Portugal

Voksne
Børn

Hvor vil du rejse hen?

Afbudsrejser til Portugal

Portugal er ikke en nær så populær feriedestination blandt danskerne, som det f.eks. gør sig gældende for SpanienItalienGrækenland og Tyrkiet.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er et formidabelt rejsemål, som mange danskere hvert år vælger at besøge – og det er bestemt også med god grund.

Portugal er nemlig en feriedestination, der byder på alt lige fra nogle af Europas absolut bedste strande til spændende seværdigheder og naturoplevelser.

Portugal bryste sig af, at være Sydeuropas port mod Atlanterhavet.

Det er en beliggenhed, der er med til at gøre, at landet får en meget unik natur, der bestemt ikke kan sammenlignes med den danske.

Det er blandt andet muligt for dig at slappe af på én af de mange hvide sandstrande (sandstrandene i Algarve er faktisk blevet kåret som værende Europas absolut bedste), mens du også kan opleve fuld rekreation og mange enestående naturscener.

Portugal er en republik, der er at finde på Den Iberiske Halvø.

Landet byder ikke blot på en lang række mulige rejsemål på deres fastland, da Portugal desuden også byder på de to yderst skønne og dertil også populære øgrupper, Azorerne og Madeira.

Portugal har altid været historisk kendt som værende en søfartsnation, men i dag skal det gøres klart, at store dele af landet også lever af den store grad af turisme – det er særligt nær Algarve på grund af deres strande.

I Portugal får du meget ferie for pengene

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at du har mulighed for at få rigtig meget ferie for pengene, hvis du beslutter dig for at lægge vejen forbi Portugal.

Faktisk forholder det sig således, at du får så meget kvalitet for pengene, at de er blevet kåret til dét land i Europa, hvor du får mest value for money af Lonely Planet.

Derfor er det også et oplagt rejsemål for dig, der har et ønske om, at kunne komme afsted på en lækker ferie, men helst til et relativt sobert beløb.

Portugal er et land, der ikke blot har formidable sandstrande, men som samtidig også byder på både kultur, golf, gode vine, gastronomi og meget, meget mere, der har dét tilfælles, at kvaliteten er i top og prisen samtidig er helt i bund.

Det er også ensbetydende med, at du med garanti ikke kommer til at kede dig, hvis du vælger at din kommende ferie skal foregå i Portugal.

Der skal ikke lægges skjul på, at Portugal er et land for dig, der ønsker at forkæle krop og sjæl. Ydermere, så er de gode priser på rejserne til landet også blot ensbetydende med, at de mange afbudsrejser til Portugal vil komme til at give dig endnu mere value for money.

Det er med garanti også af denne årsag, at der er flere og flere danskere, der er begyndt at få øjnene op for det Sydeuropæiske lande – og den stigende efterspørgsel på rejser til landet har desuden også betydet, at udvalget er blevet større og det betyder også flere afbudsrejser Portugal.

Sol og sommer – hele året rundt

Som følge af landets placering, der gør, at de majestætiske bjerge møder Atlanterhavet på én breddegrad, så er du garanteret, at der er sol og sommer hele året rundt i Portugal.

Derfor er det også et perfekt valg for dig, der ikke kan få nok af solen, men det er dog også værd at se nærmere på en afbudsrejse Portugal, hvis du har et ønske om, at kunne slippe afsted på en lækker ferie i det kedelige efterår eller den kolde vinter, der ofte præget det danske land. Det skal naturligvis også gøres klart, at det er et land, der tilbyder en helt unik kombination af frodigt bjergliv og et stort antal skønne sandstrande, hvilket du ikke har mulighed for at finde synderligt mange andre steder, medmindre du er villig til at rejse i markant længere tid – og dertil også betale en del mere for det.

Hvis du vælger at besøge Portugal, så kan du være sikker på, at det er en ferie, der vil byde på en unik kombination af afslapning og eventyr.

Der bør dog ikke lægges skjul på, at hvis du gerne vil have mest muligt ud af din ferie til Portugal, så bør du have Algarve med i dine overvejelse, da du – som sagt – kan finde Europas absolut bedste strande i dette område.

Kysten er mere solrig end, du kender det fra Californien, hvorfor den er perfekt til en vaskeægte bade- og afslapningsferie.

Dertil er der dog ikke langt fra de andre store oplevelser, som landet har at byde på, hvorfor du er sikret en oplevelsesrig tur.

Alt fra uforglemmelig naturoplevelser til storbyliv

Lidt ud for kysten finder du Azorerne.

