Madeira

Voksne
Børn

Hvor vil du rejse hen?

På Madeira er der mange muligheder for at bade på de lækre sandstrande eller blot dase ved poolen på dit hotel. Derfor er der bestemt også rigtig mange kvaliteter ved Madeira, som er med til at tiltrække et stort antal turister fra hele verden hvert eneste år – og herunder også rigtig mange danske turister. Der er mange af disse danskere, der vælger at besøge området, fordi de falder for én af de mange afbudsrejser til Madeira, der findes.

Afbdsurejse til Madeira – et syn du næppe vil glemme

Som du med garanti også har fået en fornemmelse af ovenfor, så er Madeira et sted, der kan bryste sig af, at være uhyre ubeskriveligt smukt. Det er en natur, der er unik og som du ikke har mulighed for at opleve synderligt mange andre steder end her, da der er både frodigt, subtropisk beplantning, grønne bjerge, dybe dale såvel som naturskabte swimmingpools. Derfor er det også et syn, du sjældent kommer til at glemme og som tiltaler langt de fleste danskere.

Madeira er en øgruppe, der er bestående af seks små øer, der er blevet skabt i forbindelse med et vulkanudbrud. Det betyder også, at naturen i høj grad bærer præg af, at den er blevet skabt på denne måde. Det handler i høj grad om, at den vulkanske jord giver ideelle vækstbetingelser for et væld af forskellige former for afgrøder. Dertil skal det også gøres klart, at den smukke natur naturligvis er i rigtig god synergi med de kunstigt anlagte strande, du finder på øerne.

Den perfekte destination for naturelskere

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Madeira er et sted, der er rig på spændende oplevelser. Det er en ø, der byder på storslåede naturscenerier og dertil også en vidunderlig blomsterpragt, der er med til at gøre det til et sandt slaraffenland for de mange naturelskere. Dertil er der også rig mulighed for at vandre i de store bjerge, dykke i det blå vand, surfe på de store bølger, eller tilmed svømme med delfiner og prøve kræfter med såkaldt dybhavsfiskeri.

Det er desuden også muligt at finde snesevis af forskellige blomsterarter på øen, hvilket blandt andet er noget, der tæller oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager, der oven i købet udgør et grønt hav af smukke og velduftende planter på både bjergsider og i dalene mellem disse bjerge. Som følge af den unikke natur, du kan finde på Madeira, så er den blevet optaget på UNESCO World Heritage Site, hvilket fortæller noget om hvor smuk, den er.

Ydermere, så bør det naturligvis også nævnes, at Madeira er en ø, der er blevet kendt for sine mange levadaer (det kan bedste beskrives som et vandløb), der snor sig gennem den flotte natur og er med til at sætte prikken over i’et. Der findes mange ruter, der går langs disse vandløb, som ganske enkelt skal opleves, hvis du vælger at rejse afsted til Madeira – uanset om du er heldig at finde en god afbudsrejse Madeira eller du blot bestiller en traditionel rejse.

Der er høj standard på hotellerne

Ikke nok med, at Madeira er kendt for deres smukke natur, så er det også et sted, der i høj grad er kendt som følge af deres høje standard på hotellerne. Der findes op til flere byer på Madeira, der byder på hoteller, men langt de fleste er dog at finde i byen Funchal, der er placeret på sydsiden af øen. De mange hoteller kan bryste sig af både en høj kvalitet og dertil generelt set også en høj standard. Derfor er du også sikret, at du bliver indlogeret rigtig godt.

Derfor er du også sikret, at du kommer til at blive indlogeret på et lækkert hotel, hvis du har besluttet dig for, at du har et ønske om, at kunne besøge Madeira. Hvad dette dog også betyder er, at de mange afbudsrejser Madeira, du har mulighed for at finde på det danske marked naturligvis også kan bryste sig af, at afgå til en lang række forskellige hoteller på øen, der alle har i hvert fald én ting tilfælles; at det er hoteller med en høj standard og en høj kvalitet.

