Tripbuddy er en guide til afbudsrejser

Voksne
Børn

Det skal ingen hemmelighed være, at busrejser er noget, der udbydes i et væld af forskellige variationer. Dog bør det gøres klart, at det primært er noget, der anvendes i forbindelse med hhv. storbyferier og skiferier. Længden af sådanne rejser kan variere fra blot et par dage til flere ugers rundrejse med bus, mens der selvfølgelig også findes busrejser, der blot inkluderer rejsen til og fra destinationen, hvorefter du er overladt til dine egne ønsker og planer.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at én af de helt særlige fordele ved at vælge en busrejse er, at det er markant billigere end afbudsrejse med fly, båd eller at køre selv. Derfor er den overvejende årsag til, at folk har interesse for, at vælge en busrejse også, at det er noget, de har mulighed for at spare mange penge ved at gøre. Det betyder også, at hvis du har stort fokus på det økonomiske aspekt, når det kommer til din ferie, så er busrejsen værd at overveje.

Mange busser byder på luksus

På trods af, at det for mange lyder som det modsatte, så bør der ikke lægges skjul på, at det er en ganske behagelig rejseform, at skulle rejse med bus. Det skyldes, at langt de fleste af de busser, der bruges i forbindelse med længere køreturer også byder på en højere grad af luksus end både bybusser og indenrigsbusser. Derfor kan du også sagtens tillade dig at forvente, at du sidder komfortabelt i sæderne, at der er en behagelig temperatur i bussen og deslige.

Ikke nok med det, så tilbydes der ofte også både vand og kaffe i bussen, mens der i mange busser også er monteret skærme, så du har mulighed for at se film eller TV-serier, når du rejser med bus. Derfor er der også blevet gjort rigtig meget for, at det bliver en behagelig køretur for alle passagerer. Hvis du har overvejet en busrejse, men har fravalgt af frygt for, at det ikke er en behagelig rejseform, så er det bestemt noget, du bør tage op til en kraftig genovervejelse.

Hvad dette betyder er, at du nærmest ikke kommer til at mærke forskel på, om du sidder i en bus eller du derimod er ombord på et fly. Derfor skal der bestemt heller ikke herske nogen tvivl om, at du bør være mere åbensindet, når det kommer til at rejse med bus. I denne forbindelse skal du dog være klar over, at der er markant forskel på, hvilket busselskab, du vælger at rejse med, eftersom der er forskel på bussernes alder, faciliteter, størrelse og meget andet.

Busrejse med eller uden rejseleder?

Hvis du har et ønske om, at rejse med bus, så har du mulighed for at vælge rejser både med og uden en rejseleder. Der er hverken noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, da det er noget, der afhænger af dine egne præferencer. Hvis du blot foretrækker at være overladt til dig selv og dermed også selv kunne være herre over din ferie og dine aktiviteter, så er det naturligvis ikke en rejse, der inkluderer en rejseleder, du skal gå på jagt efter.

Synes du derimod at det lyder appellerende, at du har mulighed for at bestille en rejse, der allerede er blevet planlagt til punkt og prikke, så du ved hvad, du går ind til, hvad du kommer til at opleve af kultur og hvor meget tid, du har de forskellige steder, så er du selvfølgelig markant bedre stillet ved at vælge en busrejse, der også inkluderer en rejseleder. Heldigvis findes der mange af begge dele, så derfor kan du også sagtens finde en busrejse, der tiltaler dig.

Det skal selvfølgelig gøres klart, at vælger du at rejse med en rejseleder, så er der også en stor sandsynlighed for, at du ender med at opleve ting, du ellers ikke havde gjort dig overvejelser om. Det betyder at du – med andre ord – vil kunne gøre din rejse mere interessant, uanset om du har bestilt en rejse med bus til Rom, Saalbach eller et helt tredje sted, fordi du får lov til at opleve alt fra historiske og kulturelle seværdigheder til helt unikke shoppingmuligheder.

Hvis du vælger en rejse med rejseleder, så vil det dog også betyde, at du er tvunget til at rejse sammen med andre, da hele holdet – og dermed også alle passagerer i bussen – kommer til at besøge de samme steder, deltage i samme aktiviteter og så videre. Hvis du er typen, der foretrækker at rejse med familien, på egen hånd eller generelt set bare er glad for privatliv, så er det ikke sikkert, at det er en rejseform, der virker synderligt tiltalende for dit vedkommende.

Forlænget rejsetid, men mange penge at spare

Det hele er selvfølgelig ikke fryd og gammen, hvis du vælger at rejse med bus, da du skal være opmærksom på, at der er tale om en rejseform, der byder på en forlænget rejsetid. Hvis du f.eks. altid har drømt om at besøge Rom og har planer om, at skulle rejse derned med bus, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at flyve derned på meget kortere tid (faktisk tager det ikke mere end 3-4 timer) end hvis du vælger at rejse med en bus.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at på trods, at der er tale om en længere rejse, når du vælger bussen, så kan du dog samtidig være sikker på, at det bliver en behagelig tur. Langt de fleste af de busser, der bruges i forbindelse med længere ture til udlandet er – som der tidligere er givet udtryk for – udstyret med spændende faciliteter, en god komfort såvel som adgang til blandt andet gratis vand og kaffe, hvorfor du kan gøre det komfortabelt for dig selv.

I denne sammenhæng skal det selvfølgelig også gøres klart, at der er mulighed for at spare rigtig mange penge, hvis du vælger at rejse med bus sammenlignet med at rejse med fly eller at køre selv. Hvis du har meget fokus på økonomien, så skal der ikke lægges skjul på, at en busrejse bestemt vil være noget, der synes tiltalende for dit vedkommende. Det er nemlig den billigste afbudsrejse, du har mulighed for at finde, hvis du blot skal rejse rundt inden for Europas grænser.

