Rhodos

Voksne
Børn

Øen Rhodos er kendt for rigtig mange ting, men dog særligt for sin gæstfrihed, skønne strande, dejlige byliv og mange seværdigheder. Rhodos er – uden tvivl – en ferieø, der byder på noget for alle og enhver.

Det er selvfølgelig også derfor, at der er mange turister, der hvert år vælger at besøge den græske ferieø, hvis de ønsker at tage på en afslappende ferie.

Det er dog ikke kun almindelige rejser, der afgår til Rhodos, for der er også mulighed for at finde mange afbudsrejser til Rhodos på det danske marked, der giver dig muligheden for at komme ned til varmere himmelstrøg for en sober pris.

Den græske ø er beliggende cirka 500 kilometer fra den græske havneby Piræus.

Det er én af de største og dertil også én af de mest populære græske øer, der har et samlet areal, der lyder på godt og vel 1.400 kvadratmeter.

Det bør desuden også nævnes, at Rhodos er en del af øgruppen Dodekaneserne.

Der er tilmed også en mulighed for at komme til at opleve de store ødelæggelser på øen, der stammer helt tilbage fra 1480, hvor øen blev erobret af osmannerne.

Rhodos kan danne rammerne om en skøn ferie

Rhodos kan bedst beskrives som værende en ø, der byder på en rigtig god kombination af nyt og gammelt.

Ikke nok med, at du kan finde et stort antal gode strande og restauranter, så besidder øen bestemt også et både spændende og pulserende byliv side om side med de smukke middelalderborge og dybe voldgrave, der omgiver den gamle bydel.

Derfor er Rhodos – uden tvivl – også en ferieø, der appellerer til langt de fleste, uanset hvad man har af præferencer.

Den gamle del af Rhodos er ikke blot særdeles charmerende med sine brostensbelagte gader, men det er også et område, der har en sand græsk atmosfære, der gør det spændende at begive sig rundt og studere dette område.

Det skal dog gøres klart, at øen også har en lang række andre spændende oplevelse, som man får rig mulighed for at prøve kræfter med, når man tager på ferie på den græske ferieø, hvad end man foretrækker afslapning, aktivitet eller kultur. Selve byen på Rhodos har også rigtig meget at byde på for samtlige typer af turister.

Hvis du elsker kultur og historie, så kan du med fordel vælge at gå på opdagelse på havnen, hvor du finder antikke vindmøller og i den antikke bydel, hvor du kan få lov til at opleve et væld af historiske monumenter og seværdigheder, der viser den omtumlede tilværelse Rhodos har været udsat for gennem tiderne med erobringen af osmannerne, kampen for frihed og mere.

Hvis det ikke er noget, der tiltaler dig og du i stedet er interesseret i, at kunne dase ved stranden, så er der selvfølgelig også op til flere fine sandstrande, der lokker med krystalklart vand.

Rhodos er også en ø med byliv og en intens puls, der blandt andet byder på gode restauranter, gode muligheder for shopping og selvfølgelig også et livligt natteliv.

Derfor er der også mange unge, der rejser til den græske ferieø, hvis de kan finde en god og billig afbudsrejse Rhodos.

Afbudsrejser til Rhodos – udforsk de mange muligheder

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er Rhodos ikke en helt lille ø, hvilket også betyder, at du kan finde flere byer og områder på øen.

Der er forskel på baggrund af flere punkter fra by til by, hvorfor det naturligvis handler om, at vælge en by, der harmonerer med de tanker, du har gjort dig og de krav, du stiller i denne forbindelse, hvis du har planer om, at skulle bestille én af de mange afbudsrejser Rhodos, der i dag udbydes på det danske marked.

Faliraki tiltrækker mange børnefamilier

Faliraki er et område, der i særdeleshed tiltrækker rigtig mange børnefamilier og særligt dem, der er glade for stand og vand.

Det skyldes blandt andet, at du i Faliraki kan finde Rhodos’ største vandland, der byder på intet mindre end 30 forskellige vandforlystelser, hvilket med garanti vil være et hit hos enhver børnefamilie.

Der er dog også rig mulighed for at gøre brug af stranden i området, der er både indbydende og lavvandet, hvilket er ideelt for børn.

Ialyssos og Ixia byder alt hvad hjertet begærer

Ialyssos og Ixia er begge anerkendte feriebyer, der ligger side om side på Ialyssos-kysten.

