5 anderledes måder at overnatte på, på bilferien med billig billeje i Danmark
5 anderledes måder at overnatte på, på bilferien med billig billeje i Danmark

Vejret er godt, og sommeren er godt i gang. Vi giver dig derfor fem tips til anderledes måder, du kan overnatte på, når du er på bilferie i Danmark. 

Der findes ingen bedre måde at se Danmark på end på en bilferie. I dag er det ovenikøbet blevet både nemt og billigt at leje biler, så selvom du ikke selv ejer en bil, er der ingen undskyldning for ikke at tage på bilferie. Med biludlejningsportaler som https://goautos.dk/billeje/, er det supernemt at finde de bedste tilbud på billeje, som via deres søgemaskine giver adgang til lejebiler fra de største biludlejningsfirmaer som Hertz, Avis, Budget m.fl. Priserne er også inklusive kilometerforbrug og forsikring på de fleste destinationer og gratis afbestilling op til 48 timer før afhentning. 

Men hvor skal man egentlig overnatte, hvis man vil have en anderledes oplevelse på sin biltur i Danmark? Vi giver dig her fem tips til spændende steder, du kan tilbringe natten.

Et fængslende ophold i Horsens Statsfængsel

Nej, du behøver ikke bekymre dig om medfanger eller en diæt på vand og brød. Til gengæld kan du få en meget anderledes oplevelse i bygningerne, som fungerede som fængsel fra 1853 til 2006. I dag er fængslet nemlig indrettet til kulturanstalt og museum og har blandt andet lagt rammer til koncerter med Rasmus Seebach og Metallica. Desuden er det altså muligt at tilbringe en frivillig nat i en af fængslets 22 celler, som har bevaret deres oprindelige fængselsstemning med skriveborde, håndvaske og stole. Hver celle har plads til mellem en og fire personer og på gangene er der nyindrettede toilet- og badfaciliteter. I fælleskøkkenet kan man spise sammen, og aftenen kan tilbringes i det hyggelige sofaområde, som har de originale sofaer tilbage fra dengang, fængslet var i brug. 

Fængsel

Sov hos hajerne i Kattegatcentret

At tilbringe natten sammen med en flok hajer er nok ikke det bedst sælgende marketingsslogan for en ferie, men i det her tilfælde er det altså både spændende og risikofrit. Fra Horsens er der blot en kort tur i bil, hvad enten det er din egen eller en lejebil, til Kattegatcentret i Grenaa. Her tilbyder centret en pakke, “Zzzzov med hajerne for familier”, hvor familien kan få et indblik i hajernes liv, herunder blandt andet deres sovevaner. Familien kan opleve dissekering af blæksprutter, som bliver fodret til de store hajer, mens man selv kan få lov til at håndfodre de mindre hajer og andre af dyrene i centret. Aftenen slutter af med, at I går til ro ved siden af eller under hajerne og finder ud af, hvordan hajer egentlig sover.

Heste- og prærievognsudlejning

Det er selvfølgelig anbefalingsværdigt ifølge https://www.travelmarket.dk/blog/ at leje en bil og køre Danmark rundt, og det gælder også for fyn. Der er ikke meget ”Vilde Vesten” over Danmark men Sydfyn er dog en undtagelse. Her kan du give lejebilen en lille pause og ty til en anden type lejevogn. Sydfyns Heste- og Prærievognsudlejning ligger i nærheden af Skårup, og her kan man tilbringe en lille ferie i en af deres autentiske prærievogne. Hver vogn er indrettet med toilet, et lille køkken, et spise-/soveafsnit med gaskøleskab, gasblus, håndvask og køkkenudstyr. Der kan sove i alt fem personer i vognen i de fire dertil indrettede køjer samt på en ekstra madras. Man kan enten tage på en af de to turforslag, som ligger i vognen, eller man kan køre på kryds og tværs mellem de seks nærliggende lejrpladser, som er indrettet til formålet.

Dus med dyrene i Givskud Zoo

I Givskud Zoo i Jylland har I mulighed for at få en vild oplevelse på nærmeste hold af dyrene på savannen. I kan nemlig købe en overnatningspakke, hvor I med naboer som næsehorn og giraffer, kan opleve zooen på en helt ny måde. Familien kan selv medbringe mad og lave den over åben ild på lejrens bålplads, ligesom der på forhånd kan bestilles snobrød, popcorn og mariekiks, som kan ristes over bålet som en hyggelig aftensnack. Man sover i dertil indrettede safaritelte, der udover sengeudstyr indeholder køleskab med udstyr, toiletter samt udendørs brusebad.

Givskud Zoo

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre åbnede første gang landsbydørene i 1964, så måske har du allerede oplevet det fantastiske spring tilbage i tiden. Lejren indeholder en jernalderlandsby ved navn ”Lethra” med fire konstruerede gårde, en konstrueret boplads, ”Athra”, fra Jægerstenalderen, konstruerede landbohuse fra 1800-tallet samt en boplads fra vikingetiden. Her kan familier bo fra en weekend op til en uge i en af de rekonstruerede perioder af Danmarkshistorien. Her lærer man om fortiden, deltager i de gamle håndværk og oplever, hvordan hverdagen var for en familie i Vikingetiden, Jernalderen eller 1800-tallet. Som viking kan man blandt andet få en tur med vikingeskibet, med hestevogn og lave mad over bålet. 

Som sagt er der ingen undskyldning for ikke at tage på bilferie i Danmark, fordi det er blevet så nemt og billigt at lejebil. Så lej bilen, pak kufferten og oplev nogle af de sjove og spændende måder at overnatte på i Danmark.