Hurghada

Voksne
Børn

Det er et område, der ligger perfekt placeret lige på kanten af Det Røde Hav. Derfor kan du også forvente, at der er tale om et rejsemål, der byder på skønne strande, overdådige koralrev og tilmed også et utal af sjove og spændende aktiviteter. Ikke nok med, at der er garanti for sjov og spas i store mængder, så er der tilmed også rig mulighed for at gå på opdagelse blandt brudstykker af Egyptens historie, som du kan opleve på tætteste hold flere steder i Hurghada.

Hurghada er en by, der er beliggende cirka 485 km. syd for Cairo. Før i tiden var det intet andet end blot en lille fiskerby ved Det Røde Hav, men i løbet af de seneste tre årtier er det en by, der har udviklet sig til et blomstrende turistområde med et utal af fantastiske hoteller og resorts. Der er cirka 50.000 indbyggere i byen, men flere flytter dog ti, da det er en by i stor udvikling. Samtidig er der også mere end 1 million turister, der besøger byen hvert eneste år.

Hurghada er inddelt i tre bydele

Hvis du overvejer at forkæle dig selv med én af de mange afbudsrejser til Hurghada i den danske vintersæson, så er det selvfølgelig værd at vide, at det er en by, der er blevet opdelt i tre mindre bydele, der adskiller sig på op til flere forskellige punkter. De tre bydele hedder som følgende: El Dahar, Sekalla og det nye Hurghada. Hvis du besøger byen, så bør du naturligvis opleve alle tre bydele, for at kunne se kontrasterne og forskellen mellem de tre forskellige dele.

El Dahar

Her er der tale om den både ældste og samtidig også den mest autentiske bydel. Det er naturligvis også dén del af byen, du skal gå på opdagelse i, hvis du ønsker at opleve dele af den Egyptiske kultur og byen udvikling. Der er blandt andet mulighed for at shoppe i den store basar, spise på én af de lokale restauranter eller prøve at ryge vandpibe i El Dahar, men der skal ikke lægges skjul på, at du også bør slentre rundt i bydele og suge den autentiske stemning til dig.

Sekalla

Der er ikke tale om den nyeste del af Hurghada, men det er dog også én af de nyere områder i byen. Begiver du dig ind i den del, der betegnes som Sekalla, så vil du hurtigt opfatte, at der er meget loiv i form af restauranter, caféer, barer og butikker. Det er samtidig også i denne del af byen, at du kommer til at opleve byens hyggelige marina. Du kan nyde et måltid mad, spise en is eller blot nyde en kold drink med udsigten til nogle af de smukke yachts, der ligger i havnen.

New Hurghada

Blandt de mange afbudsrejser Hurhgada, du finder på det danske marked, så er der mange af disse, der afgår til New Hurghada, da du i dette område finder et utal af store resorts, der ganske enkelt byder på alt hvad hjertet begærer, når man er på ferie. Nogle af disse resorts er så store, at de minder om små byer med egne butikker, spafaciliteter, restauranter og barer. Hvis du blot vil slappe af og nyde det gode vejr, så er et sådant resort naturligvis et godt valg.

Oplev nogle af de fantastiske kulturskatte i området

Der er naturligvis rigtig mange, der kigger på udvalget af afbudsrejser Egypten Hurghada, fordi de blot har et ønske om, at kunne finde et resort eller et hotel, hvor de har mulighed for at dase, slappe af og nyde det gode vejr. Der er dog også mange andre turister, der har et ønske om, at kunne opleve og se nogle af de spændende seværdigheder, der er i området, mens de er gæster i den egyptiske by ved Det Røde Hav – og det er der også rig muligheder for.

Hvis du besøger Hurghada, så skal der ikke lægges skjul på, at du ikke må snyde dig selv for et nærmere kig på nogle af de mange fantastiske og helt unikke kulturskatte, der er mulighed for at finde i området. Det kan blandt andet varmt anbefales, at du vælger at tage på en heldagsudflugt til Luxor ved Nilen, da du her har mulighed for at opleve både gravkamre og templer, der er nogle af de mest unikke og mest besøgte seværdigheder og kulturskatte i hele Egypten.

