Alanya

Voksne
Børn

Det betyder både, at du sagtens vil kunne finde en passende rejse for dit vedkommende, men også at der udbydes rigtig mange afbudsrejser til Alanya. I og med, at der findes rigtig mange afbudsrejser Alanya, så er du naturligvis også garanteret, at der er rigtig gode forudsætninger for, at du kan finde en passende én af slagsen for dit vedkommende.

Det bør dog understreges, at det ikke blot er udbuddet af Alanya afbudsrejser, der er stort – det er også noget, der gør sig gældende for efterspørgslen af afbudsrejser Tyrkiet Alanya, hvorfor du bør handle hurtigt, hvis du vil sikre dig en rigtig god afbudsrejse Alanya.

Det naturligvis også ganske forståeligt, da Alanya bedst kan beskrives som værende et paradis, der giver dig muligheden for at slappe af og nyde livet uden bekymringer.

Samtidig kan du dog også være sikker på, at det er nemt at finde en lang række spændende aktiviteter. Derfor er det – uden tvivl – også et rejsemål, der formår at kombinere både et pulserende storbyliv, ferieliv på stranden såvel som et stort antal af gode oplevelser for både små og store.

Alanya byder på lækre strande

Midten af byen deles af en stor klippe, der samtidig også er med til at dele Alanya op i to skønne strandområder, der kan bryste sig af, at strække sig ud fra byens centrum og samtidig også være uhyre imponerende sandstrande, der indbyder til både leg i vandet og afslapning på sandet.

Én af strandene går under navnet Kleopatra, der er kendt for sit fine strand, mens stranden, der befinder sig mod øst er mere børnevenlig, hvilket bør være med i dine overvejelser.

Dog skal der ikke være nogen tvivl om, at begge disse strande kan bryste sig af, at være ideelle, når det kommer til afslapning, mens begge dele også er strande, der befinder sig i den absolutte top blandt danskernes foretrukne strande.

Kleopatra-stranden har desuden fået sit navn, fordi Kejser Marcus Antonius eftersigende skulle have overbragt stranden til Kleopatra i bryllupsgave, da de gæstede Alanya i forbindelse med deres bryllupsrejse.

Hvis du har planer om, at skulle besøge Alanya, så skal det gøres klart, at begge strande er særdeles lækre og dertil også meget indbydende.

Det betyder også, at hvis du f.eks. får tilbuddet om, at få lov til at bestille én af de mange afbudsrejser Alanya All Inclusive, så skal du ikke tøve – det giver dig muligheden for at nyde tiden på stranden, mens du ikke skal tænke på mad og drikke. Andre rejser til Alanya skal dog ikke afholde dig fra at besøge de to strande.

Er det muligt for dig, så er det også anbefalelsesværdigt, at du vælger enten et hotel, resort eller en anden form for indlogering i nærheden af stranden – ikke nok med, at det giver dig en lækker udsigt ud over det blå og klare vand, men samtidig er det også noget, der betyder, at det er nemt for dig at bevæge dig til og fra stranden.

Heldigvis forholder det sig således, at du kan finde rigtig mange forskellige hoteller og andre indlogeringer ved stranden.

Masser af liv ved marinaen

Alanya er også en by, der kan bryste sig af, at byde på en særdeles hyggelig marina, hvor du kan se, at bølgerne skvulper sagte mod de farverige fiskekuttere, der for det meste lægger til i marinaen.

Du finder dog også mondæne sejlbåde og mere luksuriøse motorbåde, der byder på et helt andet niveau af luksus.

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at der altid er en masse liv ved marinaen og derfor er det også et rigtig hyggeligt sted at være.

Ydermere, så er der også altid liv fra morgenstunden, da fiskerne lander nattens fangst, gæsterne på restauranter og caféer nyder deres morgenmad, de første turister begynder at dukke op, for at kunne deltage i diverse bådudflugter og dertil er der også ofte større cruiseskibe, der ligger til ved marinaen i Alanya.

Hvis du lægger vejen forbi marinaen i løbet af morgenstunden, så får du – med garanti – lysten til at tage dagens første dukkert i det klare blå vand. Generelt set, så er Alanya et turistmål, der byder på rigtig meget liv og glade dage, så derfor er det også med god grund, at det er blevet én af de absolut mest anerkendte turistmål blandt danskerne.