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så vil du opleve, at langt hovedparten af disse hoteller er placeret i Funchal, der også er øens hovedstad. Det er en by hvori, der er meget at opleve. Du får blandt andet mulighed for at opleve byens velbevarede kulturskatte, der tæller en 500 år gammel katedral, den smukke botaniske have, Jardim Botanico, og det store marked, der har eksisteret i mange år. Funchal er en charmerende og moderne by på én og samme tid.

Service er et varemærke for øens turistbranche

Madeira er en ø, der i høj grad lever af deres turister, hvilket betyder, at du også kan være sikker på, at det er et rejsemål, der byder på meget mere end blot en storslået natur og overdådige blomster. Det er samtidig også en ø, der i høj grad er blevet kendt på baggrund af deres gæstfrihed, der bygger på traditioner, der er mange århundrede gamle – det har betydet, at deres høje serviceniveau med tiden er gået hen og blevet et sandt varemærke for øen Madeira.

Dertil bør det også nævnes, at mange kender Madeira for de utallige muligheder for at kunne nyde godt af den spændende madkultur, du finder på øen. Det skyldes blandt andet, at de mange delikate råvarer, der bruges til maden, hvad end der er tale om fisk, grønt, kød eller frugt, så er det ofte noget, der er blevet lokalt produceret eller fanget. Du får tilmed også muligheden for at nyde et glas af den dejlige Madeira-vin, der fungerer godt som aperitif.

Gode muligheder for at udforske øen i bil

Hvis du vælger at besøge Madeira, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé, at du vælger at leje en bil, så du kan køre ud og udforske øen på egen hånd. Den kan med fordel lejes via det valgte hotel, så den står klar, når du ankommer. Der findes også enkelte afbudsrejser Madeira, der faktisk indeholder en aftale om leje af bil, så disse kan du naturligvis vælge at være på udkig efter, hvis du har et ønske om at besøge øen til en forsvarlig pris.

Beslutter du dig for at leje en bil, så er der rig mulighed for at tage bilen med på opdagelse i øens bjerge, hvor du kan opleve, hvad der nærmest kan betragtes som værende maleriske scenerier, du kan besøge Quinta das Cruzes, der én af de historiske vingårde (de kaldes for quintaer på portugisisk) på Madeira, der blev bygget af den portugisiske adel for mange år siden. Her har du selvfølgelig også mulighed for at smage på den delikate portvin, som de er kendt for.

Hvis du har valgt at indlogere dig på et hotel eller anden form for indlogering i Funchal, hvor langt de fleste hoteller – som sagt – er, at finde, så er der også mulighed for at vælge at køre længere mod nord, hvor du kan udforske nogle af de smukke levadaer. Det er menneskeskabte vandingskanaler, der leder vand fra nord mod syd. Det anbefales, at du vælger at parkere bilen og gå en tur langs disse vandingskanaler, da det er syn og en oplevelse, du sent vil glemme.

Praktiske informationer

Maderia er bestående af seks små øer, der er beliggende i Atlanterhavet cirka 700 km. vest for Marokko. Det er dog kun to af de seks øer, der faktisk er beboet hvoraf Madeira er den ene. Øen er cirka dobbelt så stor som Bornholm. Inden du rejser ned til den fantastiske ø i Atlanterhavet, så er der dog en række praktiske informationer, du bør læse nærmere om, så du er sikker på, at du møder velforberedt op til din længeventede ferie i den Sydeuropæiske varme.

Sprog og valuta

I og med, at Madeira er en del af Portugal, så er portugisisk naturligvis også det officielle sprog på Madeira, hvorfor det også er det, der tales til dagligt. På lige fod med resten af Portugal, så er valutaen på Madeira euro, men hvis du opholder dig i de mere turistprægede områder, så er der mulighed for at bruge betalingskort de fleste steder.

Klima

Madeira kan desuden bryste sig af, at have et subtropisk klima. I de varmeste måneder er den gennemsnitlige temperatur på 26 grader, hvilket er i august og september. Det er koldest i hhv. januar og februar, hvor du vil opleve en gennemsnitlig dagstemperatur, der lyder på cirka 19 grader.