Thailand

Voksne
Børn

Thailand er et skønt og afslappende rejsemål, der hvert år tiltrækker rigtig mange turister fra hele verden. Der er også mange danskere, der sætter sig på flyet mod Thailand, men det er som oftest i vinterperioden, at det thailandske land lokker med både skønne sandstrande og det krystalklare badevand. Der er tilmed mange danske turister, der er heldige at finde en god afbudsrejse til øer i Thailand, der betyder, at de ender med at spare mange penge på deres ferie.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at det er et land, der har meget mere at byde på end blot lækre sandstrande og indbydende badevand, for du kan nemlig være sikker på, at Thailand også gemmer på et væld af eksotiske og unikke oplevelser, hvad end det er besøg ved ét af deres smukke templer, en tur med en ægte tuk-tuk i Bangkok eller om du derimod vil forsøge dig med bambusrafting. Thailand er også et meget spirituelt og kulturet sted, som er meget unikt.

Det er desuden også i Thailand, at du får mulighed for enten at spille på nogle af verdens fineste golfbaner eller derimod at få nogle af de bedste dykkeroplevelser, som verden har at byde på. Ydermere, så skal der heller ikke lægges skjul på, at det kan være interessant at besøge de farvestrålende markeder, hvor du både finder et utal af madboder, der giver dig mulighed for at prøve nye madretter og samtidig et utal af muligheder for at shoppe løs.

Mange danskere tager en afbudsrejse til Thailand

Der er rigtig mange forskellige kendetegn ved Thailand, hvilket også er ensbetydende med, at der er mange forskellige årsager til, at danskerne vælger at tage på ferie i Thailand. Du har blandt andet rig mulighed for at opleve sprudlende byliv, tropiske strande og unikke, gyldne templer. Derfor er det bestemt heller ikke uden grund, at det er netop Thailand, der er blevet én af de mest populære rejsemål blandt danskerne, der vælger at tage den lange rejse til Asien.

I og med, at landet har høje temperaturer året rundt, så er Thailand også en oplagt destination i de årstider, der normalvis forbindes med vinter og lave temperaturer her i Danmark. Dertil skal det også gøres klart, at landet har et stort areal, hvor du altså kan finde både storbyer med et pulserende liv og storslåede naturoplevelser inkl. vild jungle og eksotiske kyststrækninger samt afskærmede øer – det er en helt særlig dynamik mellem det urbane og det rurale.

Hvis du har fundet en lækker afbudsrejse Thailand blandt de mange afbudsrejser Thailand, der udbydes på det danske marked, så er der en række praktiske ting, du skal have styr på inden, du rejser afsted på din Thailand afbudsrejse. Ved indrejse skal du kunne finde en hjemrejsebillet i paskontrollen, mens der også stilles krav til, at du har et turistvisa, hvis du skal opholde dig mere end 30 dage i landet. Dit pas bør også have mere end 6 måneder til udløbsdato.

Mange attraktioner i Thailand

Hvis du har set nærmere på de mange afbudsrejser til Thailand, du har mulighed for at finde på det danske marked, så har du med garanti også en interesse i, at finde ud af, hvilke attraktioner, du har mulighed for at opleve, hvis du vælger at lægge vejen forbi det asiatiske land. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Thailand er et land, der bugner med sprudlende markeder, smukke dale og buddhistiske templer, hvorfor der er mere end nok attraktioner i landet.

De mange attraktioner ligger spredt rundt i hele landet, men hvis du besøger Bangkok, så bør du gøre dig selv den tjeneste at besøge Chatuchak-markedet, der er ét af verdens største markeder med både mad, kunst og loppefund, mens det du dog også bør besge både Khlong San og nattemarkedet Talad Rot Fai. Foruden de interessante markeder, så bør du også besøge templet Wat Pho, der er kendt for dens majestætiske og guldbelagte statue af guden Buddha.

Det er dog ikke kun i Bangkok, at du har mulighed for at finde et væld af spændende attraktioner og oplevelser, da det f.eks. også er noget, der gør sig gældende for tempelbyen Chiang Mai. Det er en by, hvor du vil opleve, at Buddhas ånd er til stede på meget markant vis, da det er en by med mange templer, som giver dig rig mulighed for at få et meget ekstensivt indblik i det spirituelle liv, mens du også Buddhismen og de de tilhørende ritualer i de mange templer.

