Afbudsrejser kør selv

Hvert år er der mange danskere, der vælger at tage på en såkaldt kør-selv-ferie. Der er mange årsager til, at danskerne vælger denne form for ferie i stedet for at flyve, sejle eller noget helt tredje når de kigger på afbudsrejser. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det er noget, der i høj grad handler om, at du kan tage det i dit eget tempo, mens du også er sikret, at alle døre står åbne i forhold til indlogering, rejsemål og aktiviteter, hvis du vælger at køre selv i stedet for at rejse med fly el.lign.

Hvis du vælger at tage på kør-selv-ferie, så kan du også være sikker på, at du har friheden til at køre hen hvor, du har lyst. Du har ikke rigtigt nogle begrænsninger, hvilket også er den hovedsagelige årsag til, at du bestemt bør vælge at have bilen med i dine overvejelser, hvis du sidder midt i dine ferieovervejelser og planlægning af selvsamme. Mere specifikt, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at have de mange afbudsrejser kør selv med i dine overvejelser.

Ikke nok med, at det er noget, der giver dig rig mulighed for frit at vælge den endelige destination, så kan du passende gøre stop undervejs, mens du samtidig også har bilen med, så det er markant nemmere for dig at opleve og besøge seværdigheder, prøve diverse aktiviteter og deslige, fordi du blot kan køre rundt. Derfor bør du bestemt også have med i dine overvejelser, om det er en form for transport og ferie, der tiltaler dig og den resterende del af familien.

Du har mange muligheder for indlogering

Du har selvfølgelig også op til flere muligheder, hvis du vælger at køre i egen bil, da du både kan vælge at indlogere dig på en campingplads, du kan leje en ferielejlighed eller du kan i stedet vælge blot at booke et værelse på et hotel. Hvis du enten vælger den første eller sidstnævnte løsning, så har du rig mulighed for at vælge indlogering med enten halvpension eller All Inclusive, hvis det er noget, du foretrækker frem for blot at have et sted, hvor du kan overnatte.

Hvis du rejser med børn, så er det en god idé, at du ser nærmere på muligheden for at bestille f.eks. et hotelværelse, et værelse på et resort eller derimod et såkaldt Mobile Home. I denne forbindelse er det desuden også en oplagt idé, at du sørger for at vælge et sted med adgang til swimmingpools og andre aktiviteter. Dertil er det også med til at gøre din ferie mere bekvem, hvis du vælger All Inclusive, da børnene dermed blot kan hente mad og drikke i en poolbar.

Rejser du derimod uden børn, så kan ferie gøres markant mere interessant, hvis du undlader at begrænse dig til blot et rejsemål. Det er nemlig en oplagt idé, at du eller I udnytter det faktum, at det er en kør-selv-ferie, da det er ensbetydende med, at det er nemt at køre fra destination til destination. Der er rigtig mange danskere, der hvert år vælger denne løsning, men det er dog svært at kombinere dette med at skulle bestille kør selv ferie afbudsrejser.

Populære destinationer for kør-selv-ferier

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du har rig mange muligheder, når det kommer til at skulle tage afsted på en kør-selv-ferie. Der er dog en række destinationer, der er en kende mere appellerende og samtidig også mere populære blandt danskerne, der vælger at hoppe i bilen og køre afsted. Det har også resulteret i, at udbuddet af kør selv afbudsrejser er blevet forøget i løbet af de seneste par år, da denne type ferier er blevet endnu mere populære.

Ydermere, så er det også meget forskelligt for folk, hvorvidt de foretrækker at besøge et Sydeuropæisk land med blå himmel og høj varme, at besøge en kulturel og historisk storby eller derimod noget helt tredje. I denne forbindelse er det naturligvis vigtigt, at du sørge for at vælge en destination, der appellerer til dig. Nedenfor har du mulighed for at læse mere om en række af de mere populære destinationer for danskere, der vælger at tage af sted på kør-selv-ferie.

Italien

Der er mange danskere, der vælger Italien til deres kør-selv-ferie. Det skyldes, at du er garanteret godt vejr og lækre strande, men der er desuden ikke helt så langt til Italien som de andre destinationer, der også er populære. Du har mulighed for at indlogere dig på en hyggelig campingplads eller på et luksuriøst hotel, men fælles for begge dele er, at rejse derned er en oplevelse i sig selv, da den byder på skiftende landskaber og mange oplagte stop undervejs.

Frankrig

Der er også mange, der vælger at tage bilen, hvis de har et ønske om, at kunne besøge Frankrig. Det er land, der både byder på familievenlige campingpladser, hvor der er lækre swimmingpools og mulighed for All Inclusive. Det er dog også en mulighed at besøge de naturskønne omgivelser, de kulturrige byer og samtidig også forkæle dig selv med smagfulde vine og det delikate franske køkken. Dertil har de også en række særdeles lækre sandstrande i hele landet.

Kroatien

Selvom langt hovedparten af kør-selv-ferierne afgår til Frankrig og Italien, så skal der selvfølgelig ikke lægges skjul på, at der også er et utal af andre muligheder. Der er f.eks. også mange, der vælger at køre til Kroatien, hvor du har mulighed for at opleve de indbydende kyststrækninger, der blandt andet byder på lækre strande og smukt, blåt vand. Samtidig har Kroatien også rigtig mange seværdigheder og aktiviteter at byde på, hvorfor der er noget for enhver.

Spanien

Hvis du er villig til en længere køretur, så er der også mulighed for at køre til Spanien, hvilket der også er mange danskere, der gør. I denne forbindelse er det dog anbefalelsesværdigt, at du vælger at tage ét eller flere stop undervejs. Vælger du at køre til Spanien, så har du rig mulighed for at opleve lækre sandstrande, smage på udsøgt tapas og generelt set blot nyde din ferie. Dog skal det understreges, at det er en markant længere køretur.

