Tripbuddy er en guide til afbudsrejser

Voksne
Børn

Hvor vil du rejse hen?

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at den overvejende årsag til, at mange danskere vælger at bestille en afbudsrejse er, at priserne for sådanne rejser i nogle tilfælde er reduceret på markant vis. Derfor er det bestemt heller ikke nogen vanskelighed at finde en billig afbudsrejse, der afgår til en destination, der harmonerer med dine krav og præferencer.

I denne forbindelse bør det dog gøres klart, at de billigste afbudsrejser dog kræver, at du er i stand til at pakke kufferten på kort tid, da afgang oftest er inden for et par dage eller en uges tid – i nogle tilfælde blot timer. Hvis du er interesseret i, at finde én af de billigste afbudsrejser, så skal du derfor også være villig til at rejse kort tid efter dette.

Hvis prisen er afgørende for, hvorvidt du ender med at rejse på ferie eller ej, så er afbudsrejser billige som skabt for dig. Det gør sig gældende, hvad end du har intentioner om, at skulle rejse til varmere himmelstrøg, at du ser frem til en uge på pisterne eller du derimod altid har drømt om, at kunne sejle rundt med et stort krydstogtskib i en uges tid.

Det er dog ikke til at komme udenom, at afbudsrejser er noget, der er en svær størrelse. Der er mange aspekter, du skal være opmærksom på og der er også mange faldgruber. Derfor skal du også være opmærksom på, hvor du vælger at bestille billig afbudsrejser, hvis du har et ønske om, at kunne sikre dig, at du faktisk ender med en spændende ferie.

Gode råd til dig, der søger billige afbudsrejser

Som der tidligere er givet udtryk for, så er det typisk folk, der har et ønske om, at kunne spare penge på deres ferie, der vælger at holde øjnene åbne for afbudsrejser af forskellig karakter. Selvom udbuddet af afbudsrejser er mere begrænset, så betyder det bestemt ikke, at du blot skal tage til takke med en vilkårlig rejse til en vilkårlig destination.

Derfor skal det også gøres klart, at der findes en række gode råd, du kan benytte dig af, hvis du har planer om, at skulle bestille én af de mange billig rejser afbudsrejser, du kan finde på det danske marked det meste af året. Hvis du har overvejet at bestille en afbudsrejse, så er det derfor også en rigtig god idé, at du følger godt med nedenfor.

Sørg altid for at søge alternativer

Des bredere, du er villig til at søge, des flere muligheder bliver du også præsenteret for. Derfor er det også en god idé, at du søger meget og med udgangspunkt i forskellige afrejsedatoer, destinationer, rejselængder og meget andet. Hvis du er villig til at søge meget bredt, så vil du selvfølgelig også opleve, at du bliver præsenteret for et rigtigt stor udbud.

Hvis du er villig til at koge det helt ned til blot en afrejsedato (måske er du endda fleksibel på dette punkt), så kan det meget vel hænde, at du får øjnene op for rejsemål, du ellers ikke vil have haft med i dine overvejelser. Det er også noget, der betyder, at det er en rigtig god idé, at du altid sørger for at søge efter mange forskellige alternativer.

Det bør desuden også nævnes, at det er en fordel, at du er fleksibel hvad angår lufthavne. Det skyldes, at der kan være mange penge at spare ved at rejse fra en alternativ lufthavn, selvom den er beliggende en kende længere væk fra din bopæl end den, du oprindeligt havde tiltænkt at rejse fra. Des flere lufthavne, du vil inkludere, des større er udvalget.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at det i høj grad er de store lufthavne, der ofte tilbyder de billige charterrejser, eftersom det er nemmere at disponere flyene her. Hvad end du leder efter en billig afbudsrejse all inclusive eller du er mere åben for din kommende rejse, så bør du være åben over for valget af din kommende rejse.

Du kan spare penge ved at vælge en uspecificeret rejse

Hvis du blot har et ønske om, at kunne rejse afsted til varme himmelstrøg og ikke stiller synderligt mange andre krav end dette, så skal det gøres klart, at du har mulighed for at spare rigtig mange penge ved at vælge en uspecificeret rejse. Her overlader du ganske vidst nogle aspekter af ferien til tilfældighederne, men besparelsen kan være markant.

Det betyder også, at du kan risikere, at du havner på et relativt simpelt hotel eller hostel, men du kan dog også være heldig, at du ender med at bo på et 4-stjernet hotel, der byder på et væld af faciliteter. Hvis du ønsker at være herre over samtlige aspekter af din rejse, så er det selvfølgelig ikke en uspecificeret rejse, du skal vælge at gå på jagt efter.

Ydermere, så bør det også nævnes, at hvis du rejser med børn, så bør du vælge en specificeret afbudsrejse, så du kan vælge et børnevenligt familiehotel. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at sikre dig, at du bliver placeret på et hotel, der er roligt og fredligt, da der ikke er børn tilstede – ellers kan en uspecificeret rejse være en rigtig god idé.

Afbudsrejser til populære rejsemål er dyrere

Der findes selvfølgelig nogle rejsemål, der er mere populære end andre. Det er også noget, du skal inddrage i dine overvejelser, hvis du har planer om at bestille en afbudsrejse. Hvis du vælger ét af de mere populære rejsemål, så skal det også gøres klart, at der vil være en større efterspørgsel på de populære rejsemål og det får priserne til at stige.

Har du et ønske om, at kunne sikre dig, at du ender med at bestille den billigst mulige afbudsrejse, så skal det bestemt gøres klart, at det er vigtigt, at du forsøger at undgå de populære destinationer. Hvis du vover at gå mod strømmen, så bør du vælge de rejsemål fra, som alle taler om i år og i stedet satse på et utraditionelt og mindre populært rejsemål.