Med udgangspunkt i Hurghada er der tilmed også muloighed for at besøge Kongernes Dal, hvis det vel at mærke er noget, du er villig til at allokere en hel dag til, da det naturligvis kræver noget transport til og fra, mens der også er et væld af seværdigheder at opleve i dette område. Hvis du vælger at besøge Kongernes Dal, så skal du naturligvis ikke snyde dig selv for at opleve den berømte barnekonge Tutankhamons grav, som blev fundet tilbage i 1922 – hans mumie ligger fortsat i én af kisterne i graven.

Rig mulighed for at shoppe løs i bazaren

Hurghada kan i dag bryste sig af, at være én af de absolut ældeste og største badebyer, men det er dog langt fra det eneste, som denne indbydende ferieby har at byde på. Hvis du altid ynder dig selv at tage på shopping, når du er på ferie, så skal du i hvert fald ikke være bange for, at du ikke har muligheder nok i denne egyptiske ferieby, da der bestemt er tale om en by, der byder på et utal af indkøbsmuligheder, hvor du nemt kan få stillet shoppingtrangen.

Du kan blandt andet vælge at lægge vejen forbi den gamle bydel, El-Dahar, hvor du finder en uhyre stor basar, der selvfølgelig byder på et væld af muligeder for at shoppe alt lige fra tøj og diverse souvenirs til alskens former for krydderier. Der findes dog også op til flere velkendte butikskæder i området, som du også kan shoppe i. Du kan dog være sikker på, at det vil være en større oplevelse for dig at besøge den lokale basar i El-Dahar og shoppe her.

Har du overvejet at tage et dykkercertifikat på afbudsrejsen til Hurghada?

Hurghada er også kendt blandt rigtig mange for at byde på enestående muligheder for at dykke, da havet ud for byens kyst byder på et helt enestående koralrev, der selvfølgelig er et unikt syn. Derfor er der også mange turister, der tager til byen udelukkende med henblik på, at kunne dykke eller snorkel ud for Hurghadas kystlinje og forskellige strande. Det er også noget, du bør overveje at give dig i kast med, hvis du har mod på at opleve havet under overfladen.

I samme ombæring skal det også gøres klart, at du tilmed har muligheden for at kunne tage et dykkercertifikat, som ikke blot giver dig flere muligheder i forhold til dykning, men som også er en oplevelse i sig selv. Uanset om du har lysten til at tage et certifikat eller ej, så kan det bestemt anbefales, at du vælger at tage en tur under havets overflade ud for kysten ved Hurghada, da du her kan opleve stribevis af fantastiske koraller og farvestrålende fisk i massevis.

Heldagstur til Cairo

På trods af, at Cairo befinder sig et stykke væk fra Hurghada, så er der også mulighed for at tage på en heldagstur til området, hvor du naturligvis har rig mulighed for at opleve nogle af de mest velbevarede og unikke kulturskatte i Egyptens historie. Mere specifikt, så har du selvfølgelig mulighed for at opleve de imponerende pyramider, der er et betagende syn, som du bestemt ikke bør snyde dig selv for, hvis du har muligheden for at tage en tur op til Cairo.

Praktisk information ved afbudsrejse til Hurghada

Hvis du skal på ferie i Hurghada for første gang, så er der selvfølgelig en række praktiske aspekter, du skal have styr på hjemmefra. Det er altid en god idé, at du forbereder dig på de forskellige praktiske aspekter af din ferie hjemmefra, så du ikke får ubehagelige oplevelser med hjem i kufferten, som reelt set kunne have været undgået, hvis du havde brugt tiden på at forberede dig hjemmefra. Nedenfor finder du en række af de mest vitale informationer:

  • Sprog: Det officielle sprog er naturligvis egyptisk, men de fleste mestrer engelsk på ganske fornem vis.
  • Valuta: Egyptiske pund (EGP) er den officielle valuta i Egypten. 1 krone svarer til omtrent 1,4 egyptiske pund.
  • Visum: Turistvisum er nødvendigt, når du besøger Hurghada og kan oftest købes sammen med din rejse.
  • Tidsforskel: Forskellen lyder på +1 time i forhold til dansk tid.