Cypern

Voksne
Børn

Cypern er et populært rejsemål

Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet og er beliggende blot 75 kilometer syd for det nærmeste naboland, Tyrkiet.

Øen huser en befolkning, der lyder på i omegnen af 1.000.000.

I og med, at øen har en størrelse, der gør det muligt at udforske den fra flere sider, så er det en oplagt destination for dig, der godt kan lide at opleve noget.

Øen byder dog også på en lang række hoteller og feriebyer, der giver dig mulighed for blot at dase igennem hele ferien.

Det tager cirka 4 timer at flyve fra Danmark til Cypern, hvor langt de fleste fly lander i øens største lufthavn i Lamaca, hvilket også vil være tilfældet, hvis du bestiller én af de mange afbudsrejser til Cypern, du kan finde på det danske marked.

Cypern kan bryste sig af, at være en ægte middelhavsø, hvillet både er noget, du vil opleve i form af en intens varme og den tilbagelænede livsstil, du finder blandt landets indbyggere, der ikke skynder sig meget noget som helst. Størstedelen af øens indbyggere følger naturligvis også landets tradition for siasten, hvor butikker, caféer og meget andet tager en pause fra dagens gang under de varmeste timer i løbet af eftermiddagen, hvor der er plads til at tage en lur eller holde en lang frokostpause.

Det er dog også et bevis på, at det kan blive meget varmt på Cypern og det skal du naturligvis være opmærksom på, hvis du har i sinde at bestille en lækker afbudsrejse Cypern, du kan tage på.

På trods af, at det nærmeste naboland er Tyrkiet, så har langt den største del af befolkningen rødder i Grækenland, mens der dog også findes en stor del tyrkiske cyprioter.

Det er noget, der har været med til at skabe en relativt varieret kultur, der har været konservativt præget – og det har desuden også udløst en række konflikter gennem tiderne, hvilket blandt andet er noget, der inkluderer invaderingen af øen og den i dag efterladte by Famagusta.

Attraktioner på Cypern

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige attraktioner, du kan vælge at kaste dig ud i på Cypern, hvilket inkluderer alt lige fra at nyde skildpadderne og de lyserøde flamingoer, der driver i vandkanten til større arkæologiske fund, der viser levn fra andre tider.

Det kunne f.eks. være østlige kystby Salami, der yder på antikke ruiner, som kan give et indblik i, hvordan livet var på den spændende middelhavsø for mange tusinde år siden.

Uanset hvilken af de mange byer, du besøger langs den populære kystlinje, så vil du opleve en god blanding af både hvide strande, sprudlende byliv, historiske kirker og smukke klostre.

Du kan blandt andet besøge den kosmopolitiske by Limassol, der bestemt må siges at være værd at aflægge et besøg, da den har en imponerende promenade, unikke sidegader og et stort udbud af tavernaer og diskoteker, der også trækker rigtig mange unge til den pulserende by.Som du med garanti også har fået en fornemmelse af, så er Cypern en relativt lille ø, men den har dog et fremragende vejnet, der gør, at du ikke skal køre langt for at opleve de unikke vægmalerier, der præger kirkerne i Troodos-bjergene, som bestemt også er et besøg værd.

Hvis du har indlogeret dig i f.eks. Paphos eller Lamaca, så er der ikke mere end et par timers kørsel i bil den skønne bjergkæde, der sagtens kan danne rammerne for en hel dag.

Hvis du derimod har et ønske om, at kunne slappe af og dase, så har langt de fleste resorts og hoteller naturligvis én eller flere pools, hvor du kan svømme eller slappe af.

Hvis du foretrækker stranden, så er der et utal af hvide sandstrande langs kystlinjen på Cypern, så derfor er der også et utal af muligheder for at komme til at holde en afslappende ferie, hvis det er noget, der i bund og grund tiltaler dig mere end at opleve nogle af øens attraktioner.

Prøv kræfter med landets madkultur

Du kan selvfølgelig ikke besøge Cypern uden at prøve kræfter med både cypriotisk mad og drikke.

I denne forbindelse skal det også gøres klart, at som følge af eftermiddagens siesta og de varme aftener, så foretrækker den lokale befolkning oftest at spise senere end de fleste.

Derfor er der også mange af landets restauranter og tavernaer, der ikke åbner før ved 19-tiden, mens de dog heller ikke lukker før ved midnat – det skal man selvfølgelig være klar over.

