Fuerteventura

Voksne
Børn

Hvor vil du rejse hen?

Det er naturligvis også ganske forståeligt, at der er mange danske turister, der vælger at gøre dette. På Fuerteventura ligger der nemlig nogle af Europas absolut bedste strande. Det er blandt andet noget, der handler om, at sandet på disse strande minder om, at de unikke og skønne sandstrande, du finder i Caribien, men flyveturen fra Danmark til Fuerteventura er markant kortere – og samtidig kan du også være sikker på, at det er billigere end en tur til Caribien.

Fuerteventura kan desuden bryste sig af, at være den næststørste af De Kanariske Øer – størrelsesmæssigt er øen kun overgået af Tenerife, der også er et uhyre velkendt rejsemål blandt danskerne. Mere specifikt, så har den en størrelse, der er svarende til cirka 3 gange størrelsen af Bornholm. Hvis du længe har drømt om, at kunne besøge de lækre sandstrande på Fuerteventura, så bør du bestemt vælge at se nærmere på de mange afbudsrejser Fuerteventura.

Kendt for deres kridhvide sandstrande

De Kanariske Øer tiltrækker hvert år mange danskere såvel som turister fra hele verden over, hvilket i høj grad er noget, der handler om, at de har nogle af skønneste strande i hele Europa. Det skal dog gøres klart, at du kan være sikker på, at du finder de absolut bedste strande på De Kanariske Øer på Fuerteventura. Hvis du elsker at dase ved en lækker sandstrand og bade i det klare badevande, så er Fuerteventura – uden tvivl – et oplagt rejsemål for netop dig.

Hvis du drømmer om, at kunne have en afslappende strandferie, så bør du selvfølgelig vælge Fuerteventura. Som der er givet udtryk for ovenfor, så er det en ø, der er cirka tre gange så stor som Bornholm, men på trods af dette, så har øen faktisk intet mindre end 152 strande, hvorfor du kan være sikker på, at du altid er i nærheden af en skøn sandstrand. I denne forbindelse skal det også nævnes, at 50% af hele den sydlige kystlinje er dækket af sandstrand.

Et væld af spændende aktiviteter

Hvis du vælger at holde ferie på Fuerteventura, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du også kommer til at afholde en ferie, hvor du har mulighed for at prøve kræfter med og deltage i et væld af aktiviteter. Det er selvfølgelig også noget, der betyder, at du aldrig kommer til at kede dig, hvis du tager på ferie på Fuerteventura – uanset om du vælger at rejse afsted med en gruppe af venner, sammen med hele familien eller du blot vil have en rolig ferie med kæresten.

Du har blandt andet mulighed for at tage på en vandretur rundt på øen, hvor du dermed også har rig mulighed for at opleve den skønne natur og suge de mange indtryk til dig. Er du mere til cyklen, så kan du flere steder leje billige mountainbikes, som du kan cykle rundt på den unikke ø på. De mange sandstrande byder også på et utal af aktiviteter, hvilket bl.a. inkluderer leje af jetski, men øen er dog også kendt for sine gode forhold til både kite- og windsurfing.

Det skal naturligvis også nævnes, at du har mere end rig mulighed for at prøve kræfter med et stort antal af andre former for aktiviteter. Som det er nævnt ovenfor, så er der både mulighed for at dyrke flere former for vandsportsaktiviteter langs de skønne sandstrande, mens der ligeledes også er mulighed for at holde dig beskæftiget med aktiviteter, der inkluderer både tennis, dykning, fodbold, snorkling, minigolf, ridning og meget, meget mere.

Også mange attraktioner og seværdigheder

Der er naturligvis også mange andre muligheder, hvilket også er ensbetydende med, at du ikke skal føle dig forpligtet til enten at skulle dase den af på stranden eller derimod at skulle være fysisk aktiv. Fuerteventura er nemlig også en ø, der byder på et stort antal af attraktioner og oplevelser for folk i alle aldre og som passer til samtlige præferencer. Det er f.eks. uhyre hyggeligt at besøge nogle af de autentiske landsbyer, hvor du kan komme helt tæt på det lokale liv.

