Tripbuddy er en guide til afbudsrejser

Voksne
Børn

Drømmer du om, at rejse afsted på skiferie? Hvis ja, så bør du være opmærksom på, at andres afbestillinger kan komme dig til gode. Det betyder nemlig oftest, at rejserne bliver udbudt som afbudsrejser, der er billigere end de traditionelle rejser. Derfor er det også en god idé, at du vælger at se nærmere på de mange skiferie afbudsrejser.

Det er ikke noget nyt fænomen, men er derimod noget, der har eksisteret i mange år. Både danske og udenlandske skirejsebureauer modtager hvert år et større antal afbud fra øvrige gæster, der alligevel ikke har lyst eller mulighed for at tage afsted på deres ellers planlagte skirejse. Den selvsamme rejse udbydes derefter som en skiferie afbudsrejse.

Hvis du er hurtig til at pakke skitøjet og tage skiene på nakken, så kan sådanne afbudsrejser skiferie, der først afbestilles af den oprindelige aftager af ferien og efterfølgende bestilles i sidste øjeblik af dig eller en anden, gøre det markant billigere at komme på skiferie – uanset skiferien går til Østrig, Italien, Norge eller en helt fjerde destination.

Er der forskel på afbudsrejser og restpladser til ski?

Har du søgt efter ski afbudsrejser, så har du med garanti også stødt på begrebet skiferie restpladser. Det skyldes, at der er mange afbudsrejser skiferie, der sælges under dette navn, men som reelt set er tilbageværende skirejser, der endnu ikke er blevet solgt og derfor er blevet sat til salg som en Last Minute-rejse, der kan købes med en stor rabat.

Som udgangspunkt, så er der ikke nogen forskel på en restplads og en afbudsrejse. Forskellen er blot, at der i det ene tilfælde er blevet afbestilt en ferie, der allerede er blevet bestilt, mens der i det andet scenarie er tale om en rejse, der sælges til en reduceret pris, da alternativet for rejsearrangøren ellers er, at de brænder inde med usolgte rejser.

Hvad begge dele har til fælles er, at du sjældent har mulighed for at bestemme, hvor din skiferie reelt set går hen. Til gengæld kan du være heldig, at du får en skiferie til en yderst attraktiv pris. Det er der mange danskere, der har fået øjnene op for, hvilket også er årsagen til, at mange danskere leder efter spændende, potentielle afbudsrejser skiferie.

Hvornår er skiafbudsrejser billigst?

Som det gør sig gældende for øvrige former for afbudsrejser, så er en skiafbudsrejse naturligvis billigst at bestille i ugen og dagene op til afgang. Det skyldes, at des tættere, du kommer på afrejsedato, des mere desperate vil de forskellige rejsearrangører også være efter, at komme af med både deres afbestilte og usolgte rejser og pladser.

Det er også ensbetydende med, at du har mulighed for at opnå særdeles store besparelser, hvis du er villig til at vente til sidste øjeblik. Det er dog ikke til at komme udenom, at det også er noget, der er med til at minimere udvalget af både destinationer, hoteller og rejsemuligheder. Hvis det er fint med dig, så bør du selvfølgelig vælge at vente.

Dertil bør det også nævnes, at der i praksis ikke findes nogen fast grænse for, hvor tidligt, du kan booke en afbudsrejse til din ferie. Derfor har du reelt set også mulighed for at finde afbudsrejser med afrejse om lang tid – sådanne rejser vil dog ikke være i nærheden af, at kunne give dig de samme priser, som hvis du er villig til at vente til få dage før afgang.

På trods af, at afbudsrejser ski ikke er synderligt billige, hvis de bestilles i god tid, så skal det nævnes, at det er en god idé, at du holder øje med udvalget. Du vil kunne se, at udvalget tyndes ud i takt med, at der er højsæson for denne type af rejser, hvorfor du bør trække den længst muligt, men ikke vente med at bestille til alle de gode rejser er væk.

Kan det betale sig at bestille en afbudsrejse til skiferien?