Hvis du ønsker at spise ude på én af de bedste restauranter i højsæsonen, så kan det være en god idé, at reservere bord, da de som regel er fyldt hen mod aftensmadstid.

Cyperns køkken er kendt for at hente det bedste fra alle deres nabolande.

Det er bl.a. noget, der betyder, at du finder favoritterne fra det græske køkken, men dog med tydelige lokale varianter, der er med til at gøre det til noget helt unikt, at sætte tænderne i en af de cypriotiske specialiteter.Én af de mere kendte retter er den grillede halloumi-ost, der er en specialitet, der går igen i rigtig mange af de cypriotiske retter.

Dertil spiller friske fist bestemt også en stor rolle i landets madlavning, hvilket i høj grad skyldes, at der er aldrig er langt til den nærmeste kyst, uanset hvor på Cypern, du befinder dig.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé, at du er villig til at prøve kræfter med diverse madretter, som Cypern er kendt for.

Har du bestilt én af de mange afbudsrejser Cypern i højsæsonen, så skal du selvfølgelig være klar over, at der på de lune sommeraftener er travlt i byens konditorier, der både serverer bagværk og is til de lækkersultne.

Dertil vil du også opleve, at der kan være rift om pladserne på de helt gode restauranter, så du skal være hurtigt ude – og så kan du selvfølgelig heller ikke besøge Cypern uden at smage på de lokale vine og selvfølgelig også den lakridsagtige ouzo.

Hvordan er sæsonerne og vejret på Cypern?

Du kan besøge Cypern hele året rundt, men det er dog primært i sommermånederne, at der for alvor er liv på Cypern.

Her vil du også opleve, at temperaturen når op over 30 grader, og det er selvfølgelig dét, der er med til at trække rigtig mange turister til det lille land – og ofte er det faktisk også i form af Cypern afbudsrejser.

Derfor vil du også opleve at priserne stiger lidt og hotellerne bliver udsolgt, hvorfor du kan forvente mange turister på Cypern fra juni til august.

Vælger du i stedet at søge mod Cypern i foråret eller i efteråret, så kan du forvente en blanding af behageligt vejr, en smuk natur og priser, der generelt er en kende billigere.

Hvis du godt kan lide at udforske dine rejsemål, så kan det være en fordel, at du besøger øen i Middelhavet i løbet forår eller efterår, da temperaturen er mere behagelig.

Dog skal det understreges, at det dog fortsat er varmt nok til, at du kan dase ved enten swimmingpoolen eller på stranden.

Det bør dog også gøres klart, at nogle af hotellerne på Cypern vælger at lukke ned i vintersæsonen.

Her bliver bjergkæden Troodos dog forvandlet til et skisportssted, hvorfor der også er mulighed for at stå på ski på Cypern, hvilket ikke mange er klar over.

Selv i vinterperioden kan du dog forvente relativt høje temperaturer sammenlignet med, hvad der kan forventes i det danske land, da temperaturerne langs kysten ligger et pænt stykke over 10 grader.

Praktiske informationer

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at rejse til Cypern, fordi du finder det store udvalg af afbudsrejser Cypern interessant, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der er en række praktiske informationer, du bør sørge for at undersøge på forhånd.

Des mere velforberedt, du er, når du vælger at tage af sted på ferie, des nemmere bliver det selvfølgelig også at færdes på øen – nedenfor finder du alt nødvendig viden, du skal undersøge på forhånd.

Sprog

I og med, at Cypern er opdelt i to halvdele, så er der også to officielle sprog på Cypern, hvor der nemlig både tales græsk og tyrkisk, alt afhængigt af hvor, du befinder dig på øen.

Dog kan du forvente, at på de mest besøgte destinationer, så vil du kunne finde både engelsk-, fransk- og russisktalende cyprioter.

Valuta

Der kan selvfølgelig betales med Euro på Cypern, da det er den officielle valuta på øen.

Hvis du befinder dig i nogle af de mest turistprægede områder på den velkendte middelhavsø, så skal det dog gøres klart, at du kan betale med betalingskort langt de fleste steder, hvillet tæller butikker, restauranter, hoteller og meget andet.

Visum

Som dansk turist stilles der ikke noget krav til, at der skal søges om et visum, inden du kan få lov til at besøge landet.

Der er mange, der har fået en opfattelse af dette, men det skal dog understreges, at det ikke er noget, der stilles krav til ved indrejse.