Hvis du derimod primært har lyst til at rejse til Thailand, fordi du altid har drømt om at opleve deres lækre sandstrande og det krystalklare vand, så er Phuket – uden tvivl – et oplagt rejsemål for dig. Det er dog ikke kun muligheder for at dase og bade, du finder her, eftersom der er også er rig mulighed for enten at snorkle eller sejle i deres unikke taxabåde. Samtidig besøges Phuket også af mange unge mennesker, da byen har et meget rigt natteliv.

Udvid din gastronomisk horisont med thailandsk mad og drikke

Hvis du skal besøge Thailand, så er det naturligvis også anbefalelsesværdigt, at du prøver kræfter med det thailandske køkken for at udvide din gastronomiske horisont. Fundamentet for det thailandske køkken udgøres selvfølgelig af ris eller nudler, men dertil er der bestemt også skruet op for aromaerne og de gode råvarer. Derfor vil du også opleve, at det thailandske køkken byder på farverige retter og intense smagsnuancer, uanset hvilken del af Thailand, du besøger.

Der findes naturligvis Thailand afbudsrejser, der afgår til et resort med All Inclusive, men hvis ikke dette er tilfældet for netop dén rejse, du har valgt, så bør du prøve kræfter med alt lige fra de fornemme restauranter til det thailandske gadekøkken, da du alle steder er sikret en unik og uovertruffen madoplevelse. Du skal selvfølgelig hverken snyde dig selv for at smage på Tom Yum Gung, Pad Thau eller Som Tam, der er nogle af de mest populære thailandske retter.

Uanset om du besøger en fornem restaurant eller du derimod ønsker at nyde maden fra et thailandsk gadekøkken, så er det vigtigt, at du er på vagt i forhold til de lokale standarder, når det kommer til krydderier og brug af chili i maden. I Thailand er de nemlig notorisk kendte for deres dybe kærlighed til chili og krydret mad. Derfor kan du også ende med at blive overrasket over graden af krydderi eller chili, der bruges – det kan være en fordel at få det som tilbehør.

Det er dog ikke kun hovedretter, de er kendte for i Thailand, for deres desserter er oftest meget tropiske og fantasifulde, hvorfor frisk frugt stort set altid er en del af deres desserter. Eksempelvis er det meget populært at banan og mango serveres sammen med klisterris, men du kan dog også få lov til at sætte tænderne i alt fra sprøde pandekager til autentisk kokosis. På lige fod med de øvrige thailandske retter, så er det også unikke madoplevelse.

Sæson og vejr – Book en afbudsrejse til Thailand

Uanset hvor i Thailand, du befinder dig, så kan du være sikker på, at du kommer til at opleve høje temperaturer hele året rundt. Det er én af de mest flatterende aspekter af en ferie til Thailand, da du er næsten garanteret, at der altid er godt vejr og høje temperaturer. I sommermånederne er det ikke ualmindeligt, at temperaturen sniger sig over 30 grader, mens de på intet tidspunkt vil befinde sig under 20 grader i løbet af hele året – selv i vintermånederne.

Du skal selvfølgelig være klar over, at der er chancer for både monsuner og pludseligt nedbør i sommermånederne, mens efteråret derimod markerer et skifte mod et mere stabilt klima. Det er også derfor, at langt de fleste vælger at rejse til Thailand fra oktober og frem, da det er her det tumultariske vejrforhold begynder at stilne af. Dertil bør det også gøres klart, at november og frem til marts er de mest indbydende, da vejret er bedste i lige netop denne periode.

Derfor er der f.eks. også mange, der leder efter afbudsrejser Thailand december, da de fleste danskere har ferie i december, hvorfor de ønsker at rejse væk fra det kolde Danmark og ned til det varme Thailand. Uanset hvornår på året, du besøger Thailand, så skal du være forberedt på, at des længere mod nord, du bevæger dig, des lavere vil temperaturerne også være.

Praktiske informationer til afbudsrejse Thailand

Har du besluttet dig for, at din kommende ferie skal gå til Thailand, så er der selvfølgelig en række praktiske informationer, du bør have styr på inden afrejse, så du er velforberedt, når du tager på ferie i det asiatiske land:

  • Valuta: Den brugte valuta i Thailand er thailandske Bath, der har en kurs på omtrent 532 kr., hvilket betyder, at 100 Baht er svarende til omtrent 18,79 kroner.
  • Sprog: Det officielle sprog i Thailand er selvfølgelig Thai. Der tales i nogen udstrækning engelsk i de mere turistprægede områder, men det er dog ikke altid, at dette kan forventes andre steder end på hoteller, resorts og deslige.