Hvert år er der rigtig mange danskere, der bestiller skirejser afbudsrejser. Det er dog langt fra alle, der kan se fidusen i dette, da du ikke er herre over samtlige aspekter af ferien, hvilket inkluderer alt fra destination til hotel. Derfor skal der heller ikke lægges skjul på, at det i høj grad er prisen, der er afgørende for mange af dem, der vælger afbudsrejser.

Det betyder også, at hvis du hovedsageligt tænker i kroner og ører, så er der ofte rigtig mange penge at spare, hvis du vælger at købe skiferie på afbud – særligt hvis der er tale om ét af de mange Last Minute-tilbud, der ofte kan findes fra diverse arrangører. Igen skal det nævnes, at der er mange penge at spare, hvis du er villig til at vente til sidste minut.

Afbudsrejser ski – Vær opmærksom på det begrænsede udbud

Hvis du vælger at bestille din skiferie i form af en afbudsrejse, så skal du være opmærksom på, at dine muligheder for frit at vælge destination, indkvartering og transport er begrænset. Derfor vil du også opleve, at det sjældent er de mest attraktive hoteller og skiområder, der udbydes flest afbudsrejser til – og sådan har det bestemt altid været.

Dog skal det understreges, at du sommetider kan være heldig, at nogen har været nødsaget til at afbestille deres rejse, hvilket giver dig muligheden for at komme afsted til en reduceret pris. Hos de meget eftertragtede steder er arrangørerne dog godt klar over, at folk er villige til at betale mere, hvis priserne ikke vil være nær så reducerede.

I hvilken uge er der flest ski afbudsrejser?

Som udgangspunkt, så er der selvfølgelig flest afbudsrejser til skiferie i uge 7. Det skyldes, at det er skolernes vinterferie og derfor bestilles der også markant flest skiferie i denne uge, hvilket også er ensbetydende med, at der er mange, der ender med at skulle afbestille deres ferie, fordi de ikke har mulighed for at tage af sted alligevel.

Dog skal det understreges, at der også er mange om buddet, hvorfor du kan være sikker på, at de spændende rejser meget hurtigt bliver snuppet – hvis du gør dig forhåbninger om, at kunne finde en afbudsrejse skiferie i uge 7, så er det også essentielt, at du er hurtig på tasterne, da du ellers kan risikere at den bliver snuppet for næsen af dig.

Hvis du gerne vil afsted til Alperne eller nordpå til Norge eller Sverige, så er det dog ikke i uge 7, at det hverken er nemmest eller billigst for dig at finde en afbudsrejse ski. Efterspørgslen på gode tilbud er – som sagt – stor i denne periode, hvorfor du også kan være sikker på, at rejserne hurtigt afsættes og oftest også uden markante rabatter.

Hvis din kalender tillader det, så har du langt bedre forudsætninger for at finde en god afbudsrejse i uge 2, uge 3, uge 4 eller uge 5. I denne periode er udbuddet ganske acceptabelt, mens efterspørgslen også er mere begrænset, da det befinder sig uden for skolernes vinterferie. Samtidig er der også god sne og fin plads på pisterne i disse uger.

Kom på skiferie for et begrænset budget med en afbudsrejse

Hvis du gerne vil på skiferie, men har et relativt begrænset budget, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du er bedst tjent ved at finde en afbudsrejse. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der mulighed for at opnå store besparelser ved at vælge denne løsning sammenlignet med at booke en ganske almindelig skiferie til fuld pris.

I denne forbindelse skal det gøres klart, at du har mulighed for at opnå yderligere besparelse ved at bestille en skiferie, der ligger uden for de primære højsæsoner. Som der er angivet ovenfor, så er det særligt i uge 7, at der er stor efterspørgsel på skiferier, da det er skolernes vinterferie og mange derfor vælger at rejse i netop denne uge.

