Tripbuddy er en guide til afbudsrejser

Voksne
Børn

Der skal ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste danskere kender til de mange afbudsrejser. Det er ikke blot noget, der skyldes, at op til flere af disse danskere har bestilt denne type af ferie af flere omgange, men det er dog i høj grad også noget, der handler om, at der i løbet af de seneste par år er flere danskere, der har fået deres øjne op for, at de kan spare rigtig mange penge på deres ferie, hvis de vælger at bestille en afbudsrejse i stedet for en almindelige rejse.

I og med, at det særligt er prisen på de mange afbudsrejser, der afgør, om de bliver afsat eller ej, så er det også netop dét punkt, der er i fokus for de mange danskere, der har valgt at inddrage denne form for rejse i deres søgning. Hvis du selv er på udkig efter en afbudsrejse, så er det med stor sandsynlighed også fordi, du godt ved, at du kan spare store summer, hvis du vælger at bestille en afbudsrejse fra ét af de utallige danske rejsebureauer, der udbyder disse.

Der er mange danske rejsebureauer, der har opdaget, at det er en rejse- og ferieform, der i løbet af de seneste par år har fået mere fokus og opmærksomhed. Det har også betydet, at der i dag sælges andre typer af rejser under dette begreb, men ikke desto mindre, så har de alle minimum én ting tilfælles; at der kan vil mange penge at spare. Derfor er du også sikret, at du ved at bestille en afbudsrejse, så kan du spare rigtig mange penge på din kommende ferie.

Står du selv over for, at skulle bestille en ferie til dig og din kæreste, til hele familien eller blot til dig selv, så du kan få et lille, men dog tiltrængt afbræk fra hverdagen, så har du rigtig mange muligheder – og mulighederne bliver kun flere, hvis du vælger at inddrage de mange afbudsrejser i din søgning. Hvis du har besluttet dig for, at du f.eks. vil være på ferie i fem dage, så er det heldigvis nemt for dig at filtrere udvalget, så det udelukkende viser afbudsrejser 5 dage.

Hvem er afbudsrejserne egentlig henvendt til?

Før i tiden var det kun en meget særlig gruppe af danskere, der havde fået øjnene op for afbudsrejser. Det var dog noget, der i høj grad hang sammen med, at de fleste danskere havde fået en forståelse af, at afbudsrejser var det samme som de såkaldte Last Minute-rejser. Det er dog vigtigt at gøre klart, at det ikke forholder sig således. Du har nemlig op til flere muligheder for at finde frem til en afbudsrejse med afrejse, der er et godt stykke ude i fremtiden.

I denne forbindelse skal det dog nævnes, at hvis du finder en afbudsrejse, der f.eks. først har afrejse om flere måneder, så vil du endnu ikke kunne forvente en synderligt stor besparelse. Det skal dog gøres klart, at du vil opleve, at de mange afbudsrejser særligt henvender sig til folk, der ikke selv har et behov for at skulle sammensætte deres ferie, men derimod har det bedre med at bestille en samlet pakke – og oven i købet også spare penge på samme tid.

Afbudsrejser er dog et fænomen, der i dag henvender sig til rigtig mange danskere. Det ses dog tydeligt, at i takt med at danskerne har fået en bedre forståelse af, hvad afbudsrejser egentlig er og hvad begrebet dækker over, så er interessen også steget. Det er også ganske forståeligt, da der er rigtig mange fordele forbundet med at bestille en afbudsrejse til fordel for en ganske almindelig rejse, hvilket du kan se nedenfor, hvor nogle af fordelene er beskrevet:

  • Der er penge at spare: Først og fremmest, så handler det om, at der er mange penge at spare. Det er også dét, der er den primære årsag til, at danskerne har fået en større interesse for denne form for rejser. Det er dog meget forskelligt fra rejse til rejse, hvor mange penge, der egentlig er mulighed for at kunne spare.
  • Det gør bestilling af ferie nemt: Det handler dog ikke blot om, at du har mulighed for at spare penge. Det er i høj grad også noget, der handler om, det gør det nemmere at bestille din ferie, da der typisk er tale om en samlet pakke, hvor der allerede er styr på alt lige fra fly eller anden form for transport til indlogering.

Hvor meget kan du nå på 5 dage?

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at holde ferie i fem dage, så er det også vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor meget, du kan nå på fem dage. Det er noget, der er meget forskellige meninger om. Det skal dog gøres klart, at hvis du har planer om, at skulle bestille en afbudsrejse, så er du naturligvis en kende begrænset, da der – som sagt – er tale om pakker, hvor samtlige aspekter allerede er dikteret og derfor kan du heller ikke selv være herre over dette.

Det skal dog gøres klart, at du kan nå meget på fem dage – og ofte kan du faktisk nå mere på fem dage end de fleste er klar over. Det er også noget, der betyder, at uanset om du har planer om, at skulle besøge en storby, hvor du kan gå på opdagelse eller du derimod hellere vil tage flyet mod varmere himmelstrøg, hvor du kan få lov til at dase ved én af de utallige sandstrande, så er det noget, der er muligt på fem dage og der kan findes afbudsrejser, der matcher dette.

Hvis du har planer om, at din næste ferie skal bestilles i form af en afbudsrejse, så skal det dog gøres klart, at det ikke er sikkert, at alle rejserne, der udgør det samlede udbud vil være noget, der tiltaler dig. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tage op til grundig overvejelse, hvad du mener, du selv er komfortabel med af rejsetid, hvis du skal være væk i fem dage. Der findes ikke andet at forholde sig til i denne forbindelse end dine egne krav og præferencer.