Der er desuden også rigtig mange turister på øen, der vælger at besøge den velkendte søløve-ø, Lobos, hvor der altid er garanti for, at du kan se en masse søløver, der enten ligger og slappe af eller svømmer rundt i vandet, der omringer øen. Hvis dette ikke er nok, så kan du også besøge naboøen Lanzarote, der også har rigtig meget at byde på. Fuerteventura er desuden hjemsted for Oasis Park, der er en dyrepark med blandt andet søløver og rovfugleshows.

Mange rejser til Fuerteventura for at spille golf

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes rigtig mange danskere, der hvert år rejser til Fuerteventura for at holde ferie – det er der også tidligere givet udtryk for. Der er mange af disse, der vælger at bestille én af de utallige afbudsrejser til Fuerteventura, der i dag udbydes på det danske marked, men der er dog også nogle, der er interesseret i nogle mere specifikke rejser, fordi de har udset sig den spanske ø med henblik på et specifikt formål.

Der er nemlig rigtig mange, der besøger den spanske ferieø for at spille golf. Der er op til flere golfbaner på øen, hvorfor du også har mulighed for at prøve kræfter med forskellige baner, så det ikke er den samme bane, der skal gennemspilles igen og igen. Mere specifikt, så byder Fuerteventura på intet mindre end tre rigtig gode baner, der byder på huller, der kan udfordrer enhver, så du skal ikke være bange for, at du ikke bliver udfordret på banerne.

To af øens bedste golfbaner finder du i nærheden af Caleta de Fueste, der ligeledes også er ét af de mest populære ferieområder på den spanske ferieø. Disse to golfbaner er meget forskellige, hvorfor du selvfølgelig kan være sikker på, at det er en unik oplevelse at spille på begge baner, inden du rejser hjem igen, hvis du er en hyppig golfspiller. Det anbefales, at du vælger at bestille starttider hjemmefra, da det giver dig et større udvalg af starttider at vælge mellem.

Mange lækre restauranter og spisesteder

Som det også gør sig gældende for rigtig mange andre spanske ferieområder, så har du naturligvis mere end rig mulighed for at finde frem til et utal af lækre restauranter og spisesteder på den spanske ferieø. På Fuerteventura finder du nemlig et væld af restauranter, der både serverer internationale retter såvel som et udvalg af spanske samt lokale retter og specialiteter. De mange restauranter varierer meget i forhold til den prisklasse, du kan forvente.

Du finder mange af restauranterne i byområderne, men dog er der også mange muligheder for at finde lækre spisesteder langs strandpromenaden. Hvad dette betyder er dog, at det altid er nemt at finde en restaurant, hvor du både kan få noget lækkert at spise og hvor du ikke skal gemmes væk i en afkrog af restauranten, fordi der ikke helt er plads nok. Der er altid mulighed for at finde et godt sted at spise, når du besøger øen – morgen, middag samt aften.

Praktisk information

Hvis du endnu ikke har besøgt Fuerteventura eller én af de andre øer, der udgør øgruppen De Kanariske Øer, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at forberede dig hjemmefra. Der findes en række praktiske aspekter, du bør læse op på, så du er velforberedt, når du lander på den spanske ferieø. Det er med til at sikre, at du har nemmere ved at undgå uheldige og uforudsete situationer, mens du også har bedre forudsætninger for at få en rigtig god ferie:

  • Sprog: Det officielle sprog på Fuerteventura er naturligvis spansk. Det er dog et meget turistpræget område, så derfor vil du også kunne forvente, at langt de fleste begår sig ganske fint på engelsk. Derfor kan du også sagtens snakke engelsk på hoteller og restauranter såvel som i øens mange butikker.
  • Valuta: Euro er den brugte valuta på Fuerteventura. Du bør medbringe kontanter hjemmefra, men løber du tør, så kan du både hæve kontanter i automater i byerne, mens der selvfølgelig også er mulighed for at gøre brug af dit betalingskort hos langt de fleste butikker, restauranter, hoteller og så videre.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen mellem Danmark og Fuerteventura (De Kanariske Øer) lyder på -1 time, så husk derfor at stille uret en time tilbage, når du lander med flyet.
  • Flyvetid: Den specifikke flyvetid afhænger af, hvor i landet, du flyver fra, men oftest vil den dog lyde på cirka 5 timer. Der er afgange til Fuerteventura fra samtlige, større lufthavne i Danmark.