Det er dog særligt omkring havnen, at der er liv, da det også er her, du finder de gode restauranter, basargader og strandbarer.

Dertil er de forskellige promenader langs strandene også meget spændende, hvorfor det også er et oplagt område at give et visit.

Du er garanteret en oplevelsesfyldt ferie

Uanset om du har et ønske om blot at kunne ligge på stranden eller ved poolen og nyde det gode vejr, eller du derimod er mere interesseret i, at få lov til at opleve forskellige ting eller deltage i en række aktiviteter, så skal der ikke være nogen tvivl om, at Alanya i Tyrkiet – med stor sandsynlighed – er et rejsemål lige for dig.

Det er nemlig en by, der har rigtig meget at byde på, hvilket gælder i forhold til både gastronomi, kultur, sportslige aktiviteter og andet. Du kan for eksempel starte ferien ud med en spændende rundtur i byen, så du fra starten af ferien får et godt kendskab til både byen og hele området.

Du kan dertil også vælge at besøge ét af de mange lokale markeder, der oftest afholdes i byen, hvor du kan finde alverdens produkter, madretter og andet.

Der er også rigtig mange turister, der vælger at besøge Hammam, der et velkendt, tyrkisk bad, der er indbegrebet af ren og skær selvforkælelse.

Med andre ord, så kan du være sikker på, at Alanya er en by, der byder på attraktiver og oplevelser for enhver.

Der er selvfølgelig også mulighed for at prøve kræfter med mere gængse aktiviteter såsom leje af jetski, speedbåde, vandski og meget andet.

Det er generelt set en by, der drives meget af turismen og derfor er det også noget, der pålægges en høj grad af fokus – og derfor findes der også både mange almindelige afbudsrejser og afbudsrejser All Inclusive Alanya.

Mange forskellige indlogeringsmuligheder i Alanya

Der bør selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange muligheder for indlogering i Alanya.

Det er også noget, der betyder, at du har mulighed for at finde et sted, der tiltaler dig, hvad end du blot foretrækker en almindelig ferielejlighed eller du er interesseret i et større resort, der kan bryste sig af, at udbyde forskellige varianter af afbudsrejser Tyrkiet Alanya All Inclusive – der er nemlig gode forudsætninger for at finde begge dele i Alanya.

Mange af de hoteller og resorts, du kan finde i og omkring området ved Alanya kan bryste sig af, at være meget børnevenlige, så derfor er der også mange danske familier, der vælger at rejse til netop dette område, hvis de skal på ferie.

Hvis du har planer om, at skulle lægge vejen forbi Alanya sammen med din partner og jeres børn, så bør du bestemt vælge at se nærmere på de forskellige Alanya All Inclusive afbudsrejser, da det kan sikre, at dit barn eller børn blot kan hente mad og drikke, når det passer dem.

Praktiske informationer

Når du skal ud og rejse, så er der en række praktiske informationer, du skal tage højde for.

Det er ikke blot noget, der gør sig gældende for Alanya, men generelt set, når du rejser til udlandet. Hvis du skal besøge et land, du endnu ikke har besøgt før, så er det vigtigt, at du vælger at se nærmere på aspekter såsom sprog, valuta, klima og meget andet.

Des mere velforberedt, du er, når du drager på ferie, des bedre vil din ferie – med garanti – også vise sig at blive.

Sprog

Tyrkisk er naturligvis det officielle sprog i Alanya. I denne forbindelse bør det også understreges, at det er begrænset, hvor mange tyrkere, der begår sig fornuftigt på engelsk.

Hvis du besøger nogle af de større og mere velkendte restauranter, seværdigheder og deslige, så er deres engelsk dog oftest fint.

Valuta

Valutaen i Alanya er tyrkiske lira, som det også gør sig gældende for den øvrige del af Tyrkiet. En lira er svarende til cirka 3,2 danske kroner.

Det anbefales, at du hæver kontanter hjemmefra, men dit betalingskort kan dog bruges hos langt de fleste butikker, restauranter, hoteller og meget andet rundt omkring i Alanya.

Læs mere om Tyrkiet her

Vejr og klima

Alanya er beliggende i det område, der bedst kan beskrives som værende den tyrkiske riviera. Det er også et område, der kan bryste sig af et middelhavsklima med både mildt og solrigt vejr.

Den varmeste måned i området er august, hvor de gennemsnitlige temperaturer kan lyde på helt op til 27 grader.