Dubai

Voksne
Børn

Du skal ikke være i tvivl om, at Dubai – med garanti – vil komme til at feje benene væk under dig. Det er en by, hvor der altid tilstræbes intet mindre end perfektion, uanset om der er tale om bygninger, monumenter eller noget helt tredje. Derfor er dette også stedet, hvor du kan opleve enorme skyskrabere, marinaer med luksusyachter, kunstige øer og lækre restauranter – og det hele er dagligdag i dette eksklusive område, der bugner af såvel luksus som elegance.

Én ting er, at du kommer til at være omgivet af luksus i al den tid, du befinder dig i Dubai, men ikke nok med det, så er det også noget, du vil kunne mærke allerede på turen derned. Flyveturen har en varighed på cirka 6 timer, hvilket er svarende til den samme flyvetid som til De Kanariske Øer. Hvis du har et ønske om, at kunne rejse til Dubai, men mener, det er for dyrt, så kan du med fordel vælge at holde øje med de mange afbudsrejser til Dubai, der udbydes.

Der er forskellige bydele i Dubai

Noget af det, der er med til at understrege, at Dubai er noget, der er helt specielt og som du ganske enkelt ikke vil opleve andre steder er, at der findes intet mindre end 4 centrummer, der er beliggende i seks forskellige bydele. Den del af byen, der kaldes for Dubai Downton er en særdeles moderne bydel, hvor du vil kunne finde en stor del af dét, der i dag forbindes med Dubai. Bydelen kendt som Dubai Downton finder du selvfølgelig lige midt i hjertet af Dubai.

I samme område vil du også kunne finde en lang række af de største seværdigheder i Dubai, som for alvor har været med til at sætte byen på verdenskortet. Dertil vil du også kunne finde det nybyggede kvarter, der går under navnet Dubai Al Barsha. Du vil dog også kunne besøge Bur Dubai, der er en ældre del af Dubai, hvor der er mere roligt og en højere grad af fokus på kultur. I dette område vil du også kunne besøge Dubai Museum, der viser udviklingen af byen.

Hvis du gerne vil kunne kombinere din ferie i Dubai med en badeferie, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal sørge for at indlogere dig i nærheden af eller som minimum besøge Dubai Jumeirah Beach, hvor du ogsp vil kunne finde Wild Wadi Water Park. Er du til et mere roligt strandparadis, så kan du i stedet vælge at besøge Dubai Jebel Ali, der ligger ved siden af den fine golfbane og den palmeformede ø, Palm Jumeirah, der huser nogle af områdets mest luksuriøse hoteller.

Dubai er et paradis for shoppere

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Dubai er et sandt paradis for dig, der elsker at shoppe. Det skyldes selvfølgelig i høj grad, at shopping i Dubai vil kunne slå det absolut meste. Du har mulighed for at handle alskens typer af mærkevarer, tasker, ure og elektronik, da det er noget, der kan findes i et stort udvalg. Desuden skal det nævnes at Dubai kan bryste sig af, at være centrum for guldhandel og guldprisen ligger på ca. det halve i forhold til Danmark.

Hvis en stor del af årsagen til, at det netop er Dubai, der er et rejsemål, du ønsker at besøge er, at du gerne vil shoppe, så skal det naturligvis understreges, at det ikke er alle dele af Dubai, der giver dig muligheden for at shoppe løs i eksklusive butikker. Hvis du bestiller en afbudsrejse til Dubai, så vil du selvfølgelig kunne spare penge på selve rejsen, hvilket er noget, der er ensbetydende med, at du har flere penge til shopping – og derfor bør du også overveje én af de mange afbudsrejser Dubai.

Mange muligheder for sport i Dubai

Det skal også gøres klart, at det er oplagt, at du vælger at lægge vejen forbi Dubai, hvis du er glad for en sportsligt aktivt ferie, men det er dog i særdeleshed, hvis du er glad for golf, at du definitivt vil komme til at trives i Dubai. I denne forbindelse skal det selvfølgelig nævnes, at golfbanerne i Dubai ikke er for nybegyndere, men er du mere garvet, så vil du finder banerne blandt det ypperste, du kommer til at prøve – og i meget luksuriøse omgivelser.