Tag stilling til, hvad du leder efter

Som der også tidligere er givet udtryk for, så kan du finde et uhyre stort udbud af afbudsrejser på det danske marked. Det er også noget, der betyder, at det bestemt ikke vil være alle disse rejser, der synes at være noget for dig. Hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv, når du står over for at skulle bestille en ferie, så gør du klogt i, at danne dig et godt indtryk af, hvad du reelt set er på udkig efter og dermed også hvad, du stiller af krav og har af præferencer.

Med andre ord, så er det vigtigt, at du tager stilling til, hvad du leder efter. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du skal bestille en ferie, uanset om du har planer om, at rejse til en nærliggende storby eller du derimod vil på badeferie. Det er markant nemmere at finde frem til den perfekte ferie, hvis du reelt set er klar over, hvad du er på udkig efter. Derfor skal det også gøres klart, at det – uden tvivl – er dét, du skal starte processen med.

Der findes ikke nogen bestemt opskrift eller en liste over punkter, du skal sørge for at tage stilling til, inden du går på jagt efter din ferie. I denne forbindelse bør det dog gøres klart, at des mere specifik, du kan være, des nemmere bliver det også at finde den rette ferie for dit vedkommende. Det skyldes selvfølgelig, at des mere, du har taget stilling til og des mere specifik, du er, des flere af de mange uinteressante afbudsrejser vil du også kunne frasortere fra udvalget.

All Inclusive, helpension eller blot et ophold?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange afbudsrejser, der giver dig mulighed for at bestille en ferie med f.eks. All Inclusive eller helpension. Det er også noget, der betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at tage stilling til, om du vil på ferie med All Inclusive eller om du vil spare penge på opholdets pris ved blot at vælge at bestille et ophold hos et hotel eller resort – det bør dog gøres klart, at der er fordele forbundet med at vælge førstnævnte.

Selvom det typisk virker dyrere at bestille en ferie med All Inclusive (også selvom der er tale om en afbudsrejse), så er det faktisk noget, der i sidste ende vil kunne spare dig for mange penge. Hvis du bestiller én af de mange afbudsrejser 5 dage med All Inclusive, så skal du ikke tænke på regningen, når du bestiller mad og drikke i løbet af dagen, mens der både morgen, middag og aften er adgang til en lækker buffet med et bredt og varieret udvalg af både mad og drikke.

Som der også er givet udtryk for, så er det noget, du skal sørge for at tage stilling til allerede tidligt i forløbet. Der er mange rejser, der vil kunne frasorteres, hvis du allerede på forhånd har taget stilling til, hvorvidt du f.eks. gerne vil på en ferie med All Inclusive, om du hellere vil nøjes med halvpension eller du derimod tænker, at du er bedst stillet ved blot at bestille et ophold, så du dermed selv har mulighed for at tage stilling til, hvor og hvornår, du skal spise.

Hvor mange penge kan jeg spare ved at vælge en afbudsrejse?

Hvis du bestiller en afbudsrejse, så er der mange penge at spare, hvilket der ikke er nogen, der er i tvivl om. Det skal dog gøres klart, at langt de fleste er interesseret i, at vurdere, hvor meget, de reelt set har mulighed for at spare, hvis de vælger at bestille en afbudsrejse i stedet for en traditionel rejse. I denne forbindelse bør der dog ikke herske nogen tvivl om, at besparelsen ved at bestille en afbudsrejse til hver en tid vil være noget, der kan mærkes på din økonomi.

Der kan dog ikke gives noget entydigt og specifikt svar på, hvor meget, du kan spare. Der er mange aspekter, der har indflydelse på, hvorvidt du kommer til at spare mange eller få penge, når du bestiller en afbudsrejse. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så kan du dog være sikker på, at der er tale om en mærkbar besparelse, der enten giver dig en større sum penge, som kan bruges til at forsøde tilstedeværelsen eller som derimod kan blive stående på kontoen.

Du kan vælge en uspecificeret afbudsrejse og forøge din besparelse

Som udgangspunkt, så findes der to typer af afbudsrejser; specificerede og uspecificerede rejser. Hvis du har et ønske om at sikre dig, at din besparelse er så stor som muligt, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du skal gå på jagt efter den sidstnævnte form for afbudsrejse, da der kan være store besparelser at hente her. Det skyldes, at dit ophold ikke vil være udspecificeret fra start, så du er derfor heller ikke klar over, hvor du ender med at blive indlogeret.

Hvad dette betyder er, at du både kan ende med at blive indlogeret på et rigtig lækkert resort, hvor der ikke er sparet på det luksuriøse, men på den anden side, så kan du dog også ende med at skulle bo på et mere middelmådigt hotel. Derfor er det også et sats og du skal sørge for at gøre op med dig selv, om det er et sats, du er villig til at tage. Du kan dog være sikker på, at prisen i høj grad afspejler den chance, du løber.

Hvis du har mulighed for at pakke kufferten med det samme, så kan det desuden anbefales, at du ser nærmere på det store udbud af Last Minute-rejser. Disse rejser er kendetegnet ved, at afrejsetidspunkt er meget kort efter selve bestillingstidspunktet, men prisen er dog også blevet presset helt i bund, da rejsebureauerne er mere desperate efter at afsætte deres sidste pladser, når det er tæt på afrejsetidspunkt.