Afbudsrejser Lanzarote

Afbudsrejser til Lanzarote

Lanzarote er en ferieø, der kan bryste sig af et fortryllende vulkanlandskab, overdådig solskin det meste af året og samtidig også et stort antal af indbydende strande – og det i særdeleshed det sidstnævnte, der har været med til at gøre det til én af de mest foretrukne rejsemål blandt danskerne, når de trænger til sol, varme og badeferie.

Du kan med garanti også selv nikke genkendende til, at du har overvejet om din kommende badeferie skal gå til Lanzarote. Hvert år er der rigtig mange turister fra nær og fjern, der tiltrækkes af Lanzarotes unikke natur, skønne atmosfære og de utallige muligheder for at få en behagelig og afslappende ferie med strålende vejr.

Langt de fleste af de besøgende, der hvert år vælger at lægge vejen forbi den populære ferieø, ender også med at forelske sig i øen og dens utallige muligheder – og der er tilmed mange af dem, der ender med at komme igen flere gange i løbet af de kommende år.

Lanzarote har en helt særlig arkitektur

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Lanzarote kan bryste sig af en helt særlig arkitektur.

Det skyldes blandt andet, at der særligt er to “arkitekter”, der har sat sit præg på Lanzarote; den ene er den velrenommerede César Manrique og den anden er Moder Jord.

Hvad dette betyder er, at der selvfølgelig er tale om en ferieø, der har fået en formidabel natur og atmosfære med sig fra naturens side, som naturligvis er blevet udnyttet i højeste grad af de lokale beboere. Moder Jord har nemlig sørget for, at øen har imponerende landskaber, der i nogle tilfælde næsten kan få den populære ferieø til at mindre om månen.

Efterfølgende har den kendte kunstner César Manrique sørget for, at arkitekturen er blevet udformet i overensstemmelse med dette, så den passer godt til øen.

Derfor er det primært hvide huse med grønne vinduer, der præger øen, hvilket har gjort den endnu smukkere og skabt en skøn atmosfære.

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at der er rigtig mange (både lokale beobere på de forskellige øer, men også et stort antal af de turister, der besøger eller har besøgt flere af De Kanariske Øer), der synes, at Lanzarote tager pladsen som værende både den hyggeligste og mest smagfulde af De Kanariske Øer.

Ikke nok med dette, så er det bestemt også én af de mest populære rejsemål blandt de mange øer, der tilsammen skaber den øgruppen De Kanariske Øer.

En ø med op til flere smukke badebyer

Lanzarote er ikke verdens største ø, men ikke desto mindre, så kan du være helt og aldeles sikker på, at der er tale om en ferieø, der byder på op til flere smukke og indbydende badeøer.

Derfor er der bestemt også et utal af muligheder for at kunne dase ved en skøn sandstrand eller tage sig en dukkert i det lækre, klare badevand ved strandene.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at der er nogle enkelte byer, der skiller sig ud ved at være lige en tand bedre end de øvrige.

  • Costa Teguise: En mindre og hyggelig by, der har hele tre bugter, en rigtig skøn strandpromenade og dertil befinder den sig også tæt på øens golfbane.
  • Puerto del Carmen: Hvis du vil opleve øens længste sandstrand såvel som gode muligheder for shopping og lækre restauranter, så er Puerto del Carmen stedet.
  • Playa Blanca: Her er der tale om en ferieby i rolige omgivelser. Her er der både gode shoppingmuligheder, lækre restauranter og en helt unik udsigt.
  • Puerto Calero: Dette er det mest eksklusive ferieområde på Lanzarote, der byder på både hyggelige gader og skønt havnemiljø.

Altid solskin og skønne strande

Lanzarote har intet mindre end 300 solskinsdage hvert eneste år, mens det ligeledes også er den af de mange Kanariske Øer, der kan bryste sig af mindst regn i løbet af et år. D

erfor er Lanzarote naturligvis også et oplagt valg, hvis du savner sol og sommer eller hvis du blot har et ønske om, at komme væk fra mørke og kolde vinter her i Danmark.

Gennemsnitstemperaturen lyder på over 20 grader året rundt, mens den dog ofte er markant højere end dette.

Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at du langs kysten kan finde et væld af lækre sandstrande, der er blandt de absolut bedste i hele Europa.

Strandpromenaderne indbyder altid til hyggelige gåture eller til en bid mad ved én af de mange restauranter, mens sandstranden altid byder på mulighed for afslapning eller vandsportsaktiviteter.

Det er ikke uden grund, at Lanzarote besøges af et væld af turister fra hele verden hvert år – og samtidig også på alle tider af året.

Byder også på mange aktiviteter og oplevelser

Hvis du foretrækker, at der også foregår noget aktivt, når du er på ferie, så det hele ikke ender med at gå op i afslapning og badeferie, så har Lanzarote også et rigtig godt udvalg af forskellige former for aktiviteter og oplevelser.

Du har f.eks. rig mulighed for at tage en spændende rundtur på øen, en skøn vandretur i den smukke natur eller derimod på en bådtur på havet.

Du skylder i hvert fald dig selv, at tage ud og opleve øen og dens skønne omgivelser.

Praktisk information

Det er selvfølgelig vigtigt, at du altid er godt forberedt, når du tager på ferie. Det er også derfor, at der er mange, der planlægger i god tid, medmindre de vælger én af de mange Last Minute afbudsrejser Lanzarote.

Der er dog også en række praktiske informationer, du bør læse op på, inden afrejse.

Læs mere om gode råd til rejsende

Nedenfor kan du få et indblik i nogle af de mere vitale informationer og fakta om Lanzarote, som du bør have kendskab til:

  • Sprog: Hovedsproget på Lanzarote er selvfølgelig spansk. Den høje grad er turisme sikrer dog, at engelske også tales på glimrende vis.
  • Valuta: Den officielle valuta er Euro. Du kan selvfølgelig bruge betalingskort i bred udstrækning, hvis du skal betale på en restaurant, i en butik eller lignende.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen lyder på -1 time i forhold til Danmark.
  • Klima: Vejret på Lanzarote er meget stabilt. Temperaturen holder sig året rundt mellem 17 og 30 grader.
Tripbuddy / Afbudsrejser Lanzarote