Det betyder også, at hvis du har mulighed for at rejse uden for sæson, så er det en rigtig god idé. Udbuddet af rejser en kende mindre, men oftest er priserne markant bedre. Sørg dog for, at du vælger en periode, hvor der er god sne, så du ikke får en kedelig skiferie, hvad end du får den til en god pris eller ej – tjek derfor altid op på dette på forhånd.

Lavere priser medfører også et mere begrænset udbud

Hvis du vælger at lede blandt de mange afbudsrejser, der udbydes på det danske marked af såvel danske som udenlandske rejsearrangører, så vil du – med garanti – finde ud af, at der er mindre udbud af rejser i lavsæsonen, mens laveres priser desuden også er noget, der vil være med til at medføre et mere begrænset udbud af rejser.

Er du ganske tilfreds med et mere begrænset udbud mod, at du kan spare en del penge, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du skal holde øje med interessante afbudsrejser. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du er i stand til at pakke skitøjet og smide skiene over nakken i løbet af kort tid, så du hurtigt kan komme afsted på ferie.

Hvilke destinationer findes der skiafbudsrejser til?

Der er mulighed for at finde skiafbudsrejser til rigtig mange destinationer. Det betyder også, at hvad end du har præferencer for Østrig, Italien, Norge, Sverige eller et helt femte sted, så vil du – med stor sandsynlighed – kunne finde frem til enten et større eller mindre udbud af afbudsrejser, der afgår til lige netop dén destination.

Hvad end du er interesseret i, at besøge ét af de mange populære italienske skisportssteder som eksempelvis Livigno, Canazei, Passo Tonale, Cervinia eller Sestriere, eller du derimod vil foretrække, at kunne lægge vejen forbi f.eks. Val Thorens, Alpe d’Huez, Avoriaz, Val d’Isère og Tignes i Frankrig, så finder du med garanti noget, der falder i din smag.

Er du til enten Trysil, Wagrain eller en helt tredje destination, så findes der også afbudsrejser hertil. De mange destinationer, der er nævnt før, er blandt de mest populære hos de danske skientusiaster, men der findes dog også afbudsrejser, der afgår til mindre kendte destinationer, hvilket giver dig mulighed for at spare rigtig mange penge.

Har du meget fokus på det økonomiske aspekt, så kan du vælge at undersøge, Passo Tonale i Italien, Maria Alm i Østrig, Berchtesgaden i Tyskland, Beitostølen i Norge, Valmorel i Frankrig eller Lindvallen i Sverige. Dette er en række mindre kendte destinationer, der dog fortsat er tilpas populære blandt danskerne til, at der kan findes afbudsferier.

Har du fokus på en populær destination eller en billig skiferie?

Hvis du har intentioner om, at skulle bestille en skiferie i form af en afbudsrejse, så bliver processen meget nemmere af, at du sørger for at overveje, hvorvidt du har fokus på at komme afsted til en populær destination eller det derimod er vigtigere for dig at kunne holde prisen i bund, så du dermed kan komme afsted på en rigtig billig skiferie.

Det er naturligvis meget forskelligt fra person til person hvad, de mener er det vigtigste. Der er mange, der er interesseret i, at komme afsted til en populær destination, fordi de har hørt godt om den. Andre er mere interesseret i, at score en billig skiferie, hvilket betyder, at deres fokus er et helt andet sted end dem, der har fokus på destination.

De største besparelser opnås ved Last Minute-rejser

Hvis du ønsker at opnå de største besparelser, så skal du selvfølgelig fokusere på at vælge Last Minute-rejserne. Des tættere, du er på afrejsedato, des mere interesseret er rejsearrangørerne naturligvis også i, at komme af med deres sidste pladser på deres mange rejser, hvilket også vil betyde, at priserne vil være presset helt og aldeles i bund.

Er du tålmodig og kan du slå koldt vand i blodet, så kan du reelt set vælge at vente med at bestille din ferie til blot få dage inden afgang. Det skal dog gøres klart, at du også skal sikre dig, at de gode tilbud ikke bliver snuppet, fordi du har for meget fokus på det økonomiske aspekt – også selvom det kan virke appellerende at vente til prisen er helt i bund.