Gode råd til kør-selv-ferien

Inden du tager afsted på en kør-selv-ferie, hvad end det er på egen hånd, sammen med en partner, en gruppe venner eller derimod sammen med familien, så er der naturligvis en række forbehold, du skal sørge for at tage stilling til på forhånd. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for alt lige fra pakning af kufferter og tasker til hvor lange stræk, det er planen, at den respektive rejse skal tilbagelægges i, og hvorvidt der skal være pauser og overnatninger.

Dertil skal det bestemt også gøres klart, at du sørger for at nyde turen undervejs, da det er én af de særlige fordele ved at køre selv, da du selv kan planlægge ruten og bestemme hvor, du ønsker at stoppe, om du vil se nogle seværdigheder undervejs eller noget helt tredje. Der er – desværre – rigtig mange danskere, der ender med at glemme dette, fordi de har travlt med at komme frem til den endelige destination, men det er dog ikke idéen med at køre selv.

Inden du kører afsted

Ikke nok med, at du sørger for, at det hele er pakket ned, så du ikke ender med at glemme noget, så er det bestemt også vigtigt, at du bruger lidt tid på at tjekke bilen inden, du tager afsted. Det er f.eks. særdeles vigtigt, at du ikke kører afsted, inden du har tjekket dæktrykket i forhold til vægten af din bagage, hvilket bestemt er noget af det vigtigste, at skulle tjekke op på, hvis du har planer om, at skulle køre på ferie til f.eks. et sted i Sydeuropa i din egen bil.

Dertil er det også vigtigt, at du sørger for at tjekke op på, om du har nok sprinklervæske på bilen og selvfølgelig også at vinduesviskerne er i god stand, selvom du helst gerne skulle bruge dem mindst muligt, når du kører på ferie. Hertil er det bestemt også en særligt god idé, at du allerede på forhånd sørger for at undersøge, hvorvidt du kommer ud for, at skulle betale vejafgifter, brobetaling eller der derimod vil forekomme andre lignende udgifter på din kør-selv-ferie.

Undervejs på rejsen

Der er mange aspekter, der bør overvejes, hvis du rejser med bil. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det særligt er noget, der gør sig gældende, hvis du rejser med børn, da det er en rigtig god idé, at sikre, at dit barn eller dine børn har en form for underholdning med i bilen. Ved at medbringe noget, som barnet eller børnene kan bruge til at fornøje sig med undervejs, så har du naturligvis mere ro til at fokusere på at køre bil og finde vej til rejsemålet.

Du har mange muligheder i denne sammenhæng, så det bør bestemt ikke være noget, der er et problem. Du kan med fordel vælge at medbringe en tablet-pc med film, TV-serier og spil, hvilket med garanti kan give underholdning til rigtig mange timer. Ydermere, så er det dog også en god idé, at medbringe både snacks og drikkevarer, så det ikke er noget, der er behov for at gøre stop for hele tiden, mens det selvfølgelig også er noget, der er med til at beskæftige børnene.

Vær opmærksom på diverse regler

Det er vigtigt, at du sørger for at tjekke, om der findes nogle specifikke regler, du skal tage hensyn til, hvis du skal på kør-selv-ferie. Der stilles f.eks. krav til, at du har en gul vest i bilen i Italien, Spanien, Portugal og Østrig, mens der er steder i Tyskland, hvor de kræver, at du har et miljømærkat på bilen. Dertil er der også steder i Frankrig, hvor der stilles krav til, at du har en alkoholtester i din bil. Det er sådanne ting, du skal sørge for at undersøge på forhånd.

Hvad koster det at tage på kør-selv-ferie?

Der er selvfølgelig rigtig mange danskere, der vælger at køre på ferie i deres egen bil, fordi det giver dem muligheden for at spare flybilletten. Det er dog vigtigt, at du regner på det, hvis du har planer om, at gøre det med henblik på at spare penge, da du selvfølgelig også skal bruge penge på brændstof, mad og deslige undervejs – er det en meget lang køretur, så kan der samtidig også være behov for, at du tager enten én eller flere overnatninger på vej til rejsemålet.

Hvis du har modet på det, så kan du selvfølgelig hurtigt lave en beregning på hvor meget, det kommer til at koste dig, hvis blot du har kendskab til, hvor langt bilen kører på literen og hvor lang turen er. I mange tilfælde er der naturligvis mulighed for at spare penge ved at køre selv, men det skal dog gøres klart, at der sommetider også er mulighed for at spare mange penge på flybilletter, hvis du skal afsted uden for højsæson eller du er heldig af finde nogle afbestillinger.

Endvidere, så skal det også gøres klart, at der skal betales motorvejsafgift i en længere række af europæiske lande, hvilket blandt andet inkluderer både Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland – og det er selvfølgelig også noget, der skal være med i dine beregninger. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at du har mulighed for at spare penge på selve opholdet, hvis du vælger at se bestille én af de mange afbudsrejser kør selv, du finder på det danske marked.

Hvad dette betyder er også, at det kan være svært at give et bestemt svar på, om du kan spare penge ved at køre selv eller du i stedet har bedre mulighed for at spare penge, hvis du i stedet vælger at rejse med f.eks. fly, båd eller bus. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der er mange danskere, der vælger at køre selv, fordi det er noget, der kan spares mange penge ved at gøre, så derfor er det bestemt også en mulighed, men du bør dog altid regne lidt på det.

Tripbuddy / Afbudsrejser kør selv