Dette er desuden noget, der gør sig gældende, hvad end du er interesseret i, at finde de billigste afbudsrejser all inclusive eller du derimod blot leder bredt efter en række billige rejser afbudsrejser. Det skal dog gøres klart, at der findes flere feriesteder med f.eks. all inclusive eller halvpension i eller i nærheden af de mere populære destinationer.

Forsøg at rejse, når ingen andre gør det

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig gode forudsætninger for at spare penge, hvis du vælger at rejse, når ingen andre gør det. Hvis du har børn i skolealderen, så kan det selvfølgelig være vanskeligt at rejse uden for skolernes ferier, medmindre du er villig til at pille dine børn ud af skolen på et tidspunkt hvor, de ikke har officiel ferie.

Hvis du har mindre børn under skolealderen, hvis du rejser uden børn eller har voksne børn, der skal med på ferie, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at undgå både skoleferier og helligdagsferier. De laveste priser på ferie (og herunder også afbudsrejser) findes nemlig oftest både før og efter skoleferier, hvilket kan give markant besparelser.

Dertil skal det også nævnes, at du har mulighed for at finde billige rejser i følgende perioder, hvad end du leder efter billig afbudsrejser all inclusive, en skiafbudsrejse eller noget helt tredje; fra nytår og frem til vinterferien, maj og juni frem til Skt. Hans, i slutningen af august og starten af september såvel som sidste uge i november og frem til jul.

Ydermere, så skal det også nævnes, at det ikke er noget, der blot gør sig gældende, hvad end, du har planer om, at bestille en afbudsrejse eller derimod en traditionel rejse, du selv har sammensat. Det betyder også, at du altid skal forsøge at rejse, når der ikke er andre, der rejser, da der er mange penge at spare på denne måde.

Har du mulighed for at rejse med kort varsel?

Der er mange, der tror, at afbudsrejser kun kan bestilles med få dages varsel. Det bør dog gøres klart, at det ikke forholder sig således. Dog er der mange fordele ved at rejse med kort varsel, så hvis det er noget, du har mulighed for at gøre, så bør du have det med i dine overvejelser, eftersom du har mulighed for at spare rigtig mange penge.

Det betyder også, at hvis ikke du er begrænset til én bestemt uge eller at du skal kunne rejse på en bestemt dag, så kan der være fordele forbundet med at slå koldt vand i blodet. De billigste afbudsrejser finder du ofte ved at vente indtil enten få dage eller uger inden for – dog gør det ikke den store forskel, hvis du vælger at bestille i højsæsonen.

Hvis du allerede har pakket tasken og er klar til at rejse, så er det en klar fordel at bestille rejse med kort varsel. Ikke nok med, at du har mulighed for at spare mange penge, så er det også noget, der giver dig en følelse impulsivitet, hvilket bestemt kan være med til at gøre din ferie mere intens og spændende, hvis ikke du er meget ordensmenneske.

Hvor går de billige afbudsrejser oftest hen?

Det bør understreges, at der ikke findes særlige destinationer, som alle billige afbudsrejser går hen. Dog skal det gøres klart, at der findes en række destinationer og lande, der er mere populære end andre, hvilket naturligvis også er noget, der er ensbetydende med, at du oftere har mulighed for at finde afbudsrejser med afgang til disse rejsemål.

Hvis der er tale om charterferie, så er der oftest tale om populære lande såsom GrækenlandTyrkiet og Spanien, der – uden tvivl – er blandt de mest populære rejsemål for danskerne. Dertil er der dog ofte også mulighed for at finde en længere række af afbudsrejser til Thailand, Malta, Cypern, Italien og mange, mange andre lande hele verden over.

Dog skal der ikke lægges skjul på, at det særligt er de mere populære rejsemål, der afbestilles rejser til. Samtidig skal det også nævnes, at der ofte også udbydes mange rejser til disse destinationer, så derfor er der også bedre forudsætninger for, at der er overskydende plads, som du har mulighed for at bestille til markant bedre priser.

Mere specifikt, så er der tale om destinationer som Mallorca, Malaga, Kreta, Rhodos, Alanya, Antalaya og lignende, der er blandt de mest populære rejsemål – og derfor er det også her, du kan forvente, at du har mulighed for at finde både gode og selvfølgelig også billige afbudsrejser til. Der kan findes rejser med både halvpension, all inclusive osv.

Ikke alle afbudsrejser er deciderede afbud

I dag er det kun mellem 2 og 3 procent af alle afbudsrejser, der udbydes på det danske marked, der reelt set skyldes, at der er tale om et afbud. I stedet er der tale om et samlet udtryk, der egentlig bedst kan betegnes som et begreb, der dækker over både sidesteøjeblikspladser, restpladser og selvfølgelig også deciderede afbudsrejser efter afbud.

Årsagen til, at det netop er dette udtryk, der bruges er, at det i høj grad er dét udtryk, som danskerne har valgt at tage til sig. Du kan dog være sikker på, at langt de fleste rejser, der bliver solgt og markedsført som værende afbudsrejser kan bryste sig af, at være markant billigere end de mange andre rejser, der bliver solgt af de mange rejseselskaber.

Hvis der er tale om en rejse, der er blevet meldt afbud på i sidste øjeblik, så er der dog gode forudsætninger for, at prisen er blevet presset helt i bund sammenlignet med, at der er tale om en restplads til en rejse, der afgår om et par uger. Som der tidligere er givet udtryk for, så er der bestemt også fordele ved at turde, at vente til sidste øjeblik.