige fod med Danmark, så har Frankrig også 230 volt, men det bør dog gøres klart, at det ikke er altid, at dine danske stik passer i alle stikkontakter. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at medbringe en adapter for en sikkerheds skyld.