Hvis du er villig til at tage den længere rejsetid med bus, så har du også mulighed for at spare rigtig mange penge – og det gør sig selvfølgelig gældende, hvad end du vælger at bestille en almindelig busrejse eller du i stedet går på jagt efter en afbudsrejse med busrejse. Der findes rigtig mange busrejser, der udbydes af næsten lige så mange selskaber, hvilket også er ensbetydende med, at der findes noget for enhver smag, ethvert budget og til et utal af destinationer.

Der findes busrejser til rigtig mange destinationer

Det skal selvfølgelig også nævnes, at du har mulighed for at finde en lang række forskellige busrejser, der afgår til stort set lige så mange destinationer. Derfor skal du heller ikke være bange for, at du ikke vil kunne finde en busrejse, der afgår til en destination, der appellerer til dig, hvad end du er interesseret i at besøge en storby, om du har et ønske om, at kunne tage på skiferie eller du derimod blot ønsker at hoppe på bussen og stå under varmere himmelstrøg.

Hvad dette betyder er, at du også har mulighed for at vælge mellem et væld af forskellige destinationer – og der kommer hele tiden flere til. Det skyldes i høj grad, at der er flere og flere danskere, der er begyndt at få øjnene op for de spændende busrejser, hvilket også er grunden til, at mange af de anerkendte og velrenommerede bureauer og arrangører af sådanne rejser er begyndt at udvide deres samlede udvalg af rejser, der inkluderer transport med bus.

Disse destinationer inkluderer selvfølgelig et utal af forskellige storbyer i hele Europa, hvilket blandt andet tæller Rom, Berlin, Barcelona, Milano og mange, mange andre. Ydermere, så bør det bestemt også understreges, at du også har mulighed for at komme på busrejse til mange andre områder, hvilket blandt andet tæller områder som Saalbach, Mosel og Rhinen. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvor du kan komme hen med bus.

Endvidere, så skal de også gøres klart, at der rigtig mange forskellige busrejser, der går til forskellige destinationer, der er populære, når det kommer til skiferie. Det har i mange år været meget almindeligt, at du kan komme på skiferie med bussen, hvilket gør sig gældende, hvad end du har et ønske om, at kunne komme til at stå på ski i Østrig, Italien, Norge, Sverige eller derimod et helt femte sted – der er rigtig mange muligheder og der kommer kun flere og flere til.

Find busrejser som afbud

Der er gode muligheder for at finde busrejser afbudsrejser på det danske marked, og der er bestemt kun opstået flere muligheder, da der – som sagt – er opstået en stigende interesse for de mange busrejser i løbet af de seneste par år, fordi mange danskere har fundet ud af, at det slet ikke er så slemt, at skulle rejse med bus, som mange går og tror. I denne forbindelse bør det dog gøres klart, at det også har betydet at efterspørgslen er steget i takt med udbuddet.

Hvis du har et ønske om, at kunne sikre dig, at du kommer afsted til de bedst mulige priser, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal gå på jagt efter en række busrejser afbudsrejser, eftersom de selvfølgelig er billigere end andre typer af busrejser. Som der er angivet ovenfor, så er der også kommet en stigende efterspørgsel på busafbudsrejser, hvorfor du skal handle hurtigt, hvis du vil være sikker på, at du ender med at fange de bedste tilbud.

Ikke alle afbudsrejser stammer oprindeligt fra afbud

Selvom det er noget, som navnet giver antydninger af, så er det faktisk ikke alle afbudsrejser, der oprindeligt stammer fra afbud. Der vil være enkelte af rejserne, der er blevet tilgængelige på markedet, fordi folk har bestilt en rejse, som de – desværre – ikke har mulighed for at tage af sted på alligevel. Det betyder også, at du faktisk har mulighed for at finde reelle busrejser afbudsrejser på det danske marked, der kan bestilles en afsindigt god pris og dermed også med markant rabat.

Det skal dog nævnes, at der også er rigtig mange afbudsrejser, der reelt set ikke stammer fra afbud. I stedet er der tale om såkaldt restpladser, der endnu ikke er blevet solgt. Rejsebureauerne er selvfølgelig desperate efter at komme af med deres rejser, så derfor er de også villige til at sætte priserne ned på både deciderede afbudsrejser, men dertil også på rejser, der enten er restpladser eller såkaldte sidsteøjebliksrejser, som rejseselskaberne gerne vil af med.

Hvordan finder jeg de billigste busafbudsrejser?

Hvis du er på udkig efter busrejser afbudsrejser og har et ønske om, at kunne finde disse til de bedste priser, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at finde en lang række af sådanne rejser. Der findes dog et væld af aspekter, der bør være med i dine overvejelser, hvis du har fokus på at presse prisen helt i bund. I denne forbindelse bør det naturligvis gøres klart, at du ikke blot kan forvente, at alle afbudsrejserne kan fås til gode priser.

Vær fleksibel

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det hjælper dig på markant vis, hvis du sørger for at være fleksibel med hensyn til rejsetidspunkt, indkvartering osv.

Rejs uden for højsæson

Endvidere, så skal det også understreges, at der er mange penge at spare, hvis du vælger at rejse uden for højsæson som skoleferier, højtider og helligdage.

Undgå de populære rejsemål

Der er også mange penge at spare, hvis du forsøger at undgå de populære rejsemål, da den øgede efterspørgsel også er med til at øge priserne.

Rejs med kort varsel

Des kortere varsel, du har mulighed for at rejse ved, des flere penge har du faktisk også mulighed for at spare, da rejserne dermed er billigere, fordi arrangørerne er mere desperate.