Hvis du ikke er synderligt meget til golf, så er det ikke ensbetydende med, at du skal droppe din afbudsrejse Dubai – der er nemlig også mange andre aktiviteter, du kan prøve kræfter med. Du kan f.eks. vælge at besøge Ski Dubai, der er beliggende i Mall of the Emirates, hvor du kan stå på ski indendørs på hele 5 skibakker, hvor den længste er hele 400 meter. Du kan dertil også tage på ørkensafari, dyrke vandsport eller derimod prøve kræfter med noget helt tredje.

Dubai byder på helt fantastiske hoteller

Langt de fleste danskere, der har gået med drømmen om, at rejse afsted til Dubai har med garanti undersøgt de mange hoteller, der kan findes i området. I denne forbindelse har de med garanti også fundet ud af, at de er intet mindre end i sin helt egen klasse. Derfor kan du også være sikker på, at der er tale om både luksus og elegance, hvis du vælger at indlogere dig på et hotel i Dubai – men oftest er det dog også noget, du kan mærke på deres priser.

Hvis du ikke ønsker at gå på kompromis med dit valg, så vil du blandt andet kunne finde det yderst luksuriøse hotel, Atlantis the Palm, der er beliggende på den kunstige ø, Palm Jumeirah. På dette hotel finder du både Mellemøstens største vandpark såvel som eget delfinarium, men samtidig vil du også kunne finde et større udvalg af hoteller og resorts, der befinder sig i et prisleje, der er en kende nemmere at have med at gøre for den almene danske turist.

Hvad skal jeg opleve i Dubai?

Du er med garanti ikke i tvivl om, at hvis du bestiller en Dubai afbudrejse, så bestiller du samtidig også en rejse, der giver dig adgang til en lang række forskellige oplevelser, så derfor bør du bestemt også gøre dig selv den tjeneste, at se nærmere på de mange Dubai afbudsrejser, der kan findes på det danske marked. Du vil dermed kunne give dig en oplevelse og en ferie, der sent vil gå i glemmebogen – uanset om du bestiller en afbudsrejse eller en ordinær rejse.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at hvis du skal på ferie i Dubai, så kommer man ikke uden om et besøg i Burj Khalifa, der er den absolut største attraktion i Dubai. Det er 828 meter højt tårn med en platform på 124. etage, hvor du kan nyde udsigten over hele byen. Indgangen til tårnet er via Dubai Mall, der faktisk kan bryste sig af, at være en attraktion i sig selv, da det er verdens største shoppingcenter med intet mindre end 1.200 butikker.

I selvsamme bygning finder du oven i købet også Dubai Aquarium såvel som en kæmpe skøjtebane, hvor du kan stå på skøjter hele året rundt. Dubai Fountain er desuden også én af de helt store attraktioner i Dubai, som mange turister vælger at svinge forbi i løbet af aftenen, hvor du kan se det skyde vandstråler op i 150 meters højde. Både Burj Khalifa og Dubai Fountain er naturligvis at finde i bydelen Downtown Dubai, hvor du også finder mange eksklusive butikker.

Langt de fleste danskere har også hørt om Burj Al Arab, der også kaldes for Sejlet. Det er verdens eneste 7-stjernede hotel, der samtidig også kan bryste sig af, at være ét af verdens højeste højhuse, da det måler hele 332 meter i højden. Vælger du at besøge hotellets bar, så får du en imponerende udsigt over “The World”, der er intet mindre end 300 kunstige øer lavet som verdenskortet. Burj Al Arab ligger lige ved siden af Wild Wadi Water Park, der kan besøges i samme ombæring.

Praktiske informationer

Inden du vælger at rejse til Dubai, så er der naturligvis en række praktiske informationer, du skal have styr på. Du gør klogt i, at læse nærmere om det talte sprog i området, hvilken valuta, der bruges og lignende praktiske informationer. Det kan du dog heldigvis blive klogere på nedenfor.

Sprog

Dubai er en del af De Forenede Arabiske Emirater, hvor det officielle sprog er arabisk. I modsætning til hvad mange tror, så skal det dog gøres klart, at det i Dubai faktisk er helt uden problemer at komme omkring med engelsk, da langt de fleste folk i Dubai mestre det engelske sprog på ganske fornem vis – særligt dem, der ofte har kundekontakt.

Valuta

Den brugte valuta i Dubai kaldes for Dirham (AED). 1 dirham er svarende til cirka halvanden dansk krone. Du kan dog bruge alle former for betalingskort i Dubai, mens der også er adgang til hæveautomater i massevis. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at betaling ikke bliver et problem for dig.