Kreta

Voksne
Børn

Hvor vil du rejse hen?

Kreta kan oven i købet også bryste sig af et større antal af små bugter og brede sandstrande, der også er med til at trække rigtig mange ferieglade turister til øen. Kreta den største af de mange græske øer, men er dertil også den femtestørste ø i hele Middelhavet.

Ikke nok med det, så er det også den sydligste af de græske øer i Ægæerhavet, hvilket er garant med høje temperaturer og lækkert vejr.

Øens areal lyder på 8.336 kvadratkilometer, mens indbyggertallet er på ca. 650.000.

Kreta har ikke altid været en del af Grækenland – frem til 1913 var det romere, byzantinere, venetianere og osmannere, der regerede på øen.

Hvorfor skal jeg tage på ferie på Kreta?

På det danske marked kan du finde et stort udbud af afbudsrejser til Kreta, som kan erhverves til gode priser.

Hvis du ikke kender ferieøen, så er det dog heller ikke sikkert, at du ved, hvorfor det lige netop skal være Kreta, der skal være dit næste rejsemål – uanset om du kan finde en god afbudsrejse til Kreta eller ej.

Det handler i høj grad om, at det er en græsk ferieø, der byder på en længere række af skønne ferieområder, der kan damme rammer for en sublim ferie. Find & book rejse med Primo Tours til Kreta. Hvis du besøger Kreta, så er du også sikker på, at du besøger en ferieø med et varmt og solsikkert klima, der også har en skøn natur og dejlige strande.

Det betyder også, at det er et oplagt rejsemål, hvad end du er til en afslappet badeferie eller du foretrækker noget mere aktivitet.

Der er kilometervis af skønne sandstrande, en bjergtagende kløft ved navn Samaria og et utal af spændende seværdigheder fra øens oldtid, som bestemt er nogle helt enestående syn.

Dertil skal det også nævnes, at du kan finde mange lækre ferieområder på den græske ferieø.

Du kan f.eks. vælge at besøge Chania-kysten, der strækker sig hele vejen fra Chania til Kolimbari, hvor du langs den lange kyst vil kunne finde en lang række lækre hoteller og resorts med All Inclusive, men også mindre og hyggelige familiedrevne hoteller såvel som lejelejligheder.

Det er samtidig også her, du finder de bedste strande og et væld af både restauranter og butikker. Uanset hvad du har af præferencer og krav, når du skal på ferie, så er der gode forudsætninger for, at det er noget, som Kreta kan matche.

Det er selvfølgelig også derfor, at det er ét af danskerens absolut foretrukne rejsemål, da det både kan byde på en høj grad af luksus, men der er også mulighed for at finde billige afbudsrejser Kreta, hvis du har et økonomisk gen, der trækker dig i denne retning.

Kreta er – med andre ord – et rejsemål, der tiltrækker alle og enhver.

Særligt kendt for deres strande i særklasse

Hvis du har valgt at se nærmere på Kreta som dit kommende rejsemål og måske også har undersøgt udbuddet af nuværende Kreta afbudsrejser på det danske marked, så er der gode forudsætninger for, at det skyldes, at du har hørt om deres sandstrande, der er intet mindre end vidunderlige.

Der er rigtig mange lækre strande fordelt på hele øen, hvorfor der er et utal af muligheder for at komme til stranden og dase den, men der er særligt to, der slår de andre. Cirka en km. fra Agia Apostoli kan du finde et sted for hele familien.

Det er en strand, der er delt af en lille klippeformation, der er med til at sikre, at der stort set altid er roligt vand, hvilket kan danne rammerne for en dejlig feriedag ved vandet.

Den anden sandstrand er Elafonissi, der er kendt som værende Kretas Maldiverne, da stranden har kridhvidt sand og et væld af små indsøer, hvor vandets temperaturer stiger, som er en spændende oplevelse.

Derfor skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at hvis du finder en afbudsrejse Kreta, der giver dig mulighed for at holde ferie på den græske ferieø, så må du ikke snyde dig selv for at opleve de to sandstrande.

Hvad dette dog også betyder er, at du kan være sikker på, at Kreta er et ideelt valg af feriedestination for dig, der foretrækker blot at kunne koble af og fokusere på afslapning, når du tager på ferie, da det er noget stranden, giver dig glimrende mulighed for.

Kreta er dog også meget andet end blot sol og strand

Langt de fleste af de velkendte feriebyer på Kreta befinder sig primært langs kysten, der starter ved Chania, der også er øens hovedby.

Det er en by, der har rigtig meget at byde på, hvad end du elsker at shoppe, fordybe dig i de kulturelle forskelle eller du derimod ønsker at prøve kræfter med nogle af de lokale delikatesser og specialiteter.

Byen byder både på muséer, arkæologiske udgravninger, markeder, lædergaden og masser af restauranter og caféer.

Der skal dog ikke lægges nogen skjul på, at Kreta samtidig også er et fremragende rejsemål for dig, der gerne vil have en mere fysisk aktiv ferie.

Det er f.eks. umådeligt smukt at tage på en cykeltur rundt på dele af øen, da du kan nyde den skønne natur.

Er du mere til vandaktiviteter, så er en dykkertur i det blå hav bestemt også en oplevelse for livet – særligt hvis du vælger at dykke ned i de mange grotter, som øen gemmer på. Det er dog vigtigt at udstyret er i orden.

Kreta er Grækenlands største ø

Der findes mange græske øer, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at Kreta er den største af de græske øer.

Den tager samtidig også femtepladsen over de største øer i Middelhavet, hvorfor det ikke er en lille ø, der er tale om.

På trods af dette, så er turismen dog en stor del af økonomien for hele øen, hvilket også er ensbetydende med, at du over det hele møder en stor venlighed og gæstfrihed, der er med til at gøre det til et spændende sted at være på ferie.

Det skal dog nævnes, at du ikke behøver at bevæge dig langt fra de traditionelle ferieområder, før du har mulighed for at opleve ægte græsk kultur.

Selvom de lever af turismen på hele øen og derfor også ønsker at tilpasse sig de mange turister, så er det ikke ensbetydende med, at de giver slip på den ægte græske kultur, hvilket bestemt er noget af dét, der er med til at gøre det mere interessant at lægge vejen forbi den græske ferieø, der ligger i det store Middelhav.

Praktisk information

Inden du vælger at rejse til Kreta, så er der en række praktiske informationer, du bør sørge for at undersøge nærmere.

Des mere velforberedt, du er, når du møder op, des nemmere bliver det også at begå dig på øen.

Nedenfor kan du læse mere om blandt andet det talte sprog og den brugte valuta på den græske ferieø.

Sprog

I og med, at Kreta er en del af Grækenland og har været det siden 1913, så er det officielle og dagligt talte sprog på øen naturligvis græsk.

Du kan dog sagens tillade dig at forvente, at du i de mere turistprægede områder vil kunne finde grækere, der er enten eller både engelsk-, fransk- og tysktalende.

Derfor skal du naturligvis heller ikke frygte for, at kommunikation bliver et problem.

Valuta

På lige fod med den resterende del af Grækenland, så er den brugte valuta på Kreta naturligvis Euro.

Derfor kan du med fordel også vælge at hæve kontanter hjemmefra, selvom du dog kan betale med betalingskort langt de fleste steder, hvis du opholder dig i turistområderne.

Ydermere, så er der naturligvis også mulighed for at hæve flere kontanter i automater og hos banker på Kreta.