I dette område finder du alt hvad hjertet begærer for at kunne holde en lækker badeferie i det græske øhav.

Du kan dase på de lækre strande, spise på de kendte spisesteder og du kan endda også opleve Rhodos’ flotteste solnedgang.

Det bør selvfølgelig også nævnes, at de særlige vindforhold ved stranden betyder, at den bruges af mange til windsurfing på alle tider af året.

Lindos – også kendt som den hvide by

Lindos er en by, der særligt tiltaler dig, der ønsker at nyde både livet og din ferie i både hyggelige, rolige og smukke omgivelser.

Byen er fyldt med hvidkalkede huse med lyseblå tage og en yderst charmerende stemning, der vil skabe rammerne for en helt unik ferie.

Området byder dog også på dejlige strande og et hyggeligt lokalliv.

Der afgår op til flere afbudsrejser Rhodos til dette område, hvorfor du med garanti også har mulighed for at finde én, der tiltaler dig.

Du bør leje en bil og udforske Rhodos

Hvis du har besluttet dig for, at din næste ferie skal gå til Rhodos, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé, at du vælger at leje en bil.

Det giver dig nemlig en lang højere grad af frihed til at køre rundt og udforske ferieøen på egen hånd og dertil også i eget tempo, hvilket er noget, som langt de fleste foretrækker fremfor at være afhængig af offentlig transport, guider eller derimod at skulle køre med busser arrangeret af resort eller hotel.

Hvis I vælger at leje bilen allerede hjemmefra, så er der mulighed for at samle den op i lufthavnen eller derimod få den leveret til dit hotel eller resort.

Derefter er det naturligvis op til dig selv at vurdere, når I ønsker at drage ud på en tur rundt på øen.

Der er rigtig mange seværdigheder og aktiviteter på øen, du kan gøre rundt til, hvilket f.eks. kunne være en tur til den hvide by, Lindos.

Du kan også vælge at besøge Kalitheas Springs, der er et gammelt kurbad, der stammer fra tyrkernes tid på øen.

Book All Inclusive på afbudsrejser Rhodos

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Rhodos bestemt er én af de foretrukne rejsedestinationer for danskerne.

Derfor skal det også gøres klart, at der er mange hoteller og resorts på den populære ferieø, der har valgt at fokusere på All Inclusive-konceptet, som ikke blot danske, men også mange andre europæiske turister er glade for.

Det er også noget, der betyder, at det samlede udbud af rejser til Rhodos med All Inclusive er relativt stort og differentieret.

Hvis du altid har foretrukket at rejse med All Inclusive, så skal du naturligvis ikke være bange for, at du ikke har mulighed for at finde en god rejse med All Inclusive, der afgår til Rhodos og som stemmer overens med dine forskellige krav.

I denne forbindelse bør det desuden også understreges, at der udbydes rigtig mange afbudsrejser til Rhodos med både All Inclusive og med Halvpension, hvorfor du også kan finde en god afbudsrejse Rhodos, hvis du foretrækker All Inclusive eller Halvpension.

Praktisk information til afbudsrejse Rhodos

Inden du rejser til Rhodos og nyder en ferie på en ferieø, der kan bryste sig af, at være et sandt paradis, så er der en række praktiske informationer, du skal have styr på.

Nedenfor kan du læse mere om det officielle og talte sprog på øen, mens du også kan blive klogere på betalingsmuligheder og den brugte valuta på Rhodos.

Læs mere om gode råd til rejsende her

Sprog

Da Rhodos er en del af de græske øer og dermed også er en del af Grækenland, så er det officielle sprog naturligvis græsk, som også er det, der tales til dagligt.

I og med, at der er tale om en ferieø, der i høj grad lever af den turisme, der strømmer gennem landet, så kan du dog sagtens forvente, at langt de fleste kan begå sig på engelsk, når du besøger hoteller, restauranter, butikker, seværdigheder og meget andet rundt omkring på øen.

Valuta

I Grækenland er den brugte valuta Euro og det gør sig også gældende på Rhodos.

Det er en god idé, at du medbringer kontanter hjemmefra, men du vil dog sjældent opleve problemer med at benytte dit betalingskort – oftest er det dog nemmere at betale kontant på restauranter, caféer og deslige.