Det er en ø-gruppe, der af flere omgang er blevet kåret som værende én af de smukkeste og mest besøgsværdige ø-grupper i hele Europa.

Det er et sted, der særligt er kendt for den frodige natur, der dannes af en blanding af de smukke bakkedale, dybe vulkankrater, varme kilder, de barske kystlinjer såvel som det turkisblå hav, der omringer hele ø-gruppen.

Derfor kan du også opleve uforglemmelige naturoplevelse på Azorerne.

Det er dog langt fra det eneste, du bydes på i Portugal, da det også er et land, der er besøget værd for dig, der i stedet er mere til pulserende rytmer, farvestrålende pladser og storbylivet – i et sådant tilfælde bør du lægge vejen forbi enten Oporto eller Lissabon.

Det er begge storbyer, der byder på et moderne multietnisk byliv, der kombinerer sirlige søjlegange, royale kongeslotte og skæve brosten med moderne butikker, restauranter, hoteller og meget andet. Du får muligheden for at suge livet i de maleriske bydele til dig, hvilket er noget, der i særdeleshed gør sig gældende for Lissabon, der byder på et stort antal af velrenommerede restauranter, moderigtige butikker såvel som et utal af multietniske og traditionelle markedspladser.

I dag er der mange danskere, der vælger at besøge Lissabon, som hele tiden bliver en mere og mere populær storby for europæere, der foretrækker storbylivet, når de tager afsted på ferie.

Smag på landets velkendte portvine

Det er selvfølgelig heller ikke til at komme udenom, at Portugal også er et land, der i høj grad er kendt for produktion af portvin.

Hvis det er noget, der har din interesse, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er besøget værd, at tage forbi Douro-dalen, hvor du kan besøge en lang række hyggelige vingårde og i samme ombæring også få lov til at smage på nogle af landets lækre og verdensberømte portvine, som i dag sælges til vinforhandlere rundt i hele verden. Dette er noget, der gøres meget ud af hos de mange vingårde, hvilket også er noget, der betyder, at du har mulighed for at deltage i hyggelige og uformelle vinsmagninger, men det kan dog også kombineres med gourmetbesøg og mere formelle smagninger.

Mange af de landlige vingårde er beliggende i naturrige og smukke omgivelser, der selvfølgelig er med til at gøre dit besøg i Douro-dalen endnu mere interessant, da du får mulighed for at nyde den smukke natur.

Portugal har i mange år været kendt for deres portvin fra Douro-dalen, hvor uret tikker en kende langsommere og hvor du virkelig får mulighed for at slappe af i de idylliske omgivelser.

Du kan læne dig tilbage, nyde synet af de mange vinstokke og tage et sip af din portvin.

Hvis du for alvor har behov for at komme væk fra det hele og blot nyde stilheden, roen og idyllen, så er der ikke nogen tvivl om, Douro er et godt sted at få ladet batterierne op til hverdagen.

Går der mange afbudsrejser til Portugal?

Som der tidligere er givet udtryk for, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at Portugal ikke er et nær så populært valg for de danske rejsende som det gør sig gældende for f.eks. Spanien eller Grækenland.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du har rig mulighed for at finde en god afbudsrejse til Portugal blandt det store udbud af afbudsrejser Portugal – uanset om du ønsker at besøge Douro-dalen, Algarve-kysten eller du i stedet vil besøge Lissabons gader.

Læs mere om gode råd til rejsende her

Praktisk information for rejsende til Portugal

Der er flere ting, der skal være styr på inden, du vælger at rejse til Portugal.

Der er en række praktiske informationer, du bør sørge for at læse op på inden, du beslutter dig for at rejse afsted, da du vil opleve, at du får en markant bedre ferie i det portugisiske land, hvis du sørger for at være velforberedt hvad angår aspekter såsom vejr og klima, valuta og det talte sprog i landet.

Sprog

Der tales naturligvis portugisisk i hele Portugal. Det er et sprog, der minder en del om spansk, men dog alligevel skiller sig ud.

Der tales dog engelsk i store dele af Portugal og særligt i de turistprægede områder.

Vejr og klima

Som der tidligere er givet udtryk for, så er du garanteret, at der er sol og sommer hele året rundt i Portugal.

Derfor er det heller ikke nødvendigt at pakke lange bukser og den store sweater.

Valuta

Portugal gør brug af euroen, så derfor er det også euro, du skal ned i banken efter. Du kan dog bruge betalingskort langt de fleste steder i landet.

Læs mere